Zaujímavé, že každý zlozvyk, kt. som mala/mám, sa dokážem 'odnaučiť' pomerne ľahko, že do pár dní na to zabudnem a už to neopakujem. Kedysi (mohla som mať 8-9?) som si okusovala nechty. Nie chorobne, ale robila som to. Raz som si povedala, že si ich ohrýzať nebudem a už som si do nechtov nikdy nekusla. A to kamarátky skúšali tie smradľavé laky na nechty, ocot a kadečo, nepomohlo im to a kúšu si ich dodnes. Mala som aj zlozvyk, keď som okusovala všetko plastové, to ma tiež potom prešlo a teraz mám taký menší zlozvyk v púkaní si kostí na ruke. Nejak mi to neprekáža a ani sa toho nechcem zbaviť A ešte vždy, keď niekam idem, musím mať žuvačku. Inak by som z domu nevyšla. Eto vsjo z mojich zlozvykov
@opi55 to robí aj moja mamulienka najdrahšia a ešte to potom zvykne zubami spod nechtov vyberať @artemisak FB je zabijaaaak ako všetky soc.siete,ale FB je TOP,aspoň podľa môjho názoru
cmulam si prst od narodenia nemala som dudlik nikdy.
uz som raz bola dlhodobo oducena, ale znova som zacala, ked som zacala zazivat dochadzanie a nekonecnu unavu. uz sa ani nesnazim oducit, pomaha mi to, okludnuje ma to
ja keď píšem správu niekomu tak pri tom také zvláštne zvuky robím a aj teraz som to zas spravila bože xD a absolútne to neviem kontrolovať a je to niečo medzi vzdychaním a "hmmmm" a je to fakt divné a ľudia majú otázky...
@hoperpohroma to musí byť rozkošné určite sa za tebou každý obzerá či bežne na ulici to nerobievaš? @ameryka nechcem si predstaviť,čo si asi myslia ostatní,keď to počujú za zavretými dverami
Obkrúcam si vlasy okolo prstov, obkusávam všetko, čo mi príde pod ruku (aj nechty, ale iba tak, aby im to neublížilo a aby vyzerali normálne), pukám si prsty/krk/chrbát, žerem papier,...
Ani jedného z toho sa nemienim zbavovať, baví ma to....
mám taký zlozvyk zadívať sa na nekonkrétny bod a nerobiť nič, väčšinou ani keď mi ľudia lúskajú prstami pred očami tak nepomáha "vytrhnúť von", takže treba mnou poriadne potriasť kým sa dostanem na Zem
(čo mi pripomína toto dievča z Ranga)
a ešte keď som nervózna tak si predstavím klavír a prekompovanú skladbu, kde si potom vybíjam zlosť tak rukami mlátim do stola :tralala:
Obhrýzam si nechty. Odkedy si súvislejšie pamätám svoj život, vždy som si ich obhrýzala, neviem ako to začalo, neviem ani určiť špecifické situácie kedy to robím... Bojovala som proti tomu aj ja, aj rodičia, aj zase ja, aj som na to srala aj som to párkrát zvládala ale v poslednej dobe si už vravím, že jebem na to, budem to riešiť keď si dám iné veci do poriadku.
Ale zase má to samozrejme psychologickú minulosť, no neviem akú, potrebovala by som zistiť dôvod prečo to robím aby som to mohla odstrániť.
