@ipcko aj ja hram na husle a nie je hanba ze ta zmlatili ked boli v presile, je hanba to ze sa tak spravaju. A otec to určitim časom pochopý každý ma talent na niečo ine ty na husle. Nemôže ta nútiť do toho čo ty nechceš ! Ty budeš huslista bud nieco dokazes alebo aj nie je to jedno. Ty mozes byt aj cez husle slavny. Kazdy si vybera profesiu sám.
@paulinka24 ak je otec silno autoritativny tak to nepochopi a bude svojho syna trapit este velmi dlho
A k teme
Zazila som dost krutu sikanu ktora trvala dost dlho a mozno by sa este nasiel nejaky komplex co som si odniesla ako suvenir ale skor by som povedala ze ma to "zocelilo''
Ti co si potrebuju nieco dokazovat maju mnohokrat nizsie sebavedomie, vacsie problemy nez ten kto je sikanovany a ten by si to mal uvedomit... I ked je to tazke ked vam kazdy den davaju najavo ze vy ste spina..
A v takom pripade podla mna pomoze len zmena prostredia, kolektivu ..l
@ipcko pocuvaj toto je ubohe. ano,vsetci uz vieme o tvojej poradni.
poradna je na to aby ked clovek potrebuje pomoc tak sa na vas obratil,ale nemusis sem zbytocne pisat pribehy aby si niekoho k sebe do poradne dostal. co vyzivas sa v tom ked citas niekoho utrpenie? bud rad ze ludia nie su na tom tak zle aby sa museli s tebou poradit
@ipcko je mi ľúto takýchto príbehov, a celkovo ľudí, ktorí sú nejakým spôsobom šikanovaní. Keby bolo na mne, tak podľa mňa by sa to malo v školách viacej riešiť. a trestať tých, čo niečo také robia. ale nie tak že " uhm tak ti dáme poznámočku do žiackej" ale nejako tvrdšie.
Tí,ktorí majú potrebu si niečo dokazovať na druhých či už fyzicky/psychicky sú podľa mňa úbohí a sami maju problém a potrebuju pomoc. smutné je, že si to neuvedomuju a myslia si o sebe " o aky som ja kral ked niekoho zbijem,ponížim"...
@ipcko musím aspoň sčasti súhlasiť s @janehonda , ak malo byť cieľom týchto tvojich diskusií zvýšenie povedomia o vašom webe, tak sa to podarilo a zakladanie ďalších podobných je už zbytočné. ak má byť cieľom získanie nášho názoru, tak si zaprvé neviem predstaviť na čo, a zadruhé myslím že ak chceš pravidelne získavať názory na rôzne prípady z vašej poradne, mal by si na to vytvoriť fórum na vašej stránke, kde by to zaprvé dávalo viac zmysel a zadruhé by vám to zvýšilo aktívnosť stránky a možno časom aj počet návštev, lebo by na nej bolo trvale vidno nejakú aktivitu, čo momentálne nie je (lebo nemá žiadnu sekciu kde by pribúdal užívateľský obsah).
jo, a k téme, nech nie som len ten blbec čo pindá: to že má niekto agresívne sklony ktoré nevie potlačiť podľa mňa neznamená že obeť týchto agresívnych sklonov je padavka. otec dotyčného je sexistický blbec ktorý sa snaží realizovať svoje sny prostredníctvom svojho syna na úkor jeho vlastnej individuality, tým pádom jeho názor je z veľkej časti irelevantný, aj keď nepríjemný. neinformovať kvôli tomu autority (v škole) je hlúposť, padavkou sa dotyčná obeť nestala v momente keď bola zmlátená, ale v momente keď ju napadlo "nikomu to nepoviem lebo ma otec bude mať za padavku". nie každý chlap je v dnešnej dobe už ľudoopom s kyjakom v ruke, čo je dobre, a hanbiť sa za to že som ľudská bytosť ktorá sa zaobíde bez fyzického násilia, alebo mi je priam nepríjemné, mi príde... divné. samozrejme, ideálny prípad by bol keby som sa vedel zaobísť bez násilia a zároveň sa ubrániť keď sa niekto pokúsi ho na mne páchať, ale v nežijeme bohužiaľ v ideálnom svete.
1. Nie je fér, keď sa pustia viacerí na jednoho...
2. ale na druhej strane asi nedostal len tak...
3. aj keď si niekto myslí, že sa dá dostať bitka len tak tak je na omyle!
4. aj mňa sa pokúšali zmlátiť traja... prvému som vrazil, druhého som dorezal na rukách a tvári, tretí si to rozmyslel a s prvým zbierali kamaráta, ktorého zaliala krv...
záver- chalan je "buzerant", lebo svojim zovňajškom a správaním vyprovokoval bitku. Je "BUZERANT" lebo nemá gule ani na to, aby ušiel. Je tá "NAJsamväčšia BUKVICA pod slnkom" lebo namiesto toho, aby začal som sebou niečo robiť, aby sa to neopakovalo, tak sa ide vyplakať do poradne...
Ľutujem ho... neschopný hlupák, vraj chlap... na každého raz príde a aj ten najväčší dostane nakladačku, ale toto... BUKVA!
suhlasim s @28 "Ak chceš mier, pripravuj vojnu!" Flavius Vegetius ...hovori sa, ze zijeme v civilizovanom svete, ale to je blbost, len nasilie ma inu formu ako pred 10 000 rokmi...hlavne je sa vediet ubranit, resp. prezit so ctou bitku, cize ak idu na teba 5 naraz, tak jasne, ze na nich nebudes mat, cize je lepsie ujst....podobne je to aj so sikanou (psychicke nasile) - ak ta sikanuje jeden, este ako-tak sa mu da dohovorit/strelit cez pysk, ale ak ich je mnoho, najlepsie je zmenit kolektiv..
@33 este jedna vec - jediny sposob ako sa branit akejkovek forme nasila najefektivnejsie, je sa poriadne "nasrat" a byt uplne bezcitny voci nim - tito blbci co sikanuju alebo mlatia ostatnych maju nizku uroven empatie, takze im je jedno ci tam lezis revajuc ako baba alebo sa tomu smejes ako debil - ich to len viac provokuje a nevedia adekvatne na to reagovat...preto ty by si mal chladnokrvne, ale hlavne rozumne zareagovat na akukolvek formu nasilia
@hov ädo no v tvojom mozgu sa asi deju pracudesne veci, ked pises taketo bludy, si to citas po sebe? ten tvoj "zaver" je uplne neuveritelne mimo a vlastne cely tvoj prispevok v @28 je uplne odveci , uz to ze v nom vykreslis seba ako najvacsieho cava a hrdinu, o niecom svedci - a inac na to sa tu nikto nepytal, ze aky si ty komixovy hrdina
a mimochodom co vies ty o zivote, ked uz to spominas? ty budes nejaky alfa samec, pre ktoreho su vsetci bukvy, ale hlavne, ze mas ulizane vlasky do strany a ukazujes fuckera s cigou v hube...
vieš, čo je šikana, teda vieš si predstaviť prežiť týždeň na buzeráku len preto, že máš dlhé vlasy, vieš, čo je to drhnúť hajzle holými rukami, vieš čo je plaziť sa nahá po chodbe plnej skla ako nácvik priblíženia sak nepriateľovi... vieš hovno čo je šikana, lebo si poriadnú šikanu nezažila.
@trubkos nie som najväčší čávo a hrdina, ale viem, čo dokážem a čo je nad moje sily. Tiež sa neposeriem keď dostanem na piču a nejdem sa sťažovať ujovi do poradne, lebo som chudák šikanovaný a zbitý...
škoda, že zrušili povinnú vojenčinu... pplk. Korpu na vás buzny!
tak treba mat nejake hranice ktore ked sa prekrocia tak sa treba pobit a nezalezi az tak na tom kto je viac domlateny. Viem o par ludoch co sa nemaju problem pobit aj ked v zivote ziadnu bitku nevyhrali
@trubkos dôjdi a natrhnem ti hubu, dôjdem,natrhnem ti hubu...
pán hokejista, aby sa ti nestalo, že by ťa hákoval 65 kilový pozer
Myslíš si, že si veľký, tak ťa niekto menší nedá dole... vieš koľko báro kácov sa spoliehalo, že majú 100 kilo a sú o hlavu vyšší a tak som ich rozkopal, že za mamkou plakali a vodu piť pýtali... takých ako ty raňajkujem
@hov ädo nebud hned agresivny, nikto ti nic zle nepovedal, ty tu hned vsetkych oznacujes za bukvy, ja som len opisal tvoju fotku, snad sa za seba nehanbis, ci? ja som nic o bitke nepisal, tak sa tu nestrapnuj prosim ta
"Odpor voci nepriatelovi nikdy nie je bezvyznamny. Viva la resistance!
tak treba mat nejake hranice ktore ked sa prekrocia tak sa treba pobit a nezalezi az tak na tom kto je viac domlateny. Viem o par ludoch co sa nemaju problem pobit aj ked v zivote ziadnu bitku nevyhrali"
krásne napísané. Pokiaľ by ten chalan nebol buzna, tak by sa pokúsil brániť, alebo niečo s tým robiť a nepostavil by sa k tomu tak pasívne a nečakal by pomoc.
Jasne, že sa ten chalan správa ako baba, hanbí sa priznať, že dostal na piču.
"Hanbím sa to priznať. Som predsa chlap" A čo je to za chlapa, čo sa bojí povedať pravdu, čo je to za chlapa, čo sa bojí postaviť realite? Hovno je a nie chlap.
A mimochodom "chlap" čo sa správa ako baba je BUZNA... je v tom logika, nie je na tomto tvrdení nič zvláštne a divné.
Rovnako ako aj tvrdenie, že nie je chlap,ale hovno, lebo nevie čeliť vlastným problémom...
@hov ädo prepac ale je mi strasne do smiechu, ked 65-kilovy, ulizany, fuckera ukazujuci pozer oznacuje ostatnych za buzny
nemám byť hneď agresívny...
Aj môj nadriadený mi to pravidelne hovorí... označíš ma za pozera... fajn, nemám si to všímať... myslíš si, že 65-kilový ulízaný fuckera ukazujúci pozer sa teraz poserie,lebo nejaký metrák vážiaci "hokejista" niečo napísal...
Hneď akonáhle naznačím nesympatie, dokonca vôľu ťa inzultovať upokojuješ ma?
@hov ädo nie, to si mylis, moje spravanie naznacuje jedine ak vyssiu inteligenciu nez mas ty a tvoje zase to, ze si proste primitiv, z toho co pises je to uplne jasne upokojujem ta, lebo to je trapne, ale ak to nevidis, tak prosim, hned sa vyhrazaj, ak sa necitis divne, tvoja vec
no ak ta to vyprovokovalo, to znamena, ze som sa asi trafil, nie? oznacujes tu ostanych za buzny, ale sam na seba si sa asi zabudol pozriet, v tom je problem
nie je tam napísané, že bránil som sa, alebo aj keď som sa bránil, nevedel som to ustáť, bolo ich veľa...
mne z toho vychádza, že nebránil sa a sám vedel a uznáva, že mal... neskoro, ale došlo mu...
No tak sa stalo, dostal si na piču, aj ja som dostal na piču, neraz, a nie dvakrát... spýtam sa ťa takto-
mal si problém priznať, že si dostal nakladačku?
Mal si potrebu vyhľadať pomoc v nejakej poradni, lebo sa ti rúcal život?
Myslím, že nie... už ti dochádza konečne...
Nie je hanba dostať na piču, život nie je fér a keď sú v presile nemôže to dopadnúť inak, ale pánko bol natoľko kokot, že sa nemal potrebu brániť...
Nie je hanba povedať doma "ta dostali ma traja, nemal som šance" ale keď sa ma niekto spýta čo sa dialo, tak im poviem, že hoc mi zlomili nos a natĺkli rebrá, tak som aspoň jednomu stihol zvesiť a druhý schytal takmer do gulí, len to nejak vykryl...
Nie, budem tvrdiť svojmu okoliu, že mi žinienka rozjebala nos a rebriny poskákali po chrbte a švédska bedňa ma kopala do brucha...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
A k teme
Zazila som dost krutu sikanu ktora trvala dost dlho a mozno by sa este nasiel nejaky komplex co som si odniesla ako suvenir ale skor by som povedala ze ma to "zocelilo''
Ti co si potrebuju nieco dokazovat maju mnohokrat nizsie sebavedomie, vacsie problemy nez ten kto je sikanovany a ten by si to mal uvedomit... I ked je to tazke ked vam kazdy den davaju najavo ze vy ste spina..
A v takom pripade podla mna pomoze len zmena prostredia, kolektivu ..l
A uvadza len typicky pripad, jeho skutocnost tam nezohrava rolu
poradna je na to aby ked clovek potrebuje pomoc tak sa na vas obratil,ale nemusis sem zbytocne pisat pribehy aby si niekoho k sebe do poradne dostal. co vyzivas sa v tom ked citas niekoho utrpenie? bud rad ze ludia nie su na tom tak zle aby sa museli s tebou poradit
Tí,ktorí majú potrebu si niečo dokazovať na druhých či už fyzicky/psychicky sú podľa mňa úbohí a sami maju problém a potrebuju pomoc. smutné je, že si to neuvedomuju a myslia si o sebe " o aky som ja kral ked niekoho zbijem,ponížim"...
Tema je sikana, dal pribeh ako priklad.. co riesis?
