Ahojte,potreboval by som Váš názor.Momentálne som 3rok v Nemecku,v mestečku (40.000obyvatelov) asi 41km od Norimbergu. Pracujem v oblasti farmacie (lekaren),praca super,kolektiv ok, ale zacinam strasne tuzit ist do vecsieho mesta (Norimberg)-t.j najst si
Tam bývanie. Mám 28rokov a uz mi to mestecko lezie na nervy,doteraz som nebol opusteny,lebo som si stale robil kadejake kurzy a bol zabeorazdneny a teraz som.Chcel som si auto kupit lebo sa patri na moj vek.Moja otazka znie,je fyzicky narocne kazdy den dochadzat 40km z Nbg tam kde robim a 40km naspat? Je pravda,ze platovo by sok klesol lebo najmy su ovela drahsie v Nbg ako tam kde som plus benzin alebo si hladat robotu priamo v Nbg?
Rodicia mi hovoria ze mam ostat tam kde som kee je to lacnejsie a setrit co najviac na byt na svk ale ked na svk ma to nejak nelaka…Mam z toho depky a potesim sa na Vase nazory ci pozitivne alebo negativne.Teraz dokazem usetrit aj 1300€, v Nbg by to bolo asi 600…
Mam pocit ze toto male mestecko ma nenaplna a aj menej kamosov tu mam
nikam nechoď, máš plat, z ktorého sa dá ušetriť kopa peňazí...radšej hladaj kamoša, aby si sa odreagoval a naplnil tak svoje túžby, lásku a bol spokojný...tu sa zameraj a bude to ok...
ja by som na tvojom mieste isla do N. bud zistis ze ti tie peniaze za zvysenie kvality zivota stoja, alebo zistis naopak ze ne - stale sa mozes prestahovat naspat/inam. stahovanie je sice pain in the ass ale ak si velmi nespokojny tam kde teraz si a mas tu moznost, urcite by som ju vyuzila
ja ti uplne rozumiem, som v 40k nemeckom meste uz takmer 5 rokov a na nic ine necakam len kedy sa uz mozem zbalit prec
Dam ti moj subjektivny nazor na vec. Ja by som v malom meste uz asi nevydrzal - teraz zijem v BA a aj to mi pripada male a v buducnosti urcite planujem ist inde. Okrem toho, byvat na mieste kde sa ti nepaci je trapenie a zijeme kratko na to aby sme sa iba uspokojili so zivotom lebo je to vyhodnejsie alebo to uspokoji niekoho ineho. A to ma vedie k dalsej teme - kasli na to co ti hovoria ludia, nech je to ktokolvek. Chces ist zit inde? Chod a neries nikoho.
A co sa tyka navratu, ak ta to nelaka tak radsej hladaj ine riesenie. Ja som na slovensko ist nechcel ale isiel som a zacinam to lutovat. Ze je niekde "dobre" z nejakeho bodu pohladu neznamena ze sa tam aj musime citit dobre alebo ze nas to naplni a da trochu radosti.
Dal by som si nejaky cas na rozmyslenie, prehodnotil po novom roku napriklad uz. Ak je vztah na prd tak ukoncit s prestahovanim. Setrit na SK byt pokial nie si presvedceny, kde chces byvat, s kym atd... 1300e nie je na aktualne ceny tiez ziaden zazrak pokial nemas viac nasetrene + zadlzovat sa viac... Skus pozriet pracu aj inde, co ja viem to dochadzanie sa da ale sem tam to je proste otravne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Rodicia mi hovoria ze mam ostat tam kde som kee je to lacnejsie a setrit co najviac na byt na svk ale ked na svk ma to nejak nelaka…Mam z toho depky a potesim sa na Vase nazory ci pozitivne alebo negativne.Teraz dokazem usetrit aj 1300€, v Nbg by to bolo asi 600…
Mam pocit ze toto male mestecko ma nenaplna a aj menej kamosov tu mam
ja ti uplne rozumiem, som v 40k nemeckom meste uz takmer 5 rokov a na nic ine necakam len kedy sa uz mozem zbalit prec
A co sa tyka navratu, ak ta to nelaka tak radsej hladaj ine riesenie. Ja som na slovensko ist nechcel ale isiel som a zacinam to lutovat. Ze je niekde "dobre" z nejakeho bodu pohladu neznamena ze sa tam aj musime citit dobre alebo ze nas to naplni a da trochu radosti.
Ale v norimbeegu by to bolo asi 700 max