@hovnovhlave máš čas na premýšľanie @sveter robila som to tiež,asi ako 10-12ročná..a viem,kde to malo pôvod - mala som strach zo situácie doma..ale ďalej nebudem rozvádzať a postupne sa mi z toho podarilo dostať,ale prejavilo sa to inde, v oveľa horšej forme,takže radšej som mala ostať pri tom obhryzávaní dnes si síce občas hryziem do kože okolo nechtov
@27 no ja som sa nad tým už veľakrát zamýšľala ale keďže si nepamätám, kedy to presne začalo (no musela som mať podľa mňa 3-4, maximálne 5 rokov lebo viem že keď som bola ešte veľmi malá škôlkárka tak už som to robila) tak ani neviem, aká situácia to mohla vyvolať... a keďže to trvá už vyše 10 rokov tak si myslím, že to bude niečo, čo sa so mnou vlečie až doteraz, možno dáky pocit či čo :ehm:
ale keď som mala tak 5 tak viem že som si aj na nohách obhrýzala nechty, to bolo fest už moc ale rýchlo som s tým prestala.... no nerobím to tak ako iní, že úplne do mäsa až, že sa na to nedá ani pozerať lebo sa hneď dogrciaš ale snažím sa zachovať akú-takú estetickosť
@nevinna no tak fajn, postupom času ma niečo aj napadlo keď som bol menší tiež som mal problém, že mi "chutilo" obhrýzavať nechty nakoniec som sa toho zbavil tak, že som si naschvál hrýzol už aj do kože pri prstoch, a pár krát som mal celkom bolestivé rany a nemohol som tým prstom nič poriadne chytiť, až som sa raz premohol a bolo hneď po zlozvyku
a keď ešte tak rozmýšľam, rád si nevedomky hladím a škrabkám hlavu a často o tom vôbec ani neviem
ja keď som mala zlozvyk že som často počúvala hudbu (zlozvyk preto lebo ma to oberalo o čas a trochu aj sluch tak som si povedala stačí, položila som si sluchatká na stôl a povedala som si dátum že dovtedy sa ich nedotknem a tak som bola 40 dní bez hudby a doteraz ju dosť obmedujem ďalším mojím zlozvykom bol facebook a tak som ho zrušila a už 2 týždne som bez neho a zatiaľ moc nechýba a najnovšie som sa rozhodla nekusať si nechty a tak som prestala a už 4 dni mi to ide som zvedava ako dlho to vydržím
@hovnovhlave zlatý nemá ťa kto šrabkať a hladkať? ach,ten svet zlý @nobrain s hudbou to mám tiež tak,počas semestra tento zlozvyk odkladám mojím, už asi trojmesačným zlozvykom, je elektronická cigareta - mám ju v hube,aj keĎ mi nechutí, ťahám len tak,z pasie ..a to som myslela,že človeka "odnaučí" od cigariet.. a tie sa mi potom zdajú také nijaké..ako keby som len vdychovala do pľúc "čistý"vzduch.. toto je jeden z xy zlozvykov
Nutkavé denné snenie :/
Ke´d nemám čo robiť a som sama doma, viem tým stráviť pokojne 6+ hodín.. A samozrejme existujú ,spúšťače', po ktorých mi automaticky ide moja telenovela v hlave a úplne sa zabudnem napr po ceste do obchodu, lebo sa prechádzam, počúvam hudbu, fajčím a zrazu sa už polhodiny premávam po sídlisku a predstavujem si chujoviny. Najhoršie ever je ísť do kina, lebo potom som ešte dva-tri dni hrozne nadšená z filmu a modelujem si všetky situácie, ako sa to mohlo vyvíjať inak, čo mohlo byť predtým a potom, čo keby som sa v tom prostredí ocitla ja..
A zbaviť sa toho nechcem, lebo ma to priznávam značne zbaví
moje najhorsie zlozvyky sa tykali a tykaju jedenia - prejedanie sa, jedenie velkeho mnozstva sladkosti a neskoro vecer (napr. moja bezna vecera bola 3 misky cerealii o 9-10 vecer) toho som sa uz nastastie zbavila, teraz jem tak 1 sladku vec denne, spokojna budem ked mi to nebude chybat vobec
a este stalkovanie (hlavne frajera) a citanie sprav cudzich ludi, napr ked sa brat zabudne odhlasit z fb, zacnem si pozerat jeho spravy, len tak, zo zvedavosti
@jessiqa v tom som sa vyžívala,keď som bola tehotná žrala som všetko zaradom a bez výčitiek nadbehla som si tak na najbližších 20rokov @dudoo akože si ich "olamješ,ohýbaš" či ako to mám chápať? lebo si to neviem dosť dobre predstaviť asi som vymletá
@nevinna No robím to takým spôsobom, že jeden nechet zboku obrátený vtisnem pod druhý a potom keď zatlačíš na bruško toho druhého tak ti ten prvý vyskočí a vydá to taký pukavý zvuk
Fajčenie... ohrýzanie kože okolo nechtov... taktiež mám nutkanie každých 5 minút kontrolovať mailovú schránku...
