Stŕhať nechty jeden po druhom, dve žiletky pripevnené do tvaru V by som mu vložila do úst tak, aby obsiahli jazyk (to mám pripravené na inú príležitosť, ale dá sa to využiť aj tu), vtedy by si poranil nielen jazyk, ale aj podnebie, všetko... A samozrejme, kastrácia zaživa, možno ešte nejaké vytrhnuté zúbky, lebo som zástanca teórie, že najhoršia bolesť ide z úst.
zasluzi si,aby mu potrhli gule a odrezali vtaka,no co insie? teda ak mal potrebu niekoho pretiahnut s nasilym,tak by mal prist do Krupiny,tu je tolko kuriev,ze by naopak znasilnili ony jeho tak,ze by nemohol chodit,vazne a mohol by si este aj vybrat od 13 do 45,myslim vek
Ale pre boha, vy ste takí nehumánni, veď by ste sa znížili na jeho úroveň! Treba mu dať tri krát denne dobré jedlo, vykurovanú celu, a za rok ho za dobré chovanie prepustiť aby to mohol urobiť znova.
@johnysheek Čože napísať, ja by som bola schopná to aj urobiť, lebo znásilnenie je u mňa...proste hnus. Síce u teba je hnus asi to, čo píšeme my, ale je to len reakcia na istý, rovnako nehumánny, podnet.
Čo iné si taký chlap zaslúži? Stravu? Ošatenie? Teplo? Pokoj? Hovno!
Mucit nie, to je primitivizmus. Ja by som volil trest smrti. Mozno to je pre niekoho tvrde, ale take mlade znasilnene dievca ma dozivotne zniceny zivot. Preto zivot za zivot.
@johnysheek tak znova, bolo to ironicky, ja si myslím, že sa neznižujú v žiadnom prípade na jeho úroveň. Len by ma zaujímalo ako by si to riešil Ty, na jednej strane vravíš, že trest, ktorý zodpovedá zločinu je nehumánny, a na druhej vravíš, že nanešťastie je realita taká ako som to popísal. Čo chceš iné robiť???
@johnysheek Hej, mas pravdu - prvy navrh od @gothicpoetic bol skutocne nepripustny. Ale co ta kastracia? To je iba oko za oko, zub za zub... Nie znizenie na jeho uroven, ci ano? Len nevyhnutne opatrenie... I ked je samozrejme potrebne to posudzovat z viacerych hladisk, hoci pochybujem, ze normalny clovek je schopny niekoho znasilnit pri plnom uvedomeni a zdravom usudku. Ale zas sa v nasom sudnictve tusim vedie nejaka zmienka o tom, ze ak clovek nie je pri zmysloch a kona v podstate "nevedome", nemoze dostat najvyssi trest. Tak ja neviem, podla coho by sa urcovala spravna miera spravodliveho rozsudku.
@bublinqac (fuj) Ber ohlad na to, ze trest smrti touto formou je na Slovensku nepripustny. Takze beton musis odvolat. Aj vodu musis odvolat. A vlastne aj to sekanie, lebo ved ako by potom dany uchyl napriklad cikal?
povedzme ze mam dievca a niekto sa ho pokusi znasilnit alebo ho znasilni. ano je pravda, nesedel by som doma na zadku a cakal na spravodlivost a keby sa mi dostane do ruk, tak ho tiez nepotlapkam po pleci a ked potlapkam tak tak, ze si to zapamata pri jeho nestasti i do smrti..
nie je to vsak nic na co som hrdy a s cim som vnutorne zmiereny. nemam pravo mu to oplacat, nemam pravo sa znizovat na jeho uroven a vracat mu to. ale ano spravil by som to. vravi sa tomu pomsta a ta nie je nikdy dobra a nikdy nic neriesi.
zasluzi si trest to je pravda. zasluzi si trest, ktory by mu mal zabranit konat to nabuduce, treba vsak vziat do uvahy i to ze to mohol byt momentalny skrat alebo alebo..
nechcem ho obhajovat a v ziadnom pripade nestojim na jeho strane, avsak stale beriem do uvahy ze je clovekom a ze napriek vsetkemu ma urcitu dostojnost.
neviem co je spravne a uz vobec nechcem byt medzi tymi, ktori mu budu vymeriavat trest. nechcem ho sudit, nemam to pravo a teda ani ho odsudit..
@bublinqac ALE jeho mocovy mechur predsa nema nic spolocne s jeho neudrzanim hormonov! Si nespravodlivy a prikruty sudca...
@tommyhot "smrt je prevencia" - toto ma dost pobavilo. Ale z velkej casti ten Tvoj nazor dokazem pochopit. I ked na druhej strane - kto je celkom nevinny (v comkolvek)? To by si takto "preventivne" mohol zabit tristvrtinu populacie, ak nie viac. NEVIEM PRECO, ale to mi pripomina Hitlera.
@johnysheek Mne sa strasne paci, ako Ty beries vsetko absolutne vazne. Ved to bola predsa len hipoteticka otazka! Samozrejme, ze som tym nemyslela, ze tu kastraciu mas previest prave Ty, ako priatel svojej znedostojnenej priatelky, ktorej niekto iny... Je jasne, ze sud by musel prebieha, ako kazdy iny a ze i trest teda nemoze vykonat nikto iny, ako sluzba zo sudnej moci. Vsetko musi byt riadne dokazane a presetrene, motyv obzvlast.
