Čo všetko sa dá vybaviť? Viem, že na železnici platí tá ich preukážka, a väčšinou aj ISIC a na busy ako? Čo sa vybavuje? Stačí mi len predlžiť čipovú kartu z okresnej SADky? Alebo existuje aj nejaká, ktorou sa dá platiť aj v ostatných busoch mimo okresu?
ISIC platí na železnice aj SAD a aj pri kúpe bratislavskej študentskej električenky (električenku vystavia buď samostatne, alebo to nahrajú rovno na ISIC čip).
@bluepanter keď som si predtým kupovala študentskú trojmesačnú na prvé pásmo (nočné spoje sa nerátajú), bolo to 22 alebo 26 eur, jedno z toho. ale teraz sa menili ceny a podľa tohoto:
@bluepanter práve mi napadlo, že ti napíšem ešte ohľadom tohoto no, ja som z BA, ja nemám čo riešiť, ale podľa mňa, ak budeš bývať na átriákoch/manželákoch/mladosti/šturáku/družbe, neoplatí sa ti to, lebo do školy a zo školy budeš chodiť peši, Billu a Lidl máš tiež blízko. Skús si to nekúpiť hneď a spočítať si výdaje za október.
@bluepanter ja dochádzam, takže mne sa to oplatilo, ak som chodil do školy viac ako 3 dni týždenne. tiež si myslím, že si ju najprv nekupuj a potom si to vypočítaš, ale pravdepodobne sa ti to neoplatí..
@thoilane neviem presne, čo myslíš pod tou prvou otázkou myslíš niečo ako nabitie si kreditu pre SADku? sorry, že sa pýtam ako debil, ale necestujem toľko autobusmi a keď už, tak si lístok kupujem rovno v autobuse, takže neviem, ako to funguje, to bude musieť zodpovedať niekto iný.
a to druhé sa nedozvieš, to si povieš, že ako to chceš, poskytujú oboje
@anzu No, že kartou si kúpim lístkom v buse a dobíjam dákym kreditom.
A ja zas nechápem s tou električenkou..ako to nahrajú na ISIC? Ako niečo s tým spravia a s tým si môžem napr na tie tri mesiace kúpiť? Či jak? Ja som jak debil z týchto systémov
@thoilane ISIC má čip a električenka má tiež čip, je jedno, kam sa to nahrá. jedna možnosť je doniesť fotku a povedať, že chceš normálnu električenku a oni ti ju za poplatok vyrobia (a nabijú). druhá možnosť je doniesť svoj ISIC a otrčiť jej ho so slovami "prosím si jeden študentský trojmesačný". ona má zariadenie, čo to tam nahrá (ak je ISIC platný a si študent, aktivácia prebehne po zápise) a revízorova čítačka to vie čítať. nič s tým netreba predtým robiť.
neviem, či to tu už stihlo byť spomenuté, ale nemusíš nikam chodiť, dá sa normálne zaplatiť a aktivovať si električenku cez net (ako ePCL na stránkach dpb)
@bluepanter ja som na tom podobne s tými električkami, v Brne ,,šalinkaartami,, intrák mám 5 minút od školy, tak si prvý mesiac isto nebudem kupovať tu kartičku či ako to nazvať, budeme ostošesť počítať a potom kupovať, ja som zvyknutá chodiť pešo takže tak
ked sa okukáš v Blave tak zistíš čo a ako... ale zas výhoda tých kartičiek, električeniek je, že sa nemusíš starať o to či máš nemáš lístok pri sebe a tak ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
» www.dpb.sk/files/upload/do...
strana 4
» www.imhd.zoznam.sk/ba/index.php?w=...
by to malo byť 33 eur celosieťovo.
dnes mi ide
@anzu dík.
Obaja: Oplatilo sa vám mať električenku? Cestovali ste vôbec po meste?
a to druhé sa nedozvieš, to si povieš, že ako to chceš, poskytujú oboje
A ja zas nechápem s tou električenkou..ako to nahrajú na ISIC? Ako niečo s tým spravia a s tým si môžem napr na tie tri mesiace kúpiť? Či jak? Ja som jak debil z týchto systémov
ked sa okukáš v Blave tak zistíš čo a ako... ale zas výhoda tých kartičiek, električeniek je, že sa nemusíš starať o to či máš nemáš lístok pri sebe a tak ...