@monogatari V mnohých krajinách fungujú tzv. pohanské zvyky vedľa kresťanských, tak sa to postupom času vyformovalo, že to ,,prijateľné" pre dnešnú dobu sa z pohanských zvykov zachovalo, a je doplnené tým kresťanským.
@riddler ja chapem ze sa ked pokrestancovali Slovania tak sa mixovali zvyky z pohanskych aby prechod nebol tak nasilny. Ale proste sa mi to nepaci ze na jednu stranu vela krestanov udava ze prave krestanstvo je jedina cesta do neba a pritom same krestanstvo na Slovensku nema az tak vela vlastnych povodnych zvykov. No hate
@monogatari Ked sa tomu človek venuje bližšie, tak je toho viacej,čo sa dá aplikovať do svojho života, či už tie zvyky alebo aj iné veci, ale to asi málokto takto vyznáva, väčšina už len tú modernú verziu, že na Vianoce a Veľkú Noc kostol, ale to je trend celej západnej civilizácie, nielen Slovenska.
Nechapem zvyk pracovneho casu od 8-16, al. 9-17...clovek zabije cely produktivny cas zo dna. A zda sa, ze to vacsine aj vyhovuje ked som pracovala 14-22, to bola nadhera!
@monogatari som myslel, že to vychádza z kresťanstva... Nám tuším v škole na náboženstve také niečo hovorili, že šibačka sa odvíja od toho ako po zmrtvystaní Ježiša Krista ženy ohlasovali toto zmŕtvychvstanie a za to ich vojaci bili, aby to ďalej neroztrubovali.
@autistik Myslím, že nie, že starí slovania oblievali dievky studenovu vodou z potoka, aby boli svieže po celý rok, a to prikladanie prútov na telo malo podľa nich nejaký magický účinok, tiež asi za účelom zdravia a vitality.
mne osobne napr. vadí tá kultúra pitia a fajčenia na slovensku a pritom ak by to nebolo zaužívané ako niečo normálne tak by väčšina ľudí nepila (aj keď teda nehovorím že napr. v USA kde je kultúra fajčenia marihuany väčšia ako tu tak je to lepšie), no hate
Voliť Mečiara, voliť Fica, voliť Kotlebu, voliť KDH, voliť Maďarskú stranu, podporovať a obhajovať komunizmus, totalitu, popierať holokaust, šíriť nacistické symboly, rovnako tak náboženstvo nech je to akekoľvek. No a ... kradnúť, nadávať, byť drzý a hladiť si ego...
napriklad zdravenie osob ktore ma nezaujimaju. alebo dakovanie za nieco co nechcem. alebo ponukanie niecoho o co sa nechcem delit len lebo sa to akoze robi. naopak mi to tiez vadi, ked mi niekto ponuka automaticky co ma. proste je to hlupe. ze keby nahodou. ma to obtazuje mrhat energiou na take blbosti. taki ludia nestoja za to
BOCKAT SA !!!! ze sa s niekym zoznamis aniektori sa chcu bockat alebo pri gratulacii...brrr nenavidimm to od mala...niekde sa to robi niekto no nerobi... + co vsetko to ma obsahovat, ako chhlasno cmuknut a tak.... raz sa mi stalo ze to clovek vyuzil na to aby mi dal pusu na pery co takto keby sme s anemuseli dotykat? that would be juuuust fine... maximalne potrasenie rukou ale aj to presne specifikovat kedy
Snaha prerušiť ticho napríklad vo výťahu, keď s niekým sa spolu vezieme alebo keď niekde spolu ideme trápnym rozhovorom. Mne skôr vyhovuje byť ticho ako nasilu sa snažiť socializovat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov