Ahojte chcem sa vás opýtať prijali ma na Žilinskú univerzitu informatiku a aké to tam je myslím je to ťažké a aké predmety sa tam vyučujú myslím v 1. ročníku. A z akých sa robia skúšky či len z niektorých alebo zo všetkých ktoré tam človek má počas roka ?
je to jedna z najtazsich fakult na unize. Ak ta bavi programovnie a zvladnes tie omacky zo vsetkych nepodstatnych predmetov ako ekonomia atd. tak to skus. Este anglictina je tam dost potrebna.
@heineken no tak s ekonómiou by to hádam nebolo až tak najhoršie na strednej som jej mala viac než dosť a angličtina to sa dá. Len niesu tam náhodou že dva jazyky ? angličtina a nemčina alebo tak niečo ? Lebo ja a nemčina to nejde do kopy vôbec
v prvom semestri mas matiku, ktora sice je celkom lahka, no skuska je cisto o stasti. algebra je zlo, jej sa treba venovat. tvari sa velmi jednoducho a vacsinu veci odbijes s tym, ze "toto sa neucim, toto viem", az na zapocte zistis, ze to v skutocnosti nevies. ale ked sa do toho realne pozries, nieje to problem. ekonomia je picovina na entu, ale zapocty a skusky su prevazne kruzkovacky z cvicebnice (jednu mam, nova stoji 5, vypracovana 15, ak by si chcel). su tam aj otvorene otazky, ale vediet cvicebnicu staci na c. uvod do studia, to ani neviem, co bolo to proste spravis. v skupine robite nejake zadanie (do konca semestra som nevedel, s kym som v skupine a ake zadanie robime) a vyklikavate take online testy. mas cvicnych nekonecno pokusov, cize sa odpovede naucis aj ked nechces. ked mas dost bodov, skusku ani nemusis pisat. a nakoniec informa. to je uplna fraska, ucivo prveho semestra sa da prejst za tyzden. ak sa chces nieco naucit, chod na cvika k vargovi alebo janechovi (oni idu dost nad ramec uciva). ak chces len prejst, tak k ostatnym.
druhy semester je trocha veselsi. diskretna pravdepodobnost je vlastne matika (ti isti prednasajuci, cviciaci, narocnost, skuska...). algoritmicka teoria grafov ma osobne celkom bavila a nemal som s nou problem, no vela ludi to povazuje za najtazsi predmet z celeho rocnika. a to preto, lebo skusa prednasajuci osobne a dava znamky v podstate podla nalady, no ak tomu chapes, tak ta prejst necha (je otazne s akou znamkou, to uz je random). hold, vacsina sa to uci naspamat a ked sa pomylia v definicii, su strateni. ekonomia... tu koncia srandy, budes ratat priklady, ktore budes nenavidiet, budes sa ucit teoriu, ktora popiera elementarnu logiku a budes sa modlit nech prejdes. teda tak to bolo u mna. ja som sa na skusku ucil vsetko a siel som na druhy termin. az potom som zistil, ze sa toci 7 testov dookola, cize ak si siel neskor, len si sa naucil testy. niet nad objektivne hodnotenie. informa opat fraska, to iste co v prvom semestri. no a nakoniec principy iks, to su siete. zakladne cisco hluposti, teoria moze byt kusok otravna, no skuska je jednoduche cvicenie v packet traceri (pristup na router cez telnet, zmena mena, hesla, priradenie ipcok, nastavenie statickych ciest..).
ta je tusim nepovinna, ale na konci bc studia je b2 skuska. v prvom rocniku som si ju nedaval, ved naco, no v druhom mi treba kredity, tak som si ju zapisal
@notme ja som videla že nemčina a angličtina len či si ich zvoliť budem musieť alebo nie a ak či mám len jeden napr. anglinu a neminu nemám len neviem ako to s nimi je lebo anglinu viem len z neminy neviem ani ceknúť
o nemcine nic neviem a nikto koho tam poznam po nemecky nevie ani slovo, cize ak tam aj je, asi nieje povinna ale ako vravim, zatial som o nej nepocul.
@obrvonjottr bud rad, bud rad... ja budem naveky lutovat, ze som bol lenivy ist na vs do zahranicia. na vut vedia ludia po prvom semestri kodit lepsie, nez polovica nasich bakalarov. sice asi nevedia vyratat elasticitu trhoveho dopytu z produkcnej krivky podniku, ale to im asi zily netrha.
tích čo poznám celkom aj ľutujú, že tam šli a tí čo nešli sa radujú dvojnásobne programovanie nejdem radšej hodnotiť, robil som nejaké projekty pre ľudí z tej školy a trochu mimo zadania čo človeku moc nedajú...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
druhy semester je trocha veselsi. diskretna pravdepodobnost je vlastne matika (ti isti prednasajuci, cviciaci, narocnost, skuska...). algoritmicka teoria grafov ma osobne celkom bavila a nemal som s nou problem, no vela ludi to povazuje za najtazsi predmet z celeho rocnika. a to preto, lebo skusa prednasajuci osobne a dava znamky v podstate podla nalady, no ak tomu chapes, tak ta prejst necha (je otazne s akou znamkou, to uz je random). hold, vacsina sa to uci naspamat a ked sa pomylia v definicii, su strateni. ekonomia... tu koncia srandy, budes ratat priklady, ktore budes nenavidiet, budes sa ucit teoriu, ktora popiera elementarnu logiku a budes sa modlit nech prejdes. teda tak to bolo u mna. ja som sa na skusku ucil vsetko a siel som na druhy termin. az potom som zistil, ze sa toci 7 testov dookola, cize ak si siel neskor, len si sa naucil testy. niet nad objektivne hodnotenie. informa opat fraska, to iste co v prvom semestri. no a nakoniec principy iks, to su siete. zakladne cisco hluposti, teoria moze byt kusok otravna, no skuska je jednoduche cvicenie v packet traceri (pristup na router cez telnet, zmena mena, hesla, priradenie ipcok, nastavenie statickych ciest..).
inak co sa tak dozvedam tak som celkom rad, ze som dal prednost fit vut pred takymito obskurnymi slovenskymi skolami