@4 dobre som zla a to som triezva, ale tak proste ak sedis doma, ak si nahodou v spolocnosti, tak sedis v kute, pripadne odides domov, a trapis sa komplexami, alebo su vsetci pre teba kokoti, tak sa necuduj..vzchop sa, usmievaj sa, pytaj sa ludi ako sa maju, a ono to uz pojde
Nájsť v súčasnom sebeckom svete SKUTOČNÉ PRIATEĽSTVO je asi tak pravdepodobné ako to, že na Sahare bude padať sneh. Myslím že veľmi dobré je to zobrazené v sitcome P R I A T E L I A. Kedy priatelia dokážu byť väčšou oporou ako vlastná rodina ( ! ) Len nie som si istý či je možné vybudovať a dlhodobo mať také vzťahy aj v reálnom živote . . .
Prvý krát ,ked som uvidel americký serial Priatelia,tak som si tak v kútiku duše prial ,aby som aj ja tak mal priatelov. takze tak mal som moju skupinku ktora sa rozpadla asi pred rokom a teraz.. neni skym ist von. nie je sa komu vyspovedat.. cele dni doma v izbe medzi 4 stenami.. takze.. a oslovovat cudzich ludi ako sa mas.. to nie je moj styl..
ja am len par priatelov..no ale ked potrebujem nieco tak na mna vseci kaslu...takze tak...a hlavne sa s nimi moc nevidam... ties nemam s kim ist von....
@acvd43xa7w Studujem, tam mam ludi ktorych mam rad a aj oni mna ale byvame od seba 50km. najmenej.. niektory aj viacej. cize nejake stretnutie sa mimo skoly nie je mozne. a kazdy ma svoju skupinku uz a .. chapete
@zajko30 nealko preto, ze som dakde musel ist ten den na aute. Ja newiem, najst skutocneho priatela je ako prezit pad z 30 poschodia. NEMOZNE.. PODLA MNA.. A gratulujem tym, ktory ich maju .
Moja najlepšia kamarátka, taká tá skutočná, býva tak 50 km, takže v tomto Ťa chápem... Ale som vďačná aspoň za niečo, pretože pred tým som ani nevedela aký má slovo "priateľstvo" význam. Ostatné moje spolužiačky a v pohode kamarátky bývajú tiež tak, ak nie viac. Veľmi sa bojím, že sa to po škole všetko pretrhne a zase nebudem mať vôbec nikoho. Ja viem, každý si povie skutočné priateľstvo sa neroztrhne diaľkou, ale budú iné problémy, iné záujmy a menej času a tá diaľka môže zrobiť svoje.
@eka88 presne.. u mna cele to o rok konci.. nase cesty sa rozidu, kazdy bude mat ine povinnosti a zaujmi.. praca, svoji kamaradi, ktorych bude vidiet kazdy den. takze.. nulla bodov.. co uz zostavami len zvyknut si v samote
A áno vonku tiež nemám s kým chodiť moc, ale ja nie som taký ten diskotékový typ, ale na takú prechádzku po zarosenom trávniku by som šla, alebo na jedného čapáka, no málo kedy sa to podarí, ale tak čo už, som vďačná za to čo mám
ťažké to určite je, mám iba 2 skutočných priateľov a neviem si predstaviť akoby som fungovala bez nich, asi by som bola úplná troska, a ostatní sú len známi a každý jeden z nich je samá faloš
@eka88 ja tiez by som siel rad na disco abo na prechadzku do hor, ci na stanovacku, chatu.. to povazujem za moje hobby, a este bicykel.. ale co stoho.. mozem si akurat tak stan postavit vo dvore disappointed: abo ist na bicykly sam to je ale zabava vole a ostatne tiez nic zakial iny sa zabavaju.. a najhorsie bolo ked som este mal priatelku tak vzdy vravela co zazila, jak sa zabavila s kamosmi a ja som mohol byt len ticho
@tiborko92 no tak na to rozchádzanie sa snažím zatiaľ nemyslieť, lebo presne to sa mi stalo po základke a dlho som to predýchavala. Medzi novými ľuďmi sa vždy cítim nesvoja a dlho to trvá, kým som sama sebou. Veľa krát som sa už popálila...ale zdá sa, že tí starí sa nemajú o mňa potom prečo zaujímať, alebo si to neviem nejako udržať. Takže bojím sa konca a veľmi...