@66janica6 nemyslim si. stojim si za tym co som napisal a tak ako som to napisal.. to ze by som nieco spravil neznaci, ze si za tym stojim a chcem to a hlavne ze to povazujem za spravne..
beriem to vazne a vobec tu nejde o to ci by to robil nejaky "kat" a odsudil by sud.. proste nemyslim si, ze spolocnost ktora sa snazi o modernost a humanost a dalsie veci by mala riesit nieco take ako ci ho vykastrujeme, mu to vratime, ho dame znasilnit a tak dalej. okrem toho ze je to vlastne v niektorych pripadoch navadzanie k trestnemu cinu /hoc za cenu odplaty/ tak co potom.
proste nie..
@tommyhot prave.. mas pravo brat inym zivot? skadial? a podla teba teda yvrazdime vsetkych ludi.. preventivne.. a budeme bez zlocinov.. nice lol : disappointed:
@johnysheek Čítal som, to sa neboj. Ale myslím, že on tiež nemal právo spraviť to, tak prečo by sa nekto mal zamýšľať nad tým, že má taký človek právo žiť?
dozivotny pobyt v pracovnom tabore, kde by sa svojou pracou snazil splatit spolocnosti svoj moralny dlh...v base by sme ho zivili my a trest smrti by som za obyc. znasilnenie nedal
@johnysheek si príliš dobrý, príliš. Pre disciplínu však treba byť niekedy nekompromisný a autoritatívny, proste trest musí byť a jeho úlohou je revanš za vykonaný čin+náprava/prevencia pred opakovaním činu.
ano som a ano viem to. avsak su dve cesty. bud vymyslime nieco vlastne a budeme humanni ako velmi chceme byt /zapadna civilizacia/ alebo pojdeme cestou islamskych statov a budeme za to udelovat smrt ci podobne drasticke tresty
alebo si mozeme vymysliet "znackovanie ludi" vsetko nas to vsak taha spaet niekam kde sme uz boli.
osobne som za zmenu systemu vaznic a vazeni.. sice neviem ako funguju to co o nich viem sa mi nepaci a zmenil by som to vsetko. je tam "az prilis dobre" a ako som pocul, krasne sa tam zhanaju kontakty pre dalsie trestne ciny
avsak to co sa nachadza i vtejto diskusii je predhanianie sa vo vacsej nenavisti a v ublizovani. to je to spravne? to je to kam speje tato spolocnost?
@tommyhot sam vies velmi odbre, ze mas na mna vyhranene nazory, az moc.. otazkou nie je kto im dal pravo, otazkou je kto ho dal tebe.. tu ide o to ci sa bude spolocnost spravat horsie, ako jej okrajovi clenovia alebo bude zachovavat urcite hodnoty!!
ľutovala by som toho človeka, lebo všetci ľudia ho odsúdia len preto, že je chorý a žiaľ tým ubližuje druhým.....a potrebuje nejakú silnúliečbu, ktorou by sa uvedomil....ale určite by ho nemali trestať tým čo sám urobil
@flussica nezabil ale tak ci tak vzal zivot. Alebo si myslis, ze male znasilnene dievca sa z toho niekedy dostane?
@johnysheek mam pretoze, "nastavenie aj druheho lica" podla mna nie je riesenim.
Dalsia vec je, ze akcia vzdy vyvola reakciu a ked niekto niekomu zobral bezdovodne pravo na zivot, preco by aj jemu samemu niekto nemohol zobrat toto pravo a to dokonca aj s padnym dovodom? Tym ze zabijes vraha sice nie si o nic lepsi, ale staviat tieto dve strany na jednu rovinu je trosku chore nemyslis?
@johnysheek preco chces byt humannyk ludom, ktori sa humanne nespravaju? ako som si vsimla, vzdy pises iba o tom, ako ma spolocnost smerovat k humannejsiemu postoju, k humannejsiemu systemu. je len otazka, kde su hranice? trest ma byt taky, aby nebol nehumanny a zaroven toho dotycneho napravl, zabranil jeho dalsim cinom a humanne potrestal? tiez zabudas na to dievca. vravis o tom, ako sa ma spravat spolocnost, ako velmi chceme potrestat nasilnika, ale neuvedomujes si, ze je aj voci dievcatu dost nehumanne, ak nejaky chlap, ktory je uznasilni dostane 5 rokov basy, kde ma postarane o ubytovanie, o strechu nad hlavou a o jedlo, mozno ho este pustia predcasne za akoze dobre spravanie . Ako sa ma potom citit to dievca, ked si uvedomi, ze taky hajzel si beha volne po okoli a mozno v buducnosti znasilni jej sestru, alebo kamaratku. slovensky pravny system ma velmi nizko urcene tresty. akekolvek. a to, že dotycneho humanne zavries na par rokov do vazenia z neho nic nevykrese. cudujes sa, ze su ludia nahnevani a chcu pre neho brutalnejsi trest. a ani sa necudujem. lebo podla mojho nazoru si humanny pristup nezasluzi clovek, ktory nejakemu dievcatu dobabral cely zivot. ktory sa sam k nemu humanne nespraval. ak sa sprava ako zviera, nech necaka laskavost zo strany spolocnosti. a je mi jedno, ze svet by sa mal stavat ludskejsim a ludskejsim. ak sa voci niecomu podobnemu nezakroci, tak bude ta humannost zneuzivana.
a lutovat takeho nasilnika? nechce sa mi verit, zeby vsetci, ktori kedy niekoho znasilnili trpeli nejakou vaznou psychickou poruchou. ak by sa clovek kontroloval, tak to nespravi. samozrejme, ze su aj vynimky.
