nazbieraj aj tie omrvinky odvahy a choď na to stretko. čo môžeš stratiť? v najhoršom prípade už o nej nikdy nebudeš počuť, nič viac .
Akože ja som tiež hanblivý, ale len prvý moment, napríklad oslovenie. Potom už s kýmkoľvek pomerne dobre konverzujem...ale liek na to nemám ani ja, aj ja ho potrebujem .
Síce nie som odporcom alkoholu, ale v tomto prípade by som ti to neradil. Ak si dáš málo, tak či onak budeš cítiť neistotu, a keď to s pitím preženieš, budeš vyzerať ako malý pijan.
Ak máš problém s hanblivosťou, radím ti ako tato, skús to robiť tak, ako to robím ja. Je pravda, že mám trochu improvizačných schopností, a tie mi dosť pomáhajú v takýchto situáciách, ale pokiaľ ti improvizácia robí problém, skús sa takpovediac odosobniť. Robím to tak, že si predstavím, že ja nie som ja, že je to len scéna z nepodareného filmu, že o nič nejde a že v prípade, že to nevyjde, bude sa scéna opakovať. Mysli na to, pomáha to. Aspoň mne. A keď fakt niečo pokašleš, lebo stať sa ja tak môže hocičo, jednoducho to otoč na humor, vráť sa na začiatok a postupuj ako prvýkrát, ale snaž sa už bez chýb. Odvahu!!!
@bluepanter ja som maval stresy ale ked uz tam stala a videl som ju vsetko preslo a bola pohodicka ale ta cesta vzdy bola ze som sa skoro otocil liek na to ? nemysliet na to
Nepozam (musim dodat: na stastie) tento pocit... ale viem, ze je naozaj dost ludi, ktori maju podobne problemi...
Neni som psycholog, ale myslim si, ze treba zacat pomali, a nie hned neakym "rande". Skus sam spravit nieco pre tvoje sebavedomie... Pozri sa rano do zrkadla, povec si, ze: Ano, som to ja, neni to so mnou take najhorsie, rozumiem si s tou babou, a chceme sa len tak stretnut a pokecat.
Poloz si otazku: Co najhorsie sa mi moze stat?
1) Moze dojst k neprijemnej/trapnej situacie. - Ty to zoberies z humorom, a bude to v pohode. Len nezahadzuj flintu do zita.
2) Moze sa stat, ze ona bude tiez nervozna, a nastane trapne ticho, lebo nikto sa neodvazi zacat neaku temu. - Ty si mozes teraz "pripravit" zopar tem, ktore v takychto situaciach nacnes. Napriklad vase spolocne zaujmi, konicky, skola, praca, hudba... a.t.d.
3) Moze sa stat, ze ty si si ju predstavoval inac, a ona teba inac. Co spravis? - Beries to v pohode, ved ti ide hlavne o to, aky je clovek vo vnutri, nie? A Ona? Skoro urcite to bude pre nu v pohode ak si o 10 cm nizsi, alebo mas o 20 kg viac ako si predstavovala... A ak jej to bude fakt vadit, a stratis tymto "kamaratku", tak si mozes byt isty, ze o to nestala. Ale som si skoro isty, ze by vase stretko dopadlo v pohode
@richardulman videli sme sa na fotke, obaja mame fotky nahodene....v tom nie je problem, ze by doslo k odhaleniu fotiek prave teraz
@Tomice27 tak to velmi nerad pocujem....na druhej strane ma svojim sposobom tesi fakt, ze nie som sam
@bluepanter to je ten problem....ja to proste nechcem posrat....tak by sa to znova zaradilo medzi moje dalsie neuspechy a preto podvedome predpokladam, ze ak to neuskutocnim tak sa to medzi take neuspechy ratat nebude hoci z casti bude...ja jednoducho neviem o com konverzovat s clovekom ktoreho vobec nepoznam a fakt, ze sa mi paci je este o to horsi, ze sa clovek zacne az prilis kontrolovat, svojim sposobom stracas samehp seba, proste prestavas ciastocne byt sam sebou pretoze chces urobit dobry dojem
@Ubosko haluz, ze som toto navrhol ako moznost, ale len ako zo srandy , ale chytila sa na to, v podstate povedala, ze obom by stacil tak maximalne jeden poharik, aby nas to trocha povzbudilo
@Radiophonic dikes....tak ja s humorom nemam problem, poslednu dobu sa smejem zo vsetkeho a stale sa snazim byt taky pozitivny cize aj keby doslo k niecomu vtipnemu tak by som nemal problem sa zasmiat aj na vlastny ucet
@Jaro1991 diky moc za rady, ale vseobecne vieme, ze o veciach sa lahsie rozprava nez praktizuje ....ja som nervozny uz len teraz ked len o tom pisem pretoze mi to nejak prebleskuje hlavou....