A ešte mám taký "pekný" zlozvyk si zoškrabávať riasenku z mihálnic nechtami, miesto toho aby som si ju zmyla odličovačom
Čiže si denne vytrhám tak tretinu mihálnic
neviem, ktorý je najhorší a neviem vlastne ani čo je u man esšte kategorizované ako zlozvyk... ale viem, že nejak extra sa mojich zlozvykov nesnazim zbavit ale tak, zatial to nejako nekomplikuje zivot.
ale vlastne viem! nie je najhorsi ale viem ze sa to snazim riesiť: strašne veľa vulgarizmov používam. takže na verejnosti a tak sa s tym snazim nieco robit
obhryzania nechtov a fajcenia som sa zbavila, ale stale som leniva, akonahle najdem vyrazku ju musim vytlacit a hlavne byvam hore do rana a vstavam poobede, to je asi najhorsi zlozvyk... no to je tym, ze mam privela casu.
hm, cas ist do postele
@jessiqa keby mi sestra ide citat facebook tak mam pekny maler Mozno ze aj chodi potajomky kedze na mojom pc mam ulozene heslo. Musim to nejako eliminovat lebo kludne vas tam vonku moze behat takych viac
Inak tiez este ma napadlo prejedanie. Ked si dam normalny obed mam chut na sladke nieco. potom si dam sladke a zase hend chut na ine a takto skoncim fakt prejedeny ze sa pozeram do zrkadla s vyrazom ze wut? @nevinna a ako to riesis? ides nekam von aby si moc nerozmyslal alebo ako? Mna minule mama pristihla na balkone jak sedim a kukam do blba jak fetak , pritom som tam "iba" 20 min rozmyslal nad totalnymi blbostami. Proste vsetko co ma napadne ze by sa mohlo stat si robim nejake pribehy alebo co Alebo ak sa s niekim rozpravam potom rozmyslam ze co som mohol povedat inak atd. obcas mi fakt yeboce priznavam
Keď som bol malý strašne mi chutilo Magii normálne som ho na tajnáša bral mamči zo špajze a usrkával si teraz ho mam tiež rád no stači mi pár kvapiek v slepačej polievke
ked som este chodila na strednu/pred dvoma tyzdnami / som mala vzdy potrebu vediet kto a kolko ludi chyba a v hlave som si robila akoby statistiku toho kolko kto kedy chybal najhorsie bolo ked som dlhsie chybala a musela som stale otravovat spoluziakov nech mi to povedia... to je dost otravne ale uz to chvalabohu skoncilo
potom mam schopnost predvidat co sa asi stane takze sa stresujem popredu z veci ktore sa nestali, ale viem ze sa stanu, co je dost napicu
ked nad niecim rozmyslam, tak si prstami natahujem fuzy a niekedy to dospeje do stadia ze si ich zacnem vytrhavat pojednom..hlavne po krajoch.. par krat mi ostalo len pod nosom take jak hitler nosil
zbavujem sa hlavne toho vytrhavania tak, ze si to uvedomim ze "zas?" "a uz aj prestan!" lebo to fakt blbo vyzera..
a jasne ze si obhryzam aj nechty, ale to sa snazim robit tak esteticky nech to nevyzera hnusno.
aj chrasty si odtrhavam a ked ma postipe komar, tak si to rozskrabem fakt az dokrvi.. :/
@ 51 tak si ich natri niečím,čo ti je nechutné,napr.niečím horkým @ 52 sa ti čudujem,že si sa ešte nezamuroval @ 54 tak poväčšine buď začnem cvičiť v tej chvíli(čo robím niekedy aj trikrát denne,choré ,alebo sadnem za net a chatujem tiež žiadna výhra..a ak von,tak jedine večer,aj to len zriedkakedy @ 55 tak to ti gratulujem a aj sa to nejako prejavilo,to tvoje nerozmýšľanie, v negatívnej forme? ja asi nemám taký gombík na vypínanie @ 57 uff..asi by mi bolo zle,toľko slaného @ 59 ja mám teraz niečo podobné,ale skôr mám vytypovaných ľudí,o kt.chcem mať prehľad a naposledy som sa pristihla pri tom,že stojím na chodbe po skúške a čakám za ostatnými,nech viem,ako dopadli nemohli ma odtiaľ dostať,lebo stále som si niečo vymýšľala,že na WC mi treba,že musím si niečo ešte vybaviť a podobne @ 61 s tými chrastami to máme rovnako,čokoľvek ,čo "nepatrí" na moje telo, sa snažím odstrániť a vždy si rukami škrabkám po tvári a eliminujem nechtami nedokonalosti
tak chlast a cigy nepovazujem za zlozvyk to je zavislost a inak asi obkusavanie nechtov alebo ani ne nechtov ale tej koze okolo nich a podobne nehygienicke veci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
@artemisak FB je zabijaaaak ako všetky soc.siete,ale FB je TOP,aspoň podľa môjho názoru
uz som raz bola dlhodobo oducena, ale znova som zacala, ked som zacala zazivat dochadzanie a nekonecnu unavu. uz sa ani nesnazim oducit, pomaha mi to, okludnuje ma to
@ameryka nechcem si predstaviť,čo si asi myslia ostatní,keď to počujú za zavretými dverami
Ani jedného z toho sa nemienim zbavovať, baví ma to....
(čo mi pripomína toto dievča z Ranga)
a ešte keď som nervózna tak si predstavím klavír a prekompovanú skladbu, kde si potom vybíjam zlosť tak rukami mlátim do stola :tralala:
Ale zase má to samozrejme psychologickú minulosť, no neviem akú, potrebovala by som zistiť dôvod prečo to robím aby som to mohla odstrániť.
@sveter robila som to tiež,asi ako 10-12ročná..a viem,kde to malo pôvod - mala som strach zo situácie doma..ale ďalej nebudem rozvádzať a postupne sa mi z toho podarilo dostať,ale prejavilo sa to inde, v oveľa horšej forme,takže radšej som mala ostať pri tom obhryzávaní dnes si síce občas hryziem do kože okolo nechtov
ale keď som mala tak 5 tak viem že som si aj na nohách obhrýzala nechty, to bolo fest už moc ale rýchlo som s tým prestala.... no nerobím to tak ako iní, že úplne do mäsa až, že sa na to nedá ani pozerať lebo sa hneď dogrciaš ale snažím sa zachovať akú-takú estetickosť
a keď ešte tak rozmýšľam, rád si nevedomky hladím a škrabkám hlavu a často o tom vôbec ani neviem
@nobrain s hudbou to mám tiež tak,počas semestra tento zlozvyk odkladám mojím, už asi trojmesačným zlozvykom, je elektronická cigareta - mám ju v hube,aj keĎ mi nechutí, ťahám len tak,z pasie ..a to som myslela,že človeka "odnaučí" od cigariet.. a tie sa mi potom zdajú také nijaké..ako keby som len vdychovala do pľúc "čistý"vzduch.. toto je jeden z xy zlozvykov
Ke´d nemám čo robiť a som sama doma, viem tým stráviť pokojne 6+ hodín.. A samozrejme existujú ,spúšťače', po ktorých mi automaticky ide moja telenovela v hlave a úplne sa zabudnem napr po ceste do obchodu, lebo sa prechádzam, počúvam hudbu, fajčím a zrazu sa už polhodiny premávam po sídlisku a predstavujem si chujoviny. Najhoršie ever je ísť do kina, lebo potom som ešte dva-tri dni hrozne nadšená z filmu a modelujem si všetky situácie, ako sa to mohlo vyvíjať inak, čo mohlo byť predtým a potom, čo keby som sa v tom prostredí ocitla ja..
A zbaviť sa toho nechcem, lebo ma to priznávam značne zbaví
@dudoo akože si ich "olamješ,ohýbaš" či ako to mám chápať? lebo si to neviem dosť dobre predstaviť asi som vymletá
@dudoo - ufff..komplikované takto o tomto čase mi mozog už asi nepracuje tak,ako by mal
A ešte mám taký "pekný" zlozvyk si zoškrabávať riasenku z mihálnic nechtami, miesto toho aby som si ju zmyla odličovačom
Čiže si denne vytrhám tak tretinu mihálnic
ale vlastne viem! nie je najhorsi ale viem ze sa to snazim riesiť: strašne veľa vulgarizmov používam. takže na verejnosti a tak sa s tym snazim nieco robit
hm, cas ist do postele
Inak tiez este ma napadlo prejedanie. Ked si dam normalny obed mam chut na sladke nieco. potom si dam sladke a zase hend chut na ine a takto skoncim fakt prejedeny ze sa pozeram do zrkadla s vyrazom ze wut?
@nevinna a ako to riesis? ides nekam von aby si moc nerozmyslal alebo ako? Mna minule mama pristihla na balkone jak sedim a kukam do blba jak fetak , pritom som tam "iba" 20 min rozmyslal nad totalnymi blbostami. Proste vsetko co ma napadne ze by sa mohlo stat si robim nejake pribehy alebo co Alebo ak sa s niekim rozpravam potom rozmyslam ze co som mohol povedat inak atd. obcas mi fakt yeboce priznavam
potom mam schopnost predvidat co sa asi stane takze sa stresujem popredu z veci ktore sa nestali, ale viem ze sa stanu, co je dost napicu
ale nejake typicke zlozvyky asi nemam
zbavujem sa hlavne toho vytrhavania tak, ze si to uvedomim ze "zas?" "a uz aj prestan!" lebo to fakt blbo vyzera..
a jasne ze si obhryzam aj nechty, ale to sa snazim robit tak esteticky nech to nevyzera hnusno.
aj chrasty si odtrhavam a ked ma postipe komar, tak si to rozskrabem fakt az dokrvi.. :/
@ 52 sa ti čudujem,že si sa ešte nezamuroval
@ 54 tak poväčšine buď začnem cvičiť v tej chvíli(čo robím niekedy aj trikrát denne,choré ,alebo sadnem za net a chatujem tiež žiadna výhra..a ak von,tak jedine večer,aj to len zriedkakedy
@ 55 tak to ti gratulujem a aj sa to nejako prejavilo,to tvoje nerozmýšľanie, v negatívnej forme? ja asi nemám taký gombík na vypínanie
@ 57 uff..asi by mi bolo zle,toľko slaného
@ 59 ja mám teraz niečo podobné,ale skôr mám vytypovaných ľudí,o kt.chcem mať prehľad a naposledy som sa pristihla pri tom,že stojím na chodbe po skúške a čakám za ostatnými,nech viem,ako dopadli nemohli ma odtiaľ dostať,lebo stále som si niečo vymýšľala,že na WC mi treba,že musím si niečo ešte vybaviť a podobne
@ 61 s tými chrastami to máme rovnako,čokoľvek ,čo "nepatrí" na moje telo, sa snažím odstrániť a vždy si rukami škrabkám po tvári a eliminujem nechtami nedokonalosti