@hereiam prave ze to sem teraz vobec nepasuje, lebo nie kazdy znasilnuje. a za nadpriemerne ohavny cin ma byt aj adekvatne potrestanie. ty, ak chces, tak si nastavuj druhe lice. ale nechci, aby to robili ostatni
Ach, mnohí tu redukujete vedomie len na nejaký obyčajný mechanizmus, to je veľká nepresnosť.
V prvom rade - smrť, násilie a ohrozenie života k životu patrí. To však ale neznamená, že to máme tolerovať...
Keď niekto niekoho znásilní - nespravil to "len tak", skrývajú sa za tým iné dôvody. Pravdepodobne sa jedná o nejaký "blok" - agresor potrebuje mať sexuálne vzrušenie na pozadí smrti (veľmi zjednodušene povedané). Potrebuje túto túžbu naplniť a preto znásilňuje... Otázne je, či sa to dá nejakým spôsobom vyliečiť - áno, určite dá (hĺbkovou psychoterapiou).
Osobne by som prirodzene každého násilníka/vraha poslal do väzenia. V ňom by mu ale bola poskytnutá psychická terapia (aj s pomocou psychedelických drôg), ktorá by sa snažila vyriešiť jeho psychózy.
Možno si poviete, že som čudný a že je to celé divné. Nie, nie je. V šesťdesiatych rokoch sa robili na amerických väzniciach podobné experimenty, ako som opisoval. A výsledok? Recidivita väzňov, ktorí absolvovali psychedelické kúry, sa znížila z priemerných 73% na 17%.
Myslím si, že takáto justícia je jednoznačne najprospešnejšia a najefektívnejšia.
*Vetou "Myslím si, že takáto justícia je jednoznačne najprospešnejšia a najefektívnejšia." som nemyslel, že jedine psychedelická kúra je tá najlepšia. Myslel som to skôr tak, že väzňom by určite mala byť poskytovaná určitá duševná starostlivosť, duševná hygiena, ktorá by dokázala odstrániť ich deviácie.
@hereiam pockat. to mi akosi logicky nedava zmysel. ved ak by si nikoho ty nezavrazdila, tak nikto by na oplatku nevrazdi teba, nie? v tom je ten princip. skoro ako za chamurapiho
@alpynus ja som nepisala, ze som zastancom tohoto systemu. iba som sa snazila vyvratit tvrdenie @hareiam. samozrejme, ze som to nevnimala z takeho hladiska, ako to beries ty. princip oko za oko bola zauzivany inym sposobom - sposobom odplaty. ci uz v staroveku, alebo aj stredoveku - napriklad na korzike bola vendetta beznym javom. clovek, ktory takto niekoho zabil sa sice stal tiez vrahom, avsak spolocnost v tom obdobi to nevnimala ako vrazdu, ale ako zasluzenu odplatu.
@johnysheek to je velmi zaujímavé, ty vlastne ideš proti sebe...
Momentálny skrat??? Takéto kecy ma vedia rozzúriť. Podľa mňa nieje hajzel ten, kto pomstí zničený život blízkej osoby, ale je hajzel práve ten, ktorý by to nechal tak, alebo nebodaj ešte obhajoval páchatela, podobnými somarinami ako, že to bol skrat.
A aby som sa pridal k ostatným, ak by nastala taká situácia akú si popísal, zasvätil by som svoj život tomu, aby ten človek za to zaplatil, a po mesiacoch trápenia by som mu dovolil zomrieť. A práve naopak, bol by som na to hrdý, bol by som hrdý na to, že som zbavil spoločnosť takéhoto hajzla, aj keby som si to musel odsedieť.
Čo myslíš, koľko podobných kreténov by si to rozmyslelo keby vedeli ako môžu dopadnúť?
@feex8 ale ja neobhajujem terajsi system, ja sa staviam voci drastickym metodam tych co to sem napisali.
viem ze to nie je dobre a viem ze su tresty prilis nizke a prilis mierne a ze vazenie je hotelom.
v hlave mam sposob akym by som ich zmenil, ale to co je v mojej hlave i ked to sem napisem nic nezmeni, v kazdom priapde vsak potom by si uz vazni len tak na zadku nesedeli..
@tommyhot na to aby si zabil niekoho potrebujes si byt 100% isti ze to spravil on a taktiez preco a ako
taktiez musis stale ratat s tym, ze sa to da na niekoho naraficit a co potom s tym? chces byt zodpovedny za to, lebo ja nie
@johnysheek@53 nie je to správne, čo sa tu píše, ale jedna vec je istá. Treba primeraný trest. Otázne je, čo je to primeraný. A to neurčíme, ani keby sme sa tu 3 dni naťahovali.
@flussica Napríklad Ale aj normálne (teda neviem, nakoľko je to po technickej stránke možné, ale aj tak mi príde divné, že sa v tejto téme začalo automaticky baviť o chlapoch... hoci možno ide práve o tú technickú ťažko zrealizovateľnosť
@mielikki Oh, neverim! Tuto poznas? (O co je Matlock horsi ?)
A myslim, ze IDE o tu technicku zrealizovatelnost. Ale tak.. svojim sposobom (ak uvedieme priklad na psoch), kastrovat sa daju aj fenky, aj samci .. Aj zabit mozes obe pohlavia, aj do vazenia dat.. Len s tym odnatim inkriminovanej oblasti je to tazsie. Ale inak...