Problem je v tom, ze aj napriek tomu, ze clovek ostane sam sebou, ta nervozita jednoducho cloveka vykresli troska inak. Ja som od zaciatku nehral ziadne divadlo, ak by bolo mojim zamerom urobit zo seba skveleho chalana v jej ociach tak by som to stretko urcite neodkladal, to by bola predsa uplna hlupost....
Fascinuje ma fakt ako clovek pri dievcatach o ktore ma zaujem zrazu prilis znervoznie, prilis za zacne sledovat....z jej komentarov som citil taky zvyseny zaujem, taku akoby podporu, ze hoci mam obavy tak to mam skusit a zistit vysledok a mozno si to len namyslam....na druhej strane som do zenskych signalov lavy haha .....v kazdom pripade uvidim ako sa to vyvinie, ale urcite by som to chcel nejako zorganizovat.....
Ja som veľmi hanblivý keď ide o toto... A predsa som sa trikrát odhodlal (aj keď len raz šlo o poznanie sa cez net). A trikrát som dopadol zle. Stopercentná neúspešnosť. Preto ti pevne držím palce, aby si nedopadol ako ja.
@0@Bobe - áno, našiel som spôsob ako to prekonať, ale neviem či zaberie aj tebe. nepotláčaj ten strach, rob si z neho srandu pred sebou aj pred ňou, priznaj sa k nemu . to pomáha, proste ja som raz spravil také, že som predvedčil kamaráta nech mi ide od nejakej holky vypýtať číslo, a keď sa aj s ním vrátil, tak som za holkou prišiel a povedal jej niečo v zmysle "Ahoj, ja som ten čo chcel svoje číslo, prepáč že som si ho neprišiel vypýtať sám, ale ja som strašne hanblivý typ, a ty sa mi dosť páčiš, vieš, takže by som to asi nezvládol, každopádne som ti chcel povedať že vďaka." a odišiel som ...
Ja by som tej holke ukazal toto forum, podla mna by jej to prislo mile jak si nad tym lames hlavu ] a mozno by ta aj upokojila, ze sa nicoho nemusis bat
Navrhni jej aby ste si pokecali cez webku - ale urobte to bez zvuku... majte zapnuty obraz, pozerajte na seba a piste si pri tom... a az potom sa stretnite. Niezeby si sa potom menej hambil, ale bude to aj tak lepsie.
@20 NIEEE, praveze AJ SO zvukom! Lebo pisanie hodne skresluje. A aj pri osobnom stretnuti - no tak hadam nebudete sediet na lavicke a pisat si listocky? Hlas a intonacia su dolezite a v pisomnom prejave tento aspekt absentuje.
@bobe Nikdy nespoznávaj dievča po nete. Lepšie je priame balenie, stretnutie na ulici a spoznávanie osobne vždy, keď ste spolu. Z vlastnej skúsenosti viem, že vždy, keď som počas spoznávania používal net, tak sa to posr...
Aby som sa motivoval, stale si opakujem Diego si najlepsi, Diego si najlepsi a vychadza to.
Diego Maradona...aj ked to nebolo o schodzach cez net ale kazdopadne zaujimava motivacna metoda
-nic strasne sa nedeje...ak ta videla na fotke, cca vie aky si vie, ze si hanblivy takze to bude brat s rezervou a potom sa snad uvolnis...len sa odhodlaj...drzim palce
diky za podporu vsetkym ......to sa ani neda nazvat vztahom, je to len internetova znamost....priznavam, ze ma moje sympatie aj vdaka tomu aka je hoci tiez vyzera byt troska utiahnuta, ale nezachadzal by som az tak daleko, ze ju chcem...to ukaze az cas a to ako si sadneme takze to vsetko je len v teoretickej rovine....momentalne je to na bode "stretnut sa, zoznamit sa a potom uvidime" nic viac nic menej....
Neviem nooo tak napisala mi, ze sa tesi na stretko nezaleziac od toho kedy to bude tak snad to nejak uz zorganizujem....momentalne ma serie fakt, ze baby predsa chcu sebavedomych chalanov a tak takze teraz ma urcite zo mna pocit, ze som trocha bojko haha .....osud to uz len nejako zariadi.....beriem to tak, ze vsetko zle je na nieco dobre
Srat na geny , premozes vsetko ked chces , coho konkretne sa bojis? ze ked ju pobozkas alebo neco take tak to poseres? pises ze sa ti paci a aj ty jej tak myslim ze bude rada , mysli na to ze ked to prelomis tak to bude ovela lepsie a budes to mat zasebou.