@paulinka24 to by mohol potom ignorovat aj tych spoluziakov lenze to sa neda tak lahko ..
ale bol som obetou prepadu s rasovym podtonom (samozrejme zo strany policie to bolo riesene ako vytrznictvo kedze som biely)..
a obcasne fighty na zapasoch,po zapasoch,pred zapasmi..neriesim
Ja nie som zastancom bitiek, ja radsej strielam. Takze zbrane pre vsetkych!
2. ale na druhej strane asi nedostal len tak...
3. aj keď si niekto myslí, že sa dá dostať bitka len tak tak je na omyle!
4. aj mňa sa pokúšali zmlátiť traja... prvému som vrazil, druhého som dorezal na rukách a tvári, tretí si to rozmyslel a s prvým zbierali kamaráta, ktorého zaliala krv...
záver- chalan je "buzerant", lebo svojim zovňajškom a správaním vyprovokoval bitku. Je "BUZERANT" lebo nemá gule ani na to, aby ušiel. Je tá "NAJsamväčšia BUKVICA pod slnkom" lebo namiesto toho, aby začal som sebou niečo robiť, aby sa to neopakovalo, tak sa ide vyplakať do poradne...
Ľutujem ho... neschopný hlupák, vraj chlap... na každého raz príde a aj ten najväčší dostane nakladačku, ale toto... BUKVA!
Bitka sa da schytat len tak napr. tym, ze clovek je novy v kolektive ktoreho vacsinu tvori banda zakomplexovanych ''drsnakov''
Alebo tym ze nejaky buldog sa zle vyspal a vybije si to na hocikom
''Nema gule na to aby usiel'' ..lebo to sa da strasne lahko ked je jeden na viacerych..
ďakujem, konečne niekto, kto chápe.
ďakujem, že nemusím vysvetľovať, čo som vyššie písal a ako to myslím.
Si asi 1. user na BZ, čo ma pochopil hneď. Sa podrž 1. za šesť a pol roka.
ďakujem, že si jej to vysvetlil ty... zas by som bol za hovädo...
Bola som uplne normalne dievca s normalnym zovnajskom a spravanim, jedina chyba bola, ze som bola nova v kolektive
Ak mam pouzivat tvoj jazyk tak: Vies o mne totalnu picu tak netvrd ze viem kokot o zivote
a mimochodom co vies ty o zivote, ked uz to spominas? ty budes nejaky alfa samec, pre ktoreho su vsetci bukvy, ale hlavne, ze mas ulizane vlasky do strany a ukazujes fuckera s cigou v hube...
vieš, čo je šikana, teda vieš si predstaviť prežiť týždeň na buzeráku len preto, že máš dlhé vlasy, vieš, čo je to drhnúť hajzle holými rukami, vieš čo je plaziť sa nahá po chodbe plnej skla ako nácvik priblíženia sak nepriateľovi... vieš hovno čo je šikana, lebo si poriadnú šikanu nezažila.
škoda, že zrušili povinnú vojenčinu... pplk. Korpu na vás buzny!
Reku, ze tu homosexualitu z neho vytlcu?
Seems legit
pán hokejista, aby sa ti nestalo, že by ťa hákoval 65 kilový pozer
Myslíš si, že si veľký, tak ťa niekto menší nedá dole... vieš koľko báro kácov sa spoliehalo, že majú 100 kilo a sú o hlavu vyšší a tak som ich rozkopal, že za mamkou plakali a vodu piť pýtali... takých ako ty raňajkujem
pokiaľ sa niekto nevie obrániť a tým myslím ak je slabý a debil k tomu, že si nedá 2+2 dokopy a neújde, tak si iné ako bitku nezaslúži.
Slovo buzerant používam ako obrazné označenie hore popísanej skupiny, starý zvyk. (Košice staré mesto, kto tu žije, vie že buzna= slaboch)
Homosexuál mi nevadí, mám noho queer kamarátov
"Odpor voci nepriatelovi nikdy nie je bezvyznamny. Viva la resistance!
tak treba mat nejake hranice ktore ked sa prekrocia tak sa treba pobit a nezalezi az tak na tom kto je viac domlateny. Viem o par ludoch co sa nemaju problem pobit aj ked v zivote ziadnu bitku nevyhrali"
krásne napísané. Pokiaľ by ten chalan nebol buzna, tak by sa pokúsil brániť, alebo niečo s tým robiť a nepostavil by sa k tomu tak pasívne a nečakal by pomoc.
Jasne, že sa ten chalan správa ako baba, hanbí sa priznať, že dostal na piču.
"Hanbím sa to priznať. Som predsa chlap" A čo je to za chlapa, čo sa bojí povedať pravdu, čo je to za chlapa, čo sa bojí postaviť realite? Hovno je a nie chlap.