@alpynus možno, ale niesom ten, ktorý doporučuje liečbu kreténov, ktorí sa nevedia zmestiť do kože a vždy budú už len rizikom pre spoločnosť. Ešte ich "liečiť" drogami Čo v konečnom dôsledku bude ešte drahšie ako ich iba uväzniť. Som príliš zodpovedný na to, aby som nechal takéhoto magora behať po slobode. Je mi úplne fuk čo za tým je, dospelý človek je jednoducho sám za seba zodpovedný. Ak je jasne vylúčený justičný omyl, čo v niektorých prípadoch nieje problém, hlavne keď sa útočník dokonca smeje do ksichtu obete, nevidím dôvod držať ich pri živote.
@weeman a seba pokladas za koho, lebo podla toho co pises, by si bol presne taky isty kreten ako ten koho by si podobnym sposobom odpravil zo sveta, ba co viac, myslim ze by si bol este horsi
preco generalizujes, ja som vymenovaval nepovedal som ze vsetci jednaju tak a ty si to vybral vypichol a siel si akoby vsetci tak..
ps: zatvarat by nasledne mali i takych ako si ty a to preventivne, lebo zivel, ktory nema problem so zabijanim a este sa tym hrdi by tiez nemal behat po slobode, lebo staci, ze sa ti znepaci co spravi niekto tebe ci tvojmu blizkemu a zacnes vrazdit..
vies.. nabuduce si davaj pozor co pises.. proti sebe tu nejdem ja ale ty
@bluepanter mozno odvazne mozno hlupe a mozno oboje.. ale hrozim a desim sa toho, co dokazu ludia napisat, lebo si nemyslim, ze kazdy z nich by sa so znasilnenim stretol a ked si vezmem do uvahy, ze niekto vymysli nieco taketo ked sa nestretol a potom sa stertne a bude chciet nieco este horsie, tak je to na povazenie..
@mielikki aj to mi napadlo a mal som na male napisat to do komentaru.. ale myslim ze som to v jednom napisal..
ak je nasilnikom zena, tak to v pohode narafici na chlapa a vsetky tie drasticke veci, ktore tu ludia pisali budu chciet aplikovat na chalana
(ps: neviem ako vazne si to myslela, ale ano je mozne znasilnit aj muza )
@tunidlo ja zase nerozumiem ľudí, ktorí takýchto flákačov pustia na slobodu, že jednoducho necítia za to nejakú zodpovednosť. Nielen to, že ich pustia, bolo viacej prípadov, kedy jednoducho ušli, a na úteku spáchali ďalšie vraždy, alebo iné násilné trestné činy. Takže podľa Teba radšej buďme "humanisti", a jednoducho vystavujme ľudí tomuto riziku, chápem to správne?
@mielikki pise sa v tomto smere o chalanoch hlavne preto, ze su vo svojej podstate silnejsi, tie pripady su ovela castejsie a hlavne mnoho zien ma problem s tym, riesit toto verejne tak si predstav este chlapa, ktory by sa priznal k tomu, ze bol znasilneny.. je to hlupost, ale proste taka je dnesna spolocnost..
pochodu homosexualov budeme tlieskat, lebo su ini a nehanbia sa za to
pochodu znasilnenych muzov by sa vsetci smiali a ukazovali prstami.. ((ale inak sme ok a nediskriminujeme.. )
Ak má vinný človek byť len tak na slobode a páchať ďalšie otrasné činy, je mi to proti srsti, ale asi je to menšie zlo ako nechať sa činiť nejakých hormónmi nadupaných príbuzných obete, ktorí majú "podozrenie" ...
@alpynus nemyslím len náklady na drogu, ale tak isto na terapeutov, ktorí by boli určite nevyhnutní.
@tunidlo nemám znalosť aké lekárske úkony sa v súčasnej dobe vykonávajú, nechcem sa hádať.
Nehovorím o podozrení, samozrejme, že ak sú nejasnosti tak je to úplne iná vec, ale v prípade vylúčenia justičného omylu. Nie je v takom prípade v záujme bezpečnosti lepšie takého idiota odstrániť?
Ja zasa neviem, koľko stoja aké drogy, ale vziať si v úvahu, že nejaké nie až tak zložité operácie, ktoré vykonávajú aj u starých ľudí stoja veľké desiatky tisíc, tak mi je "jasné", že to tak už bude, hoci to dokázať momentálne neviem ...
To som zvedavý, ktorý príbuzný obete zmátaný emóciami vie posúdiť, čo je pravdivé a čo je jasné
V prípade, že je to jasné, je podľa mňa v záujme bezpečnosti takýto idiotizmus odstrániť systémovo ... ... Nie v rámci nejakých samozvaných rytierov spravodlivosti ...
@tunidlo nevravím o obetiach, vravím o súdoch. Vo veľkom množstve prípadov sú dôkazy úplne jasné. Posúdia to kompetentní.
Ale je evidentné, že systém to odstrániť nevie, jednoducho realita je taká, že ich po pár rokoch vo lochu, kde majú telku, posilovňu, a čo ja viem čo všetko ešte, proste pustia na slobodu. To je adekvátny trest?
Ja by som bol skutočne zvedavý ako by si reagoval, keby sa niečo podobné stalo Tvojmu príbuznému.
@ubosko Prv by som zisťoval či žena nie je kurva,(tým ako sa správa, oblieka a čo robí) zase nemyslím kurvu - prostitútku, lebo aj tá ma nejakú hrdosť oproti určitým typom dnešných dievčat. Až potom by som podnikal nejaké kroky proti tomu znásilneniu ak by bolo za potreby.
"A aby som sa pridal k ostatným, ak by nastala taká situácia akú si popísal, zasvätil by som svoj život tomu, aby ten človek za to zaplatil, a po mesiacoch trápenia by som mu dovolil zomrieť. A práve naopak, bol by som na to hrdý, bol by som hrdý na to, že som zbavil spoločnosť takéhoto hajzla, aj keby som si to musel odsedieť."
Kde si tuto spomínal súd? ...
(Túto tvoju odpoveď som chápal ako, čo by si urobil, ak by sa niečo podobné stalo nejakej tvojej blízkej osobe ...)
Nie, nemyslím si, že je to adekvátny trest ...
Bol by som za zmenu systémových trestov, aj smerom k trestu smrti, dokonca možno aj smerom k sterilizácii, ako si práve uvedomujem ...
Na prvotné zváženie mi nemožnosť reprodukcie človeka, ktorý je evidentne "chybný", no jeho prečin nie je hodný trestu smrti, pripadá ako rozumná možnosť ... Čo robiť s radovými väzňami vo väzniciach však neviem, lebo väzenie sa mi ako trest nepozdáva, ale alternatívu pre nich v hlave nemám ...
1. Nemyslím si, že by som reagoval ako pes, ktorého práve pustili z reťaze ...
2. Akú má akože reakcia zainteresovaného váhu? ... Aký význam v diskusii má táto tvoja otázka?
To akože ženy, ktoré sa vyzývavo obliekajú, prípadne vyzerajú ako štetky, alebo niečo podobné, môže človek podľa teba znásilniť, kedy sa mu zachce, či?
@tunidlo je samozrejmé, že podnikať akékoľvek kroky, bez jasného preukázania viny nie je správne, preto som to nespomenul. Prípadne, ak je to úplne jasné, napríklad by som bol toho svedkom. Zle som to napísal, moja chyba.
Len si myslím, že je pravdepodobné, že po skutočnej podobnej skúsenosti, by si mal možno na vec iný názor.
podla mna pri nasilnych hlupych trestoch by sa spolocnost nikdy neposunula dalej, kedze nasilie by sa neodstranilo. Ako moze niekto sudit clovek, ked vobec nevie aky je, len vie co sposobil, skor to je vina rodicov. Verim v to, ze tych ludi sa da preucit na spravny zivot a u niektorych to mozno trva velmi dlho ale u kazdeho su take veci dane vychovou spolocnostou atd. On sa taky nenarodil
(1) Kto násilím alebo hrozbou bezprostredného násilia donúti ženu k súloži alebo kto na taký čin zneužije jej bezbrannosť, potrestá sa odňatím slobody na päť rokov až desať rokov.
(2) Odňatím slobody na sedem rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) závažnejším spôsobom konania,
b) na chránenej osobe,
c) z osobitného motívu, alebo
d) na žene vo výkone väzby alebo vo výkone trestu odňatia slobody.
(3) Odňatím slobody na pätnásť rokov až dvadsať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním ťažkú ujmu na zdraví.
(4) Odňatím slobody na dvadsať rokov až dvadsaťpäť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
nech si každý hovorí čo chce.. ja by som v prípade znásilnenia dala trest smrti... každý normálny človek by mal dokázať ovládať svoje telo a svoje pudy... na svete je dosť dievčat ktorým sa to stalo a ktoré sa v noci budia pretože sa im o tom sníva... a najhoršie je že niekto znásilní - ide do väzenia (kde sa podľa mňa nemá až tak katastrofálne zle) - vyjde z basy a urobí to znova..
Vykastrovať a kompletne. Väzenie istotne nie, pretože, keď má niekto vadu, tak má vadu a ani väzenie ho nezmení. Smrť nie, pretože by sme mu to len ulahčili..
@tunidlo tebe zmysel nedáva nič, preto jedine s tebou nediskutujem lebo to nemá žiaden význam akurát je to strata času. Ono to inak zmysel dáva, len ty máš asi mizerné chápanie.
Ja to píšem aj pre iných ľudí, nie len pre teba. Takže keby sa niekto iný na to spýtal ako som to svojím komentárom myslel, tak by som mu to rád vysvetlil. No ono všetci pochopili, len ty si ma o5 nesklamal. a s tebou to tu nemá význam ďalej rozoberať a už vôbec nie diskutovať o tom. (ani o ničom inom).
Mozeme tu pisat co chceme, aj tak v skutocnosti to vyzera tak ze ak na to pridu tak ide na nejaky kratky cas do vazenia kde zije z dani danovych poplatnikov. Po este kratsom case odtial vylezie za dobre spravanie a moze to spravit znova. Ale osobu, ktorej to spravi, znici tym cely zivot.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
125 komentov
Alebo @1 , bez umrtvenia.
@weeman a tak dobre si zacal.. (a tak realne skoncil )
Čo iné si taký chlap zaslúži? Stravu? Ošatenie? Teplo? Pokoj? Hovno!
a takisto je az prilis realne to co si pisal potom.. nanestastie..
@gothicpoethic nejdem to obhajovat, je to hnus u mna takisto ako u teba..
ale to co sa tu pise nie je o nic lepsie ako to co kona on.. a proste znizovat sa na jeho uroven je hlupe
@tommyhot smrt nie je trest i ked ano potom sa ti to podari skresat na minimum ..
ide o to ano vymysliet trest.. spravit z vaznic miesta na napravu a nie hotel na par rokov.. ale tyranie ci smrt? a fakt to pomoze?
Z väzníc miesta na nápravu? Čo keď mu jebne v bedni a spraví to znova? Urobil to raz a je dosť veľká pravdepodobnosť, že to spraví zas.
@weeman
@gothicpoethic
povedzme ze mam dievca a niekto sa ho pokusi znasilnit alebo ho znasilni. ano je pravda, nesedel by som doma na zadku a cakal na spravodlivost a keby sa mi dostane do ruk, tak ho tiez nepotlapkam po pleci a ked potlapkam tak tak, ze si to zapamata pri jeho nestasti i do smrti..
nie je to vsak nic na co som hrdy a s cim som vnutorne zmiereny. nemam pravo mu to oplacat, nemam pravo sa znizovat na jeho uroven a vracat mu to. ale ano spravil by som to. vravi sa tomu pomsta a ta nie je nikdy dobra a nikdy nic neriesi.
zasluzi si trest to je pravda. zasluzi si trest, ktory by mu mal zabranit konat to nabuduce, treba vsak vziat do uvahy i to ze to mohol byt momentalny skrat alebo alebo..
nechcem ho obhajovat a v ziadnom pripade nestojim na jeho strane, avsak stale beriem do uvahy ze je clovekom a ze napriek vsetkemu ma urcitu dostojnost.
neviem co je spravne a uz vobec nechcem byt medzi tymi, ktori mu budu vymeriavat trest. nechcem ho sudit, nemam to pravo a teda ani ho odsudit..
Prípadmne ho dať do cely s nejakým pritulnejsim veznom...
@tommyhot "smrt je prevencia" - toto ma dost pobavilo. Ale z velkej casti ten Tvoj nazor dokazem pochopit. I ked na druhej strane - kto je celkom nevinny (v comkolvek)? To by si takto "preventivne" mohol zabit tristvrtinu populacie, ak nie viac. NEVIEM PRECO, ale to mi pripomina Hitlera.
@johnysheek Mne sa strasne paci, ako Ty beries vsetko absolutne vazne. Ved to bola predsa len hipoteticka otazka! Samozrejme, ze som tym nemyslela, ze tu kastraciu mas previest prave Ty, ako priatel svojej znedostojnenej priatelky, ktorej niekto iny... Je jasne, ze sud by musel prebieha, ako kazdy iny a ze i trest teda nemoze vykonat nikto iny, ako sluzba zo sudnej moci. Vsetko musi byt riadne dokazane a presetrene, motyv obzvlast.
@flussica /je tam i mot*v /
beriem to vazne a vobec tu nejde o to ci by to robil nejaky "kat" a odsudil by sud.. proste nemyslim si, ze spolocnost ktora sa snazi o modernost a humanost a dalsie veci by mala riesit nieco take ako ci ho vykastrujeme, mu to vratime, ho dame znasilnit a tak dalej. okrem toho ze je to vlastne v niektorych pripadoch navadzanie k trestnemu cinu /hoc za cenu odplaty/ tak co potom.
proste nie..
@tommyhot prave.. mas pravo brat inym zivot? skadial? a podla teba teda yvrazdime vsetkych ludi.. preventivne.. a budeme bez zlocinov.. nice lol : disappointed:
nevravim ze nie, ale vravim aj to ostatne za tym!!
@johnysheek (Jaaj, jasne.. ved motiiiv.. dakujem
No ved to chapem, ako si to myslel. Ale co teda povazujes za adekvatny a humanny trest?
@johnysheek a kto dal pravo vrahom a nasilnikom robit to co robia? Mozno keby sa ta to tykalo osobne mal by si trosku iny nazor.
ano som a ano viem to. avsak su dve cesty. bud vymyslime nieco vlastne a budeme humanni ako velmi chceme byt /zapadna civilizacia/ alebo pojdeme cestou islamskych statov a budeme za to udelovat smrt ci podobne drasticke tresty
alebo si mozeme vymysliet "znackovanie ludi" vsetko nas to vsak taha spaet niekam kde sme uz boli.
osobne som za zmenu systemu vaznic a vazeni.. sice neviem ako funguju to co o nich viem sa mi nepaci a zmenil by som to vsetko. je tam "az prilis dobre" a ako som pocul, krasne sa tam zhanaju kontakty pre dalsie trestne ciny
avsak to co sa nachadza i vtejto diskusii je predhanianie sa vo vacsej nenavisti a v ublizovani. to je to spravne? to je to kam speje tato spolocnost?
@tommyhot sam vies velmi odbre, ze mas na mna vyhranene nazory, az moc.. otazkou nie je kto im dal pravo, otazkou je kto ho dal tebe.. tu ide o to ci sa bude spolocnost spravat horsie, ako jej okrajovi clenovia alebo bude zachovavat urcite hodnoty!!
@johnysheek mam pretoze, "nastavenie aj druheho lica" podla mna nie je riesenim.
Dalsia vec je, ze akcia vzdy vyvola reakciu a ked niekto niekomu zobral bezdovodne pravo na zivot, preco by aj jemu samemu niekto nemohol zobrat toto pravo a to dokonca aj s padnym dovodom? Tym ze zabijes vraha sice nie si o nic lepsi, ale staviat tieto dve strany na jednu rovinu je trosku chore nemyslis?
a lutovat takeho nasilnika? nechce sa mi verit, zeby vsetci, ktori kedy niekoho znasilnili trpeli nejakou vaznou psychickou poruchou. ak by sa clovek kontroloval, tak to nespravi. samozrejme, ze su aj vynimky.
V prvom rade - smrť, násilie a ohrozenie života k životu patrí. To však ale neznamená, že to máme tolerovať...
Keď niekto niekoho znásilní - nespravil to "len tak", skrývajú sa za tým iné dôvody. Pravdepodobne sa jedná o nejaký "blok" - agresor potrebuje mať sexuálne vzrušenie na pozadí smrti (veľmi zjednodušene povedané). Potrebuje túto túžbu naplniť a preto znásilňuje... Otázne je, či sa to dá nejakým spôsobom vyliečiť - áno, určite dá (hĺbkovou psychoterapiou).
Osobne by som prirodzene každého násilníka/vraha poslal do väzenia. V ňom by mu ale bola poskytnutá psychická terapia (aj s pomocou psychedelických drôg), ktorá by sa snažila vyriešiť jeho psychózy.
Možno si poviete, že som čudný a že je to celé divné. Nie, nie je. V šesťdesiatych rokoch sa robili na amerických väzniciach podobné experimenty, ako som opisoval. A výsledok? Recidivita väzňov, ktorí absolvovali psychedelické kúry, sa znížila z priemerných 73% na 17%.
Myslím si, že takáto justícia je jednoznačne najprospešnejšia a najefektívnejšia.
Ale vražda je vždy len vražda. Keď zavraždíš vraha, vrahom si aj ty. Či zavraždiť toho, kto už niekoho iného zavraždil, sa už môže?
Momentálny skrat??? Takéto kecy ma vedia rozzúriť. Podľa mňa nieje hajzel ten, kto pomstí zničený život blízkej osoby, ale je hajzel práve ten, ktorý by to nechal tak, alebo nebodaj ešte obhajoval páchatela, podobnými somarinami ako, že to bol skrat.
A aby som sa pridal k ostatným, ak by nastala taká situácia akú si popísal, zasvätil by som svoj život tomu, aby ten človek za to zaplatil, a po mesiacoch trápenia by som mu dovolil zomrieť. A práve naopak, bol by som na to hrdý, bol by som hrdý na to, že som zbavil spoločnosť takéhoto hajzla, aj keby som si to musel odsedieť.
Čo myslíš, koľko podobných kreténov by si to rozmyslelo keby vedeli ako môžu dopadnúť?
viem ze to nie je dobre a viem ze su tresty prilis nizke a prilis mierne a ze vazenie je hotelom.
v hlave mam sposob akym by som ich zmenil, ale to co je v mojej hlave i ked to sem napisem nic nezmeni, v kazdom priapde vsak potom by si uz vazni len tak na zadku nesedeli..
@tommyhot na to aby si zabil niekoho potrebujes si byt 100% isti ze to spravil on a taktiez preco a ako
taktiez musis stale ratat s tym, ze sa to da na niekoho naraficit a co potom s tym? chces byt zodpovedny za to, lebo ja nie
a ja som sa snazil byt prave tym druhym vyvazovacim protipolom lebo tu padali (mozno nie uplne) vsetky "tresty" z druhej strany
Si veľmi jednoduchá a prízemná bytosť.
A myslim, ze IDE o tu technicku zrealizovatelnost. Ale tak.. svojim sposobom (ak uvedieme priklad na psoch), kastrovat sa daju aj fenky, aj samci .. Aj zabit mozes obe pohlavia, aj do vazenia dat.. Len s tym odnatim inkriminovanej oblasti je to tazsie. Ale inak...
Ale teoreticky, zrealizované na spôsob babky Kropáčkovej by to zrealizovateľné bolo...
A prečo práve mne napadla aj táto možnosť a nikomu inému nie??
A potom by si bol strašne natešený, keby niekto sprovodil zo sveta hajzla ako by si bol ty, však?
Tieto pomsty a´la naštvaný otec dcéry z Amerického filmu mi vždy pripadali strašne hlúpe ...
preco generalizujes, ja som vymenovaval nepovedal som ze vsetci jednaju tak a ty si to vybral vypichol a siel si akoby vsetci tak..
ps: zatvarat by nasledne mali i takych ako si ty a to preventivne, lebo zivel, ktory nema problem so zabijanim a este sa tym hrdi by tiez nemal behat po slobode, lebo staci, ze sa ti znepaci co spravi niekto tebe ci tvojmu blizkemu a zacnes vrazdit..
vies.. nabuduce si davaj pozor co pises.. proti sebe tu nejdem ja ale ty
@bluepanter mozno odvazne mozno hlupe a mozno oboje.. ale hrozim a desim sa toho, co dokazu ludia napisat, lebo si nemyslim, ze kazdy z nich by sa so znasilnenim stretol a ked si vezmem do uvahy, ze niekto vymysli nieco taketo ked sa nestretol a potom sa stertne a bude chciet nieco este horsie, tak je to na povazenie..
@mielikki aj to mi napadlo a mal som na male napisat to do komentaru.. ale myslim ze som to v jednom napisal..
ak je nasilnikom zena, tak to v pohode narafici na chlapa a vsetky tie drasticke veci, ktore tu ludia pisali budu chciet aplikovat na chalana
(ps: neviem ako vazne si to myslela, ale ano je mozne znasilnit aj muza )
Prečo by mala byť tá liečba drahšia? Máš aspoň poňatia o čom vravíš? Náklady na výrobu 20.000 dávok sú okolo 100 dolárov.
Realitu vnímame úplne inak, sme na odlišných póloch, naša ďalšia komunikácia by asi nemala príliš veľký zmysel...
