Ja som už totiž vychovávaná v duchu "pozor, salmonelóza!". Preto sme doma boli odmala upozorňovaní na surové mäso a vajcia. Nefičali u nás ani žĺtka s cukrom, ani s tvarohom
Aký máte na to dôvod vy? (Ak niečo z toho "nedáte")
ak v tatárskom bifteku tak áno. Ono salmonelozy sa báť nemusíš, ak maš naozaj čerstvé suroviny, kt. si sam kúpiš, alebo si ho objednáš v nejakej normálnejreštaurácii, kt. by si priotrávením hosťa urobila dosť zlú reklamu
Tak surove maso ano, ale len sušene a zo surových vajec ma napina. Keď si robim praženicu alebo vajcia na tvrdo, robim ich 2x dlhšie aby tam neostalo nič "tekute".
tataracik hoc aj o polnoci, ale ze by som si skocil do masiarstva dajme tomu po vysoku rostenku a pekne po chodniku by som si odhryzoval tak to zasa nie...
surove vajcia v ramci posilovania som pijaval, alebo pridaval do koktailov, ale v lete si to radsej odpustim, salmonela nie je zrovna to co mi chyba...
Ak surové vajce, tak keď oblizujem vidličku pri chlebe vo vajci alebo keď sa mi nedorobí na cestovinách (inak mi to vajce aj chutí) a surové mäso len sušené...
nehnusí sa mi to ako také, ale v škole nám púšťali veľmi škaredé filmy o parazitoch, ktoré sa dostali do tela práve nedostatočnou úpravou mäsa, tak by som sa bála
sushi, udene maso, tatarak to ano. rata sa aj krvavy steak??? ale napriklad ked tu vidim ten krvavy beef najemno nakrajany a pak to zosedivie tak to je pekne hnusne (blee) a vajcia nevadia mi tekute zltka ala vajcia na makko ale abych aj bielko chlipala to zas az tak na tom nie som tak neviem ci sa teraz take vajcia rataju za ano, alebo nie a tu kebyze sa ti stane, ze sa priotravis masom alebo vajickom tak si financne zahojena na chvilu urcite, tu si na certsvost potravin davaju pozor....
Hnusiť sa mi nehnusí nemám problém niečo také zjesť ale treba si dávať pozor. Vajíčka môžu mať salmonelu ale s tým by nebol taký problém, pokiaľ sú čerstvé horšie je to s mäsom tomu sa teraz moc nedá veriť ľahko tam môže byť nejaké vajíčko a potom je z toho krásna dlhá pásomnica alebo niečo ešte krajšie
napriklad ked babka roi cesto na babovku tak celu tu misku vylyzem a to je vajco s mukou, cukrom, kakaom ale je surove, ale same len tak asi nie a maso zjem surove len ako sushi lebo to je surova ryba alebo udeneho lososa co je tiez surove maso len oudene ale tie steaky ako jedia americania ze extra krvavy sa mi hnusia
@pumaamravec ináč údenie je tiež tepelná úprava - to už nie je surové Keď sa postavíš k ohnisku a ide na teba dym, nie je studený, však ? Ako ti z ohňa stúpa dym, ktorý je horúci/teplý, tak sa ti to pomaly varí. Keby údené veci boli surové, tak ich nezjem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Aký máte na to dôvod vy? (Ak niečo z toho "nedáte")
a hej, som tu, živý a zdravý
Hnusí sa mi to a človek nemôže vedieť, čo v tom mäse alebo vajciach je
Nejde o to, že by som sa už teraz bála salmonelózy, ak si kúpiš kvalitné a čerstvé mäso atď...ale skrátka mám k tomu vypestovaný odpor
ostáva fakt ale na zodpovednosti predajcov.........
viď. ako Nemci očiernili Španielov a takmer im zruinovali drobnopestovateľov zeleniny....
filip
surove vajcia v ramci posilovania som pijaval, alebo pridaval do koktailov, ale v lete si to radsej odpustim, salmonela nie je zrovna to co mi chyba...
Či sa ráta aj krvavý steak? Čo ťa to trápi na zaradenie sa, či ješ surové mäso, alebo nie, keď zješ tatarák?!
Lebo vajíčko namäkko, aj keď žĺtko je ešte tekuté, je už tepelne upravené, polouvarené.
čo je na mojej odpovedi k nepochopeniu?