Hm ťažko povedať kde si hľadať priateľov, nie je to také jednoduché ako sa možno zdá. Ale ľutovať sa tiež nie je najlepšie riešenie...
myslím, že som ich našla, skupinku ľudí, ktorí sú tu pre mňa...som pri nich až neuveriteľne sama sebou...a už ani neviem ako sme sa našli...išlo to asi takým prirodzeným vývojom...proste spoznalo sa pár ľudí, ktorí si sadli...myslím si, že ich nájdeš...každý má takéto spriaznené duše, len ich treba nájsť
ja som si to tiez myslel ze mam ludi ktory su mi sudeny.. chodili sme ven, zabavali sme sa. ale neskor som sa dozvedel, ze oni chodia tam a hentam a pritom ma vobec nezavolali len ked nemali prachy alebo potrebovali odvoz.. ale to som si nejak vtedy neuvedomyl. Potom ma zavolali ku vode a bohuzial do hlbokej studenej vody nemozem zo zdr. problemov a my to vycitali dlho, ze som nesol. potom som "kamosa" pozval na BEEFREE, do Hornej Stredy, kde sme boli 3 dni zdalo sa to byt fajne ked sme sa vratili nebol schopny odpisat na sms, nikde ma uz aj s priatelkov nevolali a po mesiaci tak nejak, sa ozval potrebujem hodit, tam a hentam som povedal, ze nie a tak sa to definitivne skoncilo .. odtedy som sam.. ale sam som bol i predtym bo to kamosi neboli!!
mam zo zakladky kamaratku velmi dobru,aj teraz na strednej mam velmi dobre znamosti.a akurat sa tato tema hodi lebo dnes ma vytocila baba co si hovori kamaratka.hmm robili sme v praci a ona robila vsetko s mojim priatelom aj ked vie ze na to ziarlim.a potom sa este pytala ci som urazena...a este to povedala aj mojmu priatelovi.radsej nemat priatelov ako takych co za to nestoja vrr.napiste mi ts pls kto to cita nech ma dako upokoji
no podľa mna to zaleži čo stanovým slovo priateleľ, ono by sa dalo povedať že mám priatelou alebo nemám..... Je to len slovo bez objektývnej hodnoty či že neviem povedať aký je život s nimi a ako bez nich, lebo stale je tu niekto v okoli
@acvd43xa7w ked mas partiu kamaratov, ktoru drzi pokope len chlast, tak si vela nevyhrala... v 16tich som tiez mala taku a je to davno fuc, ostala mi z nich len jedna skutocna kamaratka...
Ja mam stohto zivota pocit, ze ak clovek nie je len trosicka priebojnejsi tak je vyhnani zo svorky.. ako v zivocisnej rise.. u mna to asi plati.. A charakter cloveka by mal byt takyto: mak azdeho v pi.i, kazdeho oje.at ako sa da, povysovat sa, mat vela prachov.. vtedy sa najde okolo teba tolko ludi.. Asi tak ludia ktory su takyto maju okolo seba miloin ludi
Dalo mi chvíľku, aby som si túto tému prečítal, tak sa k tomu musím aj vyjadriť.
PRIATEĽSTVO - každý si pod tým môže predstaviť niečo iné, rovnako ako pod láskou. Často krát, ten kto si myslí, že má okolo seba húf priateľov nemá nič a nikoho. Nikdy nevieš ako sa k tebe ten či onen priateľ/kamarát zachová. To človek zistí až časom. Napríklad ako ty s tým chalanom, ktorý chcel od teba len odvoz. Čím je človek starší, tým horšie si nájde priateľov. Si ešte mladý, obaja máme 19 a život pred sebou. Keď len sedíš doma a prekáža ti to začni si s niekym písať, pokec, facebook, birdz a iné chaty či fóra existujú. Spoznaj sa s novými ľuďmi, odporúčam skôr dievča ako chalana, mohol by si to zle vysvetliť. Pozveš ju/jeho von, raz, dva razy. Povieš "hento-toto" a zrazu ste vonku napr. s jej partiu a si v nej aj ty.
Aj ja mám rád (cestnú) cyklistiku. Občas sám, občas s kamošom, ale aj keď som šiel sám mi nerobilo problém spraviť si 50 kilometrový trip. Keď sa to opakovalo tri krát do týždňa, zlepšil som si kondičku a hlavne vyvetral hlavu. S nikým nič len ja a svätý pokoj. Občas je aj samota potrebná, len ju treba využiť v svoj prospech
Máš 19, si dospelý chlap a jediné na čo sa zmôžeš je vyplakávať na birdz-e? Prepáč, ale je to úbohé. Toto som robil v 15. rokoch keď som išiel na strednú.
Najprv musíš nájsť samého seba, až potom priateľov.
ani ja nemam priatelov, stratila som ich, zozaciatku som si myslela ze vlastnym pricinenim ale nakoniec som zistila ze to nikdy neboli moji priatelia....je to tazke zit bez priatelov alebo skor bez ludi o ktorych si myslime ze su nasimi ppriatelmi, ale nejak to zvladam vdaka mojej laske..
v tomto svete je ozaj ťažké nájsť si spriazdnené duše :/ ale čo už je to tak :/ ... musíš len hladať hladať a hladať alebo ešte lepšie ... možno si oni nájdu teba držím palce
... ellefant to fakt pekne vystihol, ak človek nájde seba, svoju pravú podstatu, tak vtedy nájde aj pravých priateľov, inač by som to nazval, že je to len prechádzanie sa životom so šatkou na očiach. Človek len city, ze ma to pravé, priateľov atď, ale nikdy neuvidí či je to fakt ono. Teda prajem každému seba nájdenie. Lebo poznanie seba samého je cesta k dobru (Sokrates)
ja nemam fakt nikoho cely vikednd iba rozmylam nad tym ake by to bolo niekoho mat nam proste blbu povahu na zoznamovanie a velku smolu (to je nadlho) uz len rozmyslam ci zit alebo nezit ..........
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
a ver mi, ze pred takymi dvoma rokmi som bola velke nic
a nemala som nikoho
potom som zacala chlastat...
..
mám, ale iba pár takých ozajstných, ktorým môžem veriť ale stačí mi to,,
Ale niektori ludia vedia byt aj vdacni.
Ide o to investovat svoje usilie a snahu do ludi, ktori za to stoja. A to si vyzaduje aspon trocha sa v nich vyznat a snazit sa ich pochopit....
Vela ludi ktori bedakaju, ze maju falosnych priatelov / nemaju ziadnych priatelov robi chybu v tom, ze sa nesnazia ludi pochopit, porozumiet im.
Lebo keby to robili, zistili by, ze najst skutocnych priatelov nie je vobec nemozne.
Hm ťažko povedať kde si hľadať priateľov, nie je to také jednoduché ako sa možno zdá. Ale ľutovať sa tiež nie je najlepšie riešenie...
porekadlo hovorí: Vyčkaj času ako husa klasu.........
a v živote človeka nastaňu situácie, že budeš mať kamoša, ktorý sa sám prihovorí alebo ti v niečom pomôže, čo by si neočakával.........filip
btw: na facebooku ich mam dost
chlast bol len zaciatok, tym chcem povedat, ze keby sme si spolu nevypili, tak sa nespozname
PRIATEĽSTVO - každý si pod tým môže predstaviť niečo iné, rovnako ako pod láskou. Často krát, ten kto si myslí, že má okolo seba húf priateľov nemá nič a nikoho. Nikdy nevieš ako sa k tebe ten či onen priateľ/kamarát zachová. To človek zistí až časom. Napríklad ako ty s tým chalanom, ktorý chcel od teba len odvoz. Čím je človek starší, tým horšie si nájde priateľov. Si ešte mladý, obaja máme 19 a život pred sebou. Keď len sedíš doma a prekáža ti to začni si s niekym písať, pokec, facebook, birdz a iné chaty či fóra existujú. Spoznaj sa s novými ľuďmi, odporúčam skôr dievča ako chalana, mohol by si to zle vysvetliť. Pozveš ju/jeho von, raz, dva razy. Povieš "hento-toto" a zrazu ste vonku napr. s jej partiu a si v nej aj ty.
Aj ja mám rád (cestnú) cyklistiku. Občas sám, občas s kamošom, ale aj keď som šiel sám mi nerobilo problém spraviť si 50 kilometrový trip. Keď sa to opakovalo tri krát do týždňa, zlepšil som si kondičku a hlavne vyvetral hlavu. S nikým nič len ja a svätý pokoj. Občas je aj samota potrebná, len ju treba využiť v svoj prospech
Máš 19, si dospelý chlap a jediné na čo sa zmôžeš je vyplakávať na birdz-e? Prepáč, ale je to úbohé. Toto som robil v 15. rokoch keď som išiel na strednú.
Najprv musíš nájsť samého seba, až potom priateľov.
Pekný deň
hadam viem, ci je to priatelstvo len o chlaste alebo je to fakt priatelstvo
Tak skús niečo zmeniť na svojom živote, ale skôr k lepšiemu, logicky...
ja by som skor chcel takych ludi okolo seba ktorí su na rovnakej vlne ako ja,a to by mi uplne stačilo.
ale hej bolo by to dosť zléé
cg, tvoja posledna veta (nemyslim "pekny den") vystihla celu tuto diskusiu.