tak ja nemôžem veľa porovnávať, lebo tu žijem odmalička, le z môjho pohľadu to má výhody a nevýhody
+ (plusy)
- veľa možností, čo robiť/kam ísť
- veľa škôl/pracovných príležitostí
- všetko je po ruke, nemusím chodiť do nemocnice do iného mesta, sú tu obchody atď
- (mínusy)
- draho tu je
- hluk/chaos
- zlá dopravná situácia (najmä ak čo len trocha nasneží)
mne sa tam zilo fajn, aj ked vacsie mesto ma svoje nevyhody. napriklad v takej ziline sa mi paci ovela viac, hlavne koli ludom asi. nepanuje tu taky strasny hate, ze vychod/zapad, ludia su tu povacsinou milsi ovela. a mesto sa mi paci tiez viac
Nič moc, pochádzaju tam taký ľudia ako su napr. na birdzi, čo boli sikanovaní, prípadne adoptovaný (jaaaj keby som si vedel spomenuť na nick toho čo včera plakal že načo budem zbytočne vyvolávať bitku a že on j e adoptovaný ), a podobne prípady...
@dumber inak včera čo si v tej mojej diskusii sa snažil dať vela smajle, to bolo moc slabé...
ak by som nemal tak dobru náladu, teraz by som ti ukázal čo je to MAXI-king-smajle cez 400 riadkov!!!
Podľa mňa super pre mladého človeka, lebo je tu strašne veľa spôsobov ako využiť voľný čas
Bohužiaľ ale aj veľmi veľa zlých spôsobov ako využívať voľný čas.
@semhamforas poprosím ťa aby si mi napísal aspoň tri činnosti, ktoré sa dajú robiť len v BA a nie v hocakom inom meste. lebo ja akosi som si nevšimla, že by bola brátiska v tomto špeciálna.
@greyness myslel som že tak nakope ako je to tu. Ale samozrejme vymenovať tieto 3 veci nie je problém.
Napríklad čo sa týka možností športu je tu rozhodne najširší výber a viacero napríklad bojových športov sa nedá trénovať napríklad ani v KE nehovoriac o tom že sa tu dá chodiť aj napríklad na vodné športy.
Ďalej ide o rôzne kluby a združenia ktoré pôsobia len v BA
A do tretice rôzne druhy podnikov alebo napríklad asi najkvalitnejšie divadlo na slovensku. V prípade koncertov známejších interpretov sú takmer výhradne v BA
V ničom menšom ako v Bratislave som doteraz nežila a presťahovala by som sa už jedine do väčšieho mesta. Nezvykla by som si na menšie mesto a nevidím v tom ani jednu jedinú výhodu.
BA veľmi nepoznám, iba centrum, lebo odtiaľ nepoznám ľudí.. veľmi na mňa nezapôsobila, BB sa mi páči oveľa viac, ale na druhej strane možno ak by som BA spoznala bližšie, pouzmenila by som svoj názor..
@domiki25 Hm, minule sme tak s kamosmi vychvalovali bratislavsku MHD, aka je super Fakt, prid do Anglicka, a az na nejaky Londyn, kde maju premakane metro, si budes musiet zvykat na "autobus kazdu polhodinu, ktory pride o +-20 min inak ako mal, a mozno ani nepride"
Som tu teraz 6. rok a je to moj domov, stahovala by som sa uz len pripadne za pracou a do vacsieho mesta (Praha). Ale lubim to tu strasne strasne moc. Tu som zacala viest prvykrat samostatny zivot, prezila som tu mnohe dolezite chvile, studujem tu a snad si tu najdem aj slusnu pracu. Jedine - pre mna su ze je tu vsetko priserne predrazene (hlavne sluzby) a na kvalite sa to vobec neodraza a malo prirody kam by mohol clovek vo svojom volnom case vypadnut (napr. Viac zahrad, parkov, vyhliadok atd.)
Neni to zle byvam tu odmalicka ale je to vpodstate len taka velka dedina nic tu dokopy nie je. Ked to porovnam so skutocne velkymi mestami tak je to o dost napicu. Ked budem mat moznost kupim si byt vo viedni a nejaky rodinny dom v niektorej z dedin pri ba naprikald rovinka dunajska luzna ivanka alebo cunovo. za 150000 eur sa uz da vybavit celkom pekny dom ba kluc
chodím tam len do školy.... a akože mne prišla BA ako super mesto kým som tam tak často nechodila.... ale teraz ja neviem. tí ľudia sú neskutočne uponáhlaní... ja nevravím že inde nie ale proste tam.... a čo sa dopravy týka... respektíve premávky... ja mám nervy zakaždým ked cestujem trolejbusom.... tí vodiči sú desní... predpisy dodržiavať ani nahodou... 5 sekund nepočkaju kym sa ten pred nimi pohne ale trubia jak kkti... a potom mi niekto povie že zvykaj si? no môžem o*ebať.... ja asi nie som typ človeka čo mlže žiť vo veľkomeste...
- MHD, cez leto je to katastrofa
- doprava, mesto preplnene autami
- ceny za sluzby
- neviem si predstavit kupu bytu, vyjebat miliony za malu kralikaren (rozumej byt) zdravo uvazujuci clovek nedokaze
- hluk - niet nad kludny spanok a relax v mensich obciach
- celkovy vzhlad mesta, budov
- ludia, nechcel by som tam vychovavat svoje deti
- priroda
- relativne nizke platy na tak nakladny zivot v BA
+ koncerty a celkove kulturne vyzitie
+ vela restauracnych zariadeni ci podnikov, je na vyber
+ relativny dostatok sportovisk
+ caste MHD spoje a kopec liniek narozdiel od mensich miest ci dedin
najidealnejsie je zit v mensom meste, velke mesto aj dedina su dva extremy
bez urážky ale tu je život dosť zlí a mesto je dosť slabé oproti všetkým mestám v EU ,úplne najslabšie je z hlavných miest a nie len hlavných.Špinavé,neupravené,nič tu poriadne nie je ,cez víkend sa tu nič nedeje,keď zalezie slnko tak tu ako by vymrelo ,no škoda reči...Nedá sa tu nič poriadne zohnať,to v Poľsku alebo v Čechách na obyčajných dedinách zoženiete viac...
Som rodená Bratislavčanka, mám k tomuto mestu veľmi blízky vzťah
V rámci Slovenska asi jedno z najlepších, hlavne čo sa týka toho, že väčšina vecí na Slovensku sa deje práve v BA, jednoducho BA je centrum diania..
Ale obrovská nevýhoda sú ceny. Tie sa nedajú už len s takou TT porovnať. Jednoducho tu s priemernou mzdou vyžijete ťažko. Vysoký nájom, drahé byty, ceny všetkého sú tu vysoké... A pritom to ani nie je až také úžasné mesto oproti iným európskym
Mne je to prakticky jedno, mesto, dedina, lazy, ... pre mna je dolezite odovzdat to co vlastnili moji predkovia dalej potomkom v rovnakej, alebo este lepsej kodicii, spolu s vychovou a radami do zivota.
A pred hlupakmi sa neda ani utiect, ani schovat :/
@57 lol, to povedala nejaká puťka domáca, ktorej možnosti vyžitia skončia hneď, ako zavrú shopping centrum?
bratiska je supr, zo svk najsupr, ak nie som dakde na koncerte 2x do týždňa tak ani raz. iste, ťažko zrovnávať so zahraničím, ale tvrdiť, že sa tu nič nedeje, je maximálna tuposť a lenivosť zo strany toho, čo také dačo vysloví
Byty drahe a cesty su tu rozjebane
Je tu to velka dedina pomaly kazdy s kazdym sa tu pozna. Love sa tu daju zarobit a ani tak draho tu nieje.
Skoda len ze tu odvsadial prichadza lacna pracovna sila a totalne tu dojebava vsetko. Ceny sluzby zarobky...
Vnoci je tu nuda, ked sa chcete ist zabavit treba ist smer wien brno praha
Ale mam to tu rad zijem tu rad robim tu rad. Ale raz pride ten den kedy si bude treba pobalit veci a ist odtialto dopice.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
+ (plusy)
- veľa možností, čo robiť/kam ísť
- veľa škôl/pracovných príležitostí
- všetko je po ruke, nemusím chodiť do nemocnice do iného mesta, sú tu obchody atď
- (mínusy)
- draho tu je
- hluk/chaos
- zlá dopravná situácia (najmä ak čo len trocha nasneží)
ale nie, nie je to az take tragicke. ale ani dobre. mhd je strasna.
ak by som nemal tak dobru náladu, teraz by som ti ukázal čo je to MAXI-king-smajle cez 400 riadkov!!!
To je trápne jak slonia riť v Sýrii... -.-
nikde inde nie je toľko možností čo robiť, samozrejme čo sa slovenska týka.
Bohužiaľ ale aj veľmi veľa zlých spôsobov ako využívať voľný čas.
Napríklad čo sa týka možností športu je tu rozhodne najširší výber a viacero napríklad bojových športov sa nedá trénovať napríklad ani v KE nehovoriac o tom že sa tu dá chodiť aj napríklad na vodné športy.
Ďalej ide o rôzne kluby a združenia ktoré pôsobia len v BA
A do tretice rôzne druhy podnikov alebo napríklad asi najkvalitnejšie divadlo na slovensku. V prípade koncertov známejších interpretov sú takmer výhradne v BA
Ked chodia ľudia ako keby si radšej okolie nevsimali taký tuneloví efekt...
A východniari dlhožijúci v BA je arogantná káva sama o sebe
K tým možnostiam čo tam robiť... nemyslím si že by žilina/BB či dokonca MT bol na tom horsie...
Tu aspoň ked chcem ist niekde do prírody nestretnem tam dalsích 200ludí na 10m2 ...
Celkovo moja idylka je žiť niekde mimo mesta na samote, takže ja sa moc ospovne vyjadrovať k mestám nebudem
ale hej, musim sa este vela ucit
inac blava je fajn.
a som vďačná že tu môžem žiť
Čo mi vadí je jedine doprava.
Inak ju proste milujem
nemam voci BA nejake vyhrady, ale KE mam radsej
... nevýhodou a dosť velkou je len doprava
kazdy tu sice byvame na inom konci, takze za sebou mozme cestovat a zmenit lokalitu, na druhej strane je to vsetko blizko...
a povest "blavy" kazia vyhodnare si myslia ze trafit do hlavneho mesta je ich celozivotny uspech a tak to potom vyzera
- doprava, mesto preplnene autami
- ceny za sluzby
- neviem si predstavit kupu bytu, vyjebat miliony za malu kralikaren (rozumej byt) zdravo uvazujuci clovek nedokaze
- hluk - niet nad kludny spanok a relax v mensich obciach
- celkovy vzhlad mesta, budov
- ludia, nechcel by som tam vychovavat svoje deti
- priroda
- relativne nizke platy na tak nakladny zivot v BA
+ koncerty a celkove kulturne vyzitie
+ vela restauracnych zariadeni ci podnikov, je na vyber
+ relativny dostatok sportovisk
+ caste MHD spoje a kopec liniek narozdiel od mensich miest ci dedin
najidealnejsie je zit v mensom meste, velke mesto aj dedina su dva extremy
V rámci Slovenska asi jedno z najlepších, hlavne čo sa týka toho, že väčšina vecí na Slovensku sa deje práve v BA, jednoducho BA je centrum diania..
Ale obrovská nevýhoda sú ceny. Tie sa nedajú už len s takou TT porovnať. Jednoducho tu s priemernou mzdou vyžijete ťažko. Vysoký nájom, drahé byty, ceny všetkého sú tu vysoké... A pritom to ani nie je až také úžasné mesto oproti iným európskym
vo veľkom meste by som sa cítila ako pes na diaľnici
v živote som v žiadnom dlhšie neprebývala a teda neviem či by som sa dokázala prispôsobiť džungľovým podmienkam
ale skúsila by som to
A pred hlupakmi sa neda ani utiect, ani schovat :/
bratiska je supr, zo svk najsupr, ak nie som dakde na koncerte 2x do týždňa tak ani raz. iste, ťažko zrovnávať so zahraničím, ale tvrdiť, že sa tu nič nedeje, je maximálna tuposť a lenivosť zo strany toho, čo také dačo vysloví
Je tu to velka dedina pomaly kazdy s kazdym sa tu pozna. Love sa tu daju zarobit a ani tak draho tu nieje.
Skoda len ze tu odvsadial prichadza lacna pracovna sila a totalne tu dojebava vsetko. Ceny sluzby zarobky...
Vnoci je tu nuda, ked sa chcete ist zabavit treba ist smer wien brno praha
Ale mam to tu rad zijem tu rad robim tu rad. Ale raz pride ten den kedy si bude treba pobalit veci a ist odtialto dopice.