A mimochodom "chlap" čo sa správa ako baba je BUZNA... je v tom logika, nie je na tomto tvrdení nič zvláštne a divné.
Rovnako ako aj tvrdenie, že nie je chlap,ale hovno, lebo nevie čeliť vlastným problémom...
Ja neviem o čom sa tu chcete so mnou vadiť...
@hov ädo prepac ale je mi strasne do smiechu, ked 65-kilovy, ulizany, fuckera ukazujuci pozer oznacuje ostatnych za buzny
nemám byť hneď agresívny...
Aj môj nadriadený mi to pravidelne hovorí... označíš ma za pozera... fajn, nemám si to všímať... myslíš si, že 65-kilový ulízaný fuckera ukazujúci pozer sa teraz poserie,lebo nejaký metrák vážiaci "hokejista" niečo napísal...
Hneď akonáhle naznačím nesympatie, dokonca vôľu ťa inzultovať upokojuješ ma?
Vieš, že tvoje správanie naznačuje podradenosť?
Ja si len nemyslim, ze je sracka preto, lebo celil presile a nevyhral.
Ale preto, lebo ma problem fotrovi pozret do oci a normlane mu povedat, no bolo ich na mna vela tak som vyfasoval.
Nabuduce budem uz pripravenejsi...
Ale inak mne uz sa podobne nieco tiez stalo. Rozbil som hubu jednemu, kopol konara do stehna druhemu a nezbadal som, ze zo zadu namna skocil treti.
Hoci som sa snazil striast sa ho medzi tym sa pozbierali ty dvaja zo zeme a pekne mi pomiesal zaludocne stavy, kym ma drzal ten v zadu...
A to teraz zo mna robi nejakeho slabocha, lebo nemam oci aj v zadu?!
Proste tvoj nazor je taky, ze konecna
no ak ta to vyprovokovalo, to znamena, ze som sa asi trafil, nie? oznacujes tu ostanych za buzny, ale sam na seba si sa asi zabudol pozriet, v tom je problem
a uz sa rozhodni, ci mas 27 alebo 17
"Mal som sa vedieť ubrániť, ale bolo ich veľa."
nie je tam napísané, že bránil som sa, alebo aj keď som sa bránil, nevedel som to ustáť, bolo ich veľa...
mne z toho vychádza, že nebránil sa a sám vedel a uznáva, že mal... neskoro, ale došlo mu...
No tak sa stalo, dostal si na piču, aj ja som dostal na piču, neraz, a nie dvakrát... spýtam sa ťa takto-
mal si problém priznať, že si dostal nakladačku?
Mal si potrebu vyhľadať pomoc v nejakej poradni, lebo sa ti rúcal život?
Myslím, že nie... už ti dochádza konečne...
Nie je hanba dostať na piču, život nie je fér a keď sú v presile nemôže to dopadnúť inak, ale pánko bol natoľko kokot, že sa nemal potrebu brániť...
Nie je hanba povedať doma "ta dostali ma traja, nemal som šance" ale keď sa ma niekto spýta čo sa dialo, tak im poviem, že hoc mi zlomili nos a natĺkli rebrá, tak som aspoň jednomu stihol zvesiť a druhý schytal takmer do gulí, len to nejak vykryl...
Nie, budem tvrdiť svojmu okoliu, že mi žinienka rozjebala nos a rebriny poskákali po chrbte a švédska bedňa ma kopala do brucha...
No kokotizmus... sa zobuď!
Prepáč, teraz v dobrom a nechcem ťa uraziť (úprimne nechcem)
Som na BZ už X rokov a stále som sa nenaučil, že mám písať polopate, nie každý chápe moje pochody... kde sú starí useri...
si jeden z mála, ktorý ma pochopil ešte relatívne rýchlo.
teraz čítaj odspodu smerom hore moje komenty, bude to dávať zmysel skôr
Treba pisat blbuvzdorne
Podobne píšem aj ja, potrebuje to výklad, lebo staviať pred holé fakty a myšlienky iného usera je nebezpečné...
Teraz vysvetlím to, čom som písal vyššie...
dnešní useri na BZ nesiahajú ani po členky starej elite... proste banda hlupákov... viac menej som urazil všetkých, aj teba...
Kedysi to bolo tak, že ľudia čítali, kým začali písať. Zamysleli sa a nevznikalo toľko stretov.
Spomeň si na griet, mensreu, yolisku, transplantovanu, maya... iný svet, iný birdz...
(dobre, toto je iná téma, toto sem nepatrí )