Ja som bol tiež taký hanblivejší, najviac by ti asi pomohlo keby tá iniciatívnejšia bola dievčinka, ak však nebude bude to dosť ťažké.. Ale na druhú stranu kto hovorí že hneď musíte spolu niečo mať alebo sa dať dokopy ? Také voľné diskutovanie a prechádzka Vám hádam výjde hlavne buď sám sebou nesmieš sa znervozniť, skús to brať trošku s nadhľadom.. Je veľmi pravdepodobné že keď sa stretnete tak to bude úplne iné ako na nete možno ani nebudete vedieť čo povedať ale nad tým sa treba povzniesť to bude hlavne o improvizácií... Hlavne sa nanič nepripravuj ani si necvič čo budeš hovoriť alebo podobné veci, to ťa len zbytočne znervózni, to príde samo všetko..
Mne sa stalo to najhoršie čo sa mohlo stať...holke som úplne vylial svoje srdce, ona mi to všetko zožrala, krásne sme sa rozprávali, tancovali spolu, potom aj bozkávali a nakoniec skončili v mojej posteli. Až do rána sme sa rozprávali o všetkom, na sex som ani nepomyslel, tak mi bolo dobre. Holka ráno odišla a odvtedy nič. Ako keby mala strach, alebo má iného chlapca? Alebo neviem čo...ale ja som z nej totálne v riti.... zaľúbil som sa a vobec tomu nerozumiem...myslel som si že aj ona ... ale som totálne zúfalý..už to trvá mesiac a pri akomkoľvek pokuse zavolať ju von na kávu či hocičo mi neodpovedá... keď som s ňou v miestnosti som totálny debil, nervózny trápne ticho... vyhýbavé pohľady... mám zmiešané pocity a neviem čo ďalej... mám sa tariť ako keby sa nič nestalo..? ale ono to nejde... lebo stalo sa... poraďte mi prosím vás...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
ak sa ti vaazne ze chces asi sa budes musiet premoct....a povedat
Akože ja som tiež hanblivý, ale len prvý moment, napríklad oslovenie. Potom už s kýmkoľvek pomerne dobre konverzujem...ale liek na to nemám ani ja, aj ja ho potrebujem .
Ak máš problém s hanblivosťou, radím ti ako tato, skús to robiť tak, ako to robím ja. Je pravda, že mám trochu improvizačných schopností, a tie mi dosť pomáhajú v takýchto situáciách, ale pokiaľ ti improvizácia robí problém, skús sa takpovediac odosobniť. Robím to tak, že si predstavím, že ja nie som ja, že je to len scéna z nepodareného filmu, že o nič nejde a že v prípade, že to nevyjde, bude sa scéna opakovať. Mysli na to, pomáha to. Aspoň mne. A keď fakt niečo pokašleš, lebo stať sa ja tak môže hocičo, jednoducho to otoč na humor, vráť sa na začiatok a postupuj ako prvýkrát, ale snaž sa už bez chýb. Odvahu!!!
Neni som psycholog, ale myslim si, ze treba zacat pomali, a nie hned neakym "rande". Skus sam spravit nieco pre tvoje sebavedomie... Pozri sa rano do zrkadla, povec si, ze: Ano, som to ja, neni to so mnou take najhorsie, rozumiem si s tou babou, a chceme sa len tak stretnut a pokecat.
Poloz si otazku: Co najhorsie sa mi moze stat?
1) Moze dojst k neprijemnej/trapnej situacie. - Ty to zoberies z humorom, a bude to v pohode. Len nezahadzuj flintu do zita.
2) Moze sa stat, ze ona bude tiez nervozna, a nastane trapne ticho, lebo nikto sa neodvazi zacat neaku temu. - Ty si mozes teraz "pripravit" zopar tem, ktore v takychto situaciach nacnes. Napriklad vase spolocne zaujmi, konicky, skola, praca, hudba... a.t.d.
3) Moze sa stat, ze ty si si ju predstavoval inac, a ona teba inac. Co spravis? - Beries to v pohode, ved ti ide hlavne o to, aky je clovek vo vnutri, nie? A Ona? Skoro urcite to bude pre nu v pohode ak si o 10 cm nizsi, alebo mas o 20 kg viac ako si predstavovala... A ak jej to bude fakt vadit, a stratis tymto "kamaratku", tak si mozes byt isty, ze o to nestala. Ale som si skoro isty, ze by vase stretