Zdravim vsetkemu!
Vedel by sa niekto poradit s tym ze co ma ocakava na vysokej skoly?Aky je tam zivot?Ako prebieha ucenie?Konkretne bol som prijaty na FEI TUKE na informatiku.A mozem ocakavat negativitu ze pochadzam z madarskej narod a SK neide plynulo?
Myslim že na informatike by madarčina nemala byť problem. Ja som mala spolubyvajucu srbku na českej škole a ona si stále sťažovala že ničomu nerozumie ale nakoniec vyšla s červenym diplomom. Takže tak. Ale úprimne, myslim že to nemala ľahké.
V KE na skole posobi mnoho ludi s madarskym pozadim. Co registrujem, napr. nebohy prof. Madarasz. Kym rozumies tolko, aby si vedel pisat dokumentaciu a debatovat s vyucujucimi, si za vodou
Dakujem ze ste odpovedali áno viem je to problém Madarov na Slovensku ,ale okrem jednej vysokej skoly neexistuju kde sa vyucuju s madarskym jazykom...
Inac budem byvat v podnajme takze nebudem musiet respektovat ostatnich na internate...
A vedeli by ste pisat o zivote na vysoku?Ako sa prebieha ucenie,ci pouzivaju tam klasicke zosity,ako je tam testy znamky atd.
U nas na skole bola taka skupinka madarsky hovoriacich studentov na zaciatku prveho rocnika a tusim len jeden posledny mohykan ostal zatial. Pokial ale si snazivy a nie si na tom so slovencinou tak zle,ako oni,nebudes mat problem .
No na vyske mas prednasky (ktore zvycajne nie su povinne,ale tak aj mozu byt obcas,sam uvidis,ci sa ti tam oplati chodit,ale vacsinou nie ale na prvu prednasku sa vzdy oplati prist je taka informativna) a tam si obcas studenti zvyknu pisat poznamky,ale tak ani to nie vzdy,mozes si to pisat kam chces-zosit,notebuk,mobil..a potom mas seminare,alebo cvicenia,kde ja som napr u nas dost pouzivaka zosity na pisanie,a tie seminarecvika byvaju povinne,niekde mas pocet absencii,ktore si mozes dovolit,ale napr ja som mala aj take,kde sme mali 0 absencii,ze si nemohol ani jedno vynechat,jedine,ze si mal papier od doktorky.
Hodnotenie mozes mat priebezne-ze pisete kde tu male testiky,na cvikach alebo seminaroch byva na konci semestra zapocet (take ako koncorocna pisomka ale tazsie) a potom mas skusky ktore mozu byt pisomne,alebo ustne a obcas beru do uvahy aj vysledok zo zapoctu z toho predmetu aleno z tych malych testov.
Sam sa zapisujes na skusky na terminy, ucis sa sam ale tak cerpas z tych prednasok a cvik, cela VS je take samostudium hlavne, oplati sa ti spytat sa starsich studentov co sa vyzaduje vediet,aka je skuska a tak.
Hodnotenie mas A,B,C,D,E a Fx.
Neboj,ono je to trosku ine!ale zvyknes si . Podla mn je vysokosklosky zivot fajn,hlavne ak ta ta skola bavi a mas fajn spoluziakov a ste dobry kolektiv a ak ucitelia nie su nejaky zakeraci.
@pijemzelenycaj Dakujem za informácie.Mozno debilna otázka ale na prednaskach mozne jest alebo pit?
No podla vasich informacii nezdá sa taky tazky dakujem aj za povzbudenie.
@dreams155 No nechel som ist sam ucit sa do Velkého Sveta tak ostalo nám Kosic len z toho FEI alebo prirodvedna fakulta ,ale na prirodvednu fakultu chodila aj moj byvaly ucitel a mal problemy s informatikou hoci ucil to na strednej skole.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
A bohuzial ocakavat idiotske reakcie urcite mozes.
Inac budem byvat v podnajme takze nebudem musiet respektovat ostatnich na internate...
A vedeli by ste pisat o zivote na vysoku?Ako sa prebieha ucenie,ci pouzivaju tam klasicke zosity,ako je tam testy znamky atd.
No na vyske mas prednasky (ktore zvycajne nie su povinne,ale tak aj mozu byt obcas,sam uvidis,ci sa ti tam oplati chodit,ale vacsinou nie ale na prvu prednasku sa vzdy oplati prist je taka informativna) a tam si obcas studenti zvyknu pisat poznamky,ale tak ani to nie vzdy,mozes si to pisat kam chces-zosit,notebuk,mobil..a potom mas seminare,alebo cvicenia,kde ja som napr u nas dost pouzivaka zosity na pisanie,a tie seminarecvika byvaju povinne,niekde mas pocet absencii,ktore si mozes dovolit,ale napr ja som mala aj take,kde sme mali 0 absencii,ze si nemohol ani jedno vynechat,jedine,ze si mal papier od doktorky.
Hodnotenie mozes mat priebezne-ze pisete kde tu male testiky,na cvikach alebo seminaroch byva na konci semestra zapocet (take ako koncorocna pisomka ale tazsie) a potom mas skusky ktore mozu byt pisomne,alebo ustne a obcas beru do uvahy aj vysledok zo zapoctu z toho predmetu aleno z tych malych testov.
Sam sa zapisujes na skusky na terminy, ucis sa sam ale tak cerpas z tych prednasok a cvik, cela VS je take samostudium hlavne, oplati sa ti spytat sa starsich studentov co sa vyzaduje vediet,aka je skuska a tak.
Hodnotenie mas A,B,C,D,E a Fx.
Neboj,ono je to trosku ine!ale zvyknes si . Podla mn je vysokosklosky zivot fajn,hlavne ak ta ta skola bavi a mas fajn spoluziakov a ste dobry kolektiv a ak ucitelia nie su nejaky zakeraci.
Drzim palce
No podla vasich informacii nezdá sa taky tazky dakujem aj za povzbudenie.