V tom časopise takáto informácia nie je, minule som ten článok čítala. Sú živnosti, ku ktorým nie je potrebné byť vyučený v obore ani mať prax a tiež sú také, pri ktorých sa vyžaduje oboje. Napr pri remeselníckych sa to, samozrejme, vyžaduje. Viac by som ti vedela povedať, ak by som si išla pohľadať zošit s vypracovanou maturitnou otázkou, maturovala som síce tento rok, no, samozrejme, že si už na to nepamätám. Takýto je, žiaľ, školský systém. Drbať im do hlavy hromady a hromady informácií denne na každom predmete bez nejakého pravidelného opakovania, a takto to potom vyzerá
Máš rozdelené živnosti, na niektoré treba odbornú spôsobilosť na niektoré nie. S týmto sa choď poradiť na živnostenský úrad s tetou alebo ujom, ktorý ti poradia najlepšie ohľadom zakladania si živností.
okrem "voľnej" živnosti, na ostatných musíš mať v danom odbore príslušnú prax/vzdelanie.
Btw, živnostenský zákon je napísaný úplne primitívne, tam to pochopíš a je aj na nete.
Ale napr. právnická osoba ak je majiteľom/konateľom stačí aby mala potrebné vzdelanie a prax v obore zodpovedná osoba, kt. sa určí (aj zástupca) - tak to mám ja.
@jeko bolo mi jasné, ze uz nebudeš na strednej vzhľadom na tvoj vek Len som sa zaujímala, či si študoval na OA. Nejak mám pocit, ze k nadobudnutiu nejakych poznatkov o zivnostiach sa dostanu jedine ludia, ktorych praca vyzaduje, aby ich ovladali, ludia, ktori maju zivnost resp si ju chcu zalozit alebo potom sucasni ci byvali studenti OA
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Btw, živnostenský zákon je napísaný úplne primitívne, tam to pochopíš a je aj na nete.
Ale napr. právnická osoba ak je majiteľom/konateľom stačí aby mala potrebné vzdelanie a prax v obore zodpovedná osoba, kt. sa určí (aj zástupca) - tak to mám ja.