Myslím, že taká terapia by bola lacnejšia ako kopec iných lekárskych úkonov, ktoré sa vykonávajú aj v súčasnosti
A nemyslím si, že pri pomste ide o niečo iné ako o pudy, ako napríklad o spoločnosť, ktorú spomínaš ... To je len barlička ...
pochodu homosexualov budeme tlieskat, lebo su ini a nehanbia sa za to
pochodu znasilnenych muzov by sa vsetci smiali a ukazovali prstami.. ((ale inak sme ok a nediskriminujeme.. )
Ak má vinný človek byť len tak na slobode a páchať ďalšie otrasné činy, je mi to proti srsti, ale asi je to menšie zlo ako nechať sa činiť nejakých hormónmi nadupaných príbuzných obete, ktorí majú "podozrenie" ...
@tunidlo nemám znalosť aké lekárske úkony sa v súčasnej dobe vykonávajú, nechcem sa hádať.
Nehovorím o podozrení, samozrejme, že ak sú nejasnosti tak je to úplne iná vec, ale v prípade vylúčenia justičného omylu. Nie je v takom prípade v záujme bezpečnosti lepšie takého idiota odstrániť?
Ja zasa neviem, koľko stoja aké drogy, ale vziať si v úvahu, že nejaké nie až tak zložité operácie, ktoré vykonávajú aj u starých ľudí stoja veľké desiatky tisíc, tak mi je "jasné", že to tak už bude, hoci to dokázať momentálne neviem ...
To som zvedavý, ktorý príbuzný obete zmátaný emóciami vie posúdiť, čo je pravdivé a čo je jasné
V prípade, že je to jasné, je podľa mňa v záujme bezpečnosti takýto idiotizmus odstrániť systémovo ... ... Nie v rámci nejakých samozvaných rytierov spravodlivosti ...
Ale je evidentné, že systém to odstrániť nevie, jednoducho realita je taká, že ich po pár rokoch vo lochu, kde majú telku, posilovňu, a čo ja viem čo všetko ešte, proste pustia na slobodu. To je adekvátny trest?
Ja by som bol skutočne zvedavý ako by si reagoval, keby sa niečo podobné stalo Tvojmu príbuznému.
"A aby som sa pridal k ostatným, ak by nastala taká situácia akú si popísal, zasvätil by som svoj život tomu, aby ten človek za to zaplatil, a po mesiacoch trápenia by som mu dovolil zomrieť. A práve naopak, bol by som na to hrdý, bol by som hrdý na to, že som zbavil spoločnosť takéhoto hajzla, aj keby som si to musel odsedieť."
Kde si tuto spomínal súd? ...
(Túto tvoju odpoveď som chápal ako, čo by si urobil, ak by sa niečo podobné stalo nejakej tvojej blízkej osobe ...)
Nie, nemyslím si, že je to adekvátny trest ...
Bol by som za zmenu systémových trestov, aj smerom k trestu smrti, dokonca možno aj smerom k sterilizácii, ako si práve uvedomujem ...
Na prvotné zváženie mi nemožnosť reprodukcie človeka, ktorý je evidentne "chybný", no jeho prečin nie je hodný trestu smrti, pripadá ako rozumná možnosť ... Čo robiť s radovými väzňami vo väzniciach však neviem, lebo väzenie sa mi ako trest nepozdáva, ale alternatívu pre nich v hlave nemám ...
1. Nemyslím si, že by som reagoval ako pes, ktorého práve pustili z reťaze ...
2. Akú má akože reakcia zainteresovaného váhu? ... Aký význam v diskusii má táto tvoja otázka?
To akože ženy, ktoré sa vyzývavo obliekajú, prípadne vyzerajú ako štetky, alebo niečo podobné, môže človek podľa teba znásilniť, kedy sa mu zachce, či?
Len si myslím, že je pravdepodobné, že po skutočnej podobnej skúsenosti, by si mal možno na vec iný názor.
Znásilnenie
(1) Kto násilím alebo hrozbou bezprostredného násilia donúti ženu k súloži alebo kto na taký čin zneužije jej bezbrannosť, potrestá sa odňatím slobody na päť rokov až desať rokov.
(2) Odňatím slobody na sedem rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) závažnejším spôsobom konania,
b) na chránenej osobe,
c) z osobitného motívu, alebo
d) na žene vo výkone väzby alebo vo výkone trestu odňatia slobody.
(3) Odňatím slobody na pätnásť rokov až dvadsať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním ťažkú ujmu na zdraví.
(4) Odňatím slobody na dvadsať rokov až dvadsaťpäť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) a spôsobí ním smrť, alebo
b) za krízovej situácie.
.... toz tolko.... sme pravny stat
Potom je zbytočné aj sem písať niečo, čo nedáva jasný zmysel, keď o tom nie si ochotný diskutovať, nie?
Ja to píšem aj pre iných ľudí, nie len pre teba. Takže keby sa niekto iný na to spýtal ako som to svojím komentárom myslel, tak by som mu to rád vysvetlil. No ono všetci pochopili, len ty si ma o5 nesklamal. a s tebou to tu nemá význam ďalej rozoberať a už vôbec nie diskutovať o tom. (ani o ničom inom).
Ako mi môžeš odpovedať, keď so mnou nediskutuješ?
Inak, všimni si slovíčko "jasný" pred slovíčkom "zmysel" ...
Čo si napísal sa dá vyložiť viacerými spôsobmi, aj preto sa ťa na to pýtam ...
Keď nevieš odpovedať, fakt neviem, prečo mi odpisuješ, že nerozumiem, prípadne, že so mnou nediskutuješ ...
Zdá sa ti tu byť málo zbytočných príspevkov?
A ako vieš, že všetci pochopili? Kto ti to povedal?
filip