Zhrniem to.
Moj zivot jednym slovom-pruser.
Ja jednym slovom-kokot.
Myslel som pozitivne snazil sa vsetko zmenit, ale jednoducho to NEJDE kurva.
Asi to vsetko skoncim.............
Mam len 18 ale myslim ze mam co povedat.
ja ta moc povzbudzovat nebudem lebo to tiez vidim podobne no len tak ti poviem ze asi treba zit kym sa da aj ked na picu ale aspn obcas nieco pekne pride aj v tom na picu zivote vela ludi by zit chcelo a ale proste zomru a je to vsetko v pici tak proste zi a hotovo obcas chlastaj alebo fetuj alebo co to ti mozno aspon trochu pomoze
je to egoizmus, ale nie voči ostatným, ale voči samému sebe. Máš len jednu šancu na život a šanca, že by po tej samovražde prišlo niečo lepšie je až príliš malá na to aby si nad tým, čo i len uvažoval.
to je normalne. Cim je clovek starsi tim toho viac zazil a menej si prestava vsimat svet okolo seba, je menej zvedavy a utieka sa do komfortnej zony. Potom cas bezi rychlejsie a zivot ta nudi. toto sice neni rada ale v tvojom prispevku si radu ani nehladal
@tommyhot ja som tym myslel to ze ked chodis okolo nejakej veci 100x stava sa ti vsednou a uz si ju vsimas menej az si ju prestanes vsimat uplne a takto list veci narasta az zivotom prechadzas ako bezducha schranka. mozem sa mylit
Nič proti, každý má asi dôvod na samovraždu ale mne to príde ako prejav zbabelosti. Proste niečo nejde podľa predstáv, niečo je v živote ťažké tak sa rovno vzdám namiesto toho, aby som niečo zmenil.
Úprimne, nechápem čo zlé je na tvojom živote. Problémy v rodine alebo so vzťahmi.. nie si prvý ani posledný, komu sa niečo také deje. Existuje množstvo ľudí, ktorí majú ťažší život ako ty a nevňukajú tu.
Síce si radu nehľadal ale dám ti ju. Skôr než sa podrežeš alebo neviem čo, skús žiť. Nájdi si niečo, čo ťa baví. Spoznávaj novýc ľudí. Chod na vysokú alebo do práce. Omg ved máš 18. Život môže byť krásny, len mu to musíš dovoliť
v prvom rade by som sa pozrel či týmto činom nikomu blízkemu nezničím život. pokiaľ človek o tomto verejne píše a rozpráva tak je to volanie o pomoc a pokus získať pozornosť. podľa svojej skúsenosti viem že vtedy človek skutočne zomrieť nechce, čo ale neznamená, že to neurobí. horšie je keď už si to necháva pre seba. máš len osemnásť, určite sa v tvojom prípade nedá naisto povedať že to jednoducho nejde, zatiaľ to skúšaj ďalej!
moj tiez, ale riadim sa uz zasadou "rob druhym to, co NECHCES ,aby roboli tebe" a funguje to
proste zi! si uchyl? bud uchyl! mas rad starostovu dceru? minimalne sa pokus ju znasilnt, ked ti neda dobrovolne...mas maleho vtaka? nevadi, vsetkym to povec a budes zmiereny sam so sebou
a teraz vazne-zivot je v skutocnosti na picu, len konecne si vyrastol z detskej bubliny bezpecia a bezstarosnosti a nevyplachol sa ti mozog stupidnymi US serialmi...bravo
@tommyhot Takéto reči ako vážne niky nepochopím.. To, že je mladý znamená, že nič nemohol zažiť??? Myslíš že v mladom veku nemôžeš zažiť nič zlé? Tak to sa potom pekne mýliš..
Podla mna kazdy problem casom zmizne. Clovek je prisposobivy.. Ak niekomu amputuju ruku, nohu, tak clovek je v depresiach, rozmysla nad hocicim, ale prejde urcity cas a zraju je ten clovek stastny, zvykne si, smeje sa, najde zmysel zivota..to iste aj so vztahmi. Par sa rozide, pride plac, bolest a vsetky tie vspomienky, ale casom si clovek najde dalsieho partnera a opat je stastny.. To iste aj o umrti.. Niekto blizky zomrie, clovek place tyzden, mozno mesiac, ale zas po nejakej dobe sa opat zacne usmievat.. Vzdy vsetko vylieci cas, lebo vsetko sa meni, ludia sa menia, myslienky sa menia proste vsetko... Preto, ak niekto ukonci zivot samovrazdou teraz hned, je koniec..ale keby pockal trebars pol roka, tak si ten clovek potom moze akurat hlavu trieskat o stenu, ze ako nad tym VOBEC mohol co i len uvazovat.. Ak sa dana neprijemna situacia neda nijako inak vyriesit, tak jedina istota je nechat tomu vsetkemu cas.. Cas vzdy vsetko ukaze..
@Pucin ja som toho nazoru že nie čas, ale konkretne činy nas zbavia problemu, pretože len tak z ničoho nič problemy nevymiznu, ani exekutor neprestane po nejakom čase len tak vymahať dlh pre nič za nič
Neviem čo ma chlapec za problem no určite samostatne bez pričiny nevymiznu
Áno, to je síce pravda, ale keby ide exekútor po mojom majetku a zoberie mi ho, tak čo sa týka mňa, mojích pocitov a aj väčšiny ľudí, tak najskôr by ma to štvalo, že som prišiel či už o auto, alebo nebodaj o bývanie, ale proste neskôr by som sa otrepal a život by šiel ďalej. Niekto by to vyriešil sebevraždou čo je úplná hlúposť.. Niekto príde o prácu, alebo mu exekútor poberie majetok a psychicky labilnejší človek sa zrúti a zabije.. Pritom trebárs za rok, by ten človek mohol nájsť šťastie úplne niekde inde a nadobudnúť nový majetok, resp. aj bez majetku. Proste som tým chcel povedať, že nech nás v živote stretne akákoľvek situácia, tak aj ako autora tejto diskusie, aj keby to bolo už neodvrátiteľné resp. nenapraviteľné, ako napríklad aj ten exekútor, ktorý po nás pôjde neúnavne, tak stále nie je dôvod na samovraždu.. V prvom rade ako píše aj @Pappkin sú dôležité činy, ktoré človek vykoná aby sa toho problému zbavil, lenže pokiaľ činy nepomôžu, tak je lepšie sa s tým zmieriť ako to "skončiť", jak napísal autor.
radsej napis co konkretne ta trapi, vsetci tu pisu vseobecne frazy, ze taky je zivot, podme rozoberat tvoj zasraty zivot a to preco si kokot. Mozno si naozaj to, co hovoris a na tvojom mieste by sa mnohi zabili, no aspon ked uz si napisal, tak dokonci. Na umieranie je casu dost.
A zase museli prist komenty typu "Co sa stazujes; co v takom veku mozes mat za problemy; co maju potom hovorit hladne deti v afrike; ten a ten ma tazsi zivot.." kurva ludia, kedy si uz uvedomite ze je to viac o prezivani a osobnosti kazdeho nez o pocte zivotnych tragedii urcujucom kto ma narok byt nestastny a kto je len rozmaznany lemros a nema sa co lutovat. Proste vzdy sa najde niekto kto ma este horsi zivot vzhladom na podmienky, ale vsak dokelu nesutazime, a ani mladost a dostatok penazi neznamenaju automaticky ze clovek netrpi. Takze nechapem, kde niekto bere tu odvahu posudzovat zivoty ludi ktory su niekym celkom inym, s inym prezivanim, inymi hodnotami, schopnostou tesit sa, a tolkymi dalsimi okolnostami ktore nevycitas z prostej info ze je niekto 18 rocny Europan.
Život človeku naloží na ramená len toľko, koľko je schopný uniesť. Po každom zlom príde to dobré, musí tam byť predsa nejaká rovnováha. Nevzdávaj sa.
Podľa mňa už len to, že si tu napísal je tzv. výkrik o pomoc. Porozprávaj sa o tom s niekým, lebo dusiť to v sebe zadusí akurát teba.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Pretože nezabiješ len seba
Ale aj ostatných
Niekedy sa bryndzaci tvaria jak keby maju odbehane 4 maratony a odrodenych 20 deti.
Úprimne, nechápem čo zlé je na tvojom živote. Problémy v rodine alebo so vzťahmi.. nie si prvý ani posledný, komu sa niečo také deje. Existuje množstvo ľudí, ktorí majú ťažší život ako ty a nevňukajú tu.
Síce si radu nehľadal ale dám ti ju. Skôr než sa podrežeš alebo neviem čo, skús žiť. Nájdi si niečo, čo ťa baví. Spoznávaj novýc ľudí. Chod na vysokú alebo do práce. Omg ved máš 18. Život môže byť krásny, len mu to musíš dovoliť
Boh ti dal život, jedine On ma právo ti ho vziať, hľadaj cestu k nemu a tieto myšlienky pominú....
proste zi! si uchyl? bud uchyl! mas rad starostovu dceru? minimalne sa pokus ju znasilnt, ked ti neda dobrovolne...mas maleho vtaka? nevadi, vsetkym to povec a budes zmiereny sam so sebou
a teraz vazne-zivot je v skutocnosti na picu, len konecne si vyrastol z detskej bubliny bezpecia a bezstarosnosti a nevyplachol sa ti mozog stupidnymi US serialmi...bravo
Neviem čo ma chlapec za problem no určite samostatne bez pričiny nevymiznu
čo ty nato?
Podľa mňa už len to, že si tu napísal je tzv. výkrik o pomoc. Porozprávaj sa o tom s niekým, lebo dusiť to v sebe zadusí akurát teba.