Aj vy máte dojem, že ste sa na strednej nenaučili nič do života? Že ste sa tam stratili a bol to premrhaný čas? Že ani neviete, kým chcete byť a že už aj tak nie je ten správny čas na to, aby ste v živote niečo dosiahli? Cíitili ste sa niekedy takto? Čo v
mna praveze stredna nasmerovala na tu spravnu cestu...opustal som zakladku s pocitom, ze neviem co budem v buducnosti robit....mal som velmi dobre znamky tak som siel na jedno z najlepsich gymnazii v SR (podla vysledkov maturit)...a az tam ked som sa zapajal do vyssich sutazi, chodil na dni otvorenych dveri na Matfyz som sa rozhodol, ze chcem robit fyziku....takze mne stredna otvorila oci a taktiez mi dala moznosti, ktore som nikdy nemal (napr. cestovanie, stretavanie sa so zahranicnymi studentami, moznost vymenneho pobytu-ktoru vsak neplanujem vyuzit)
stredná bola úplne najlepšia, dala mi známych, vedomosti, zážitky..inak rozprávaš ako keby si mala 60..vieš o tom? veď sa bav a hľadaj seba. a nasmerovanie príde samo, zistíš čo si a čo už nedáš..a snov mám veľa stále a nejaké sa splnia a iné nie. si s tým príliš lámeš hlavu
zlyhať dokážeš vo všetkom celkom určite, pokiaľ rezignuješ
ani by som nepovedala... ešte by som nepovedala či osm naozaj na správnej ceste, no aspoň som si tu uvedomila, že radšej budem rátať tri hodiny príklady z fyziky ako tri hodiny sa učiť biolu. Povedala by som že už asi vidím ktorým smerom sa chcem skôr uberať. A čo sa týka tých mnohých snov, tak to teda áno už som chcela byť maliarka, speváčka (čo som si rozmyslela po zistení že neviem spievať ) , šoférka autobusu, letuška, divadelná herečka, dokonca som došla až k softvérovej inžinierke , krajčírke, maskérke... Takže, neviem ešte čo a ako, ale dosiaľ je stredná škola asi najkrajším obdobím môjho života
mne stredna tiez nedala fakt nic do zivota, na prvej vyske to uz bolo lepsie..tam som si uvedomil, ze to co som najprv studoval nechcem nikdy robit a tak ma nasmerovala na druhu vysku, kde to uz vyzera lepsie s mojou buducnostou ...inac mne pride, ze stredna ti da viac do osobneho zivota ako do profesneho, okrem zopar vynimiek, co som poznal...lebo kopa ludi co poznam sice sla studovat podla toho, z coho maturovali, ale malokoho to aj skutocne bavi, a tak mensia vseliako vysku alebo su zamestnani v niecom uplne inom, v com akoze excelovali na strednej
Čo sa učenia týka no kto umí ten umí a môže sa aj rafinovane flákať nehovorím, žeby som na gympli sedela každý deň, a že ma všetko bavilo, ale na niečom sa vždy dalo niečo nájsť min. mám odiaľ ľudí za kt. škole ďakujem, že ich poznám a je mi ľúto že na výške som od mnohých tak ďaleko.
@sapphirizing Stredná mi okrem spomienok a pár kamarátov, dala pár informácii v mojom technickom smere, ale je to neskutočné minimum. Ak by som to mal hodnotiť tak škola ma nepripravila na život. Neviem či robím správne veci, niekedy mám chuť proste ísť preč, a byť len v kúte, ale to sa jednoducho nedá...
@ssnehulienka myslela som tým nič pozitívne...niekto rozvíja svoj talent na kozerve a iný je priemerný na gympli. Komu to dá niečo do života? Ja si myslím, že tomu nadanému človeku na konzervatóriu to dá určite veľa, lebo je to aspoň príbuzné jeho záujmom aj keby neexceloval a na gympli pokiaľ nie je vyslovene zapálený vo voľnom čase pre nejaký predmet sa nemá ako rozvíjať k niečo, v čom by vedel vytrvať. Samozrejme, že som sa niečo naučila. Len mám dojem, že o to vôbec nestojím, že to bolo trápenie a ani ľudia blízkych mojej povahe som tam veľmi nestretla...
@sapphirizing - na druhej strane, patrí to ku životu jak ranné sranie a ide o obdobie kedy od teba nikto nič neočakáva strata času s kopou spomienok aj tak by si nič lepšie nevymyslel počas dňa
@ladypetushqa ale tak som nezamestnaná v podstate a rozmýšľam čo ďalej, to si mám v 60 povedať, čo som mohla, namiesto aby som si vytýčila nejaký smer teraz a možno sa niekým inšpirovala? veľmi ti nerozumiem... vidíš, že sa diskusia celkom rozbehla, tak asi to nie je úplne odveci...
@inversi nesúhlasím. Odo mňa bolo stále očakávané, aby som bola perfektná, len to žiaľ viedlo k ničomu...pre mňa to bolo obdobie osamelosti prevažne a hlavne so spomienkami na ponižovanie a pocit neúspechu.viem že niektorí mali kopec skvelých spomienok ale tí ma medzi sebou nechceli... Je však pravda, že aj tak nič lepšie si človek sám doma nevymyslí a je to povinnosť...
to áno, boli aj ľudia, neobľúbení Stále sa tak potom zamyslím že "a prečo to tak vlastne bolo?" našťatie som patril k zdravému jadru, na strane druhej bolo mi ľúto tých ktrí by mžno aj prišli ale nemali si čo s ostatnými povedať. Neviem ako v tvojom prípade ale s logického hľadiska, stálle treba začať od seba. Ale neviem detaily, kt. sú dosť podstatné tak sa viac nemiešam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
zlyhať dokážeš vo všetkom celkom určite, pokiaľ rezignuješ
pekne si to napísla moja zlatá "jeden zlom v živote"...
ten zlom prajem každému, aby konečne našiel zmysel svojho bytia tu na zemi a išiel správnou cestou.........filip
presne toto a neviem co s tym mam robit... asi to necham len tak plynut a uvidime co z toho bude
Nič v zlom ale to že si sa tam nič nenaučil je len a len tvoja vina
@sapphirizing - na druhej strane, patrí to ku životu jak ranné sranie a ide o obdobie kedy od teba nikto nič neočakáva strata času s kopou spomienok aj tak by si nič lepšie nevymyslel počas dňa
@inversi nesúhlasím. Odo mňa bolo stále očakávané, aby som bola perfektná, len to žiaľ viedlo k ničomu...pre mňa to bolo obdobie osamelosti prevažne a hlavne so spomienkami na ponižovanie a pocit neúspechu.viem že niektorí mali kopec skvelých spomienok ale tí ma medzi sebou nechceli... Je však pravda, že aj tak nič lepšie si človek sám doma nevymyslí a je to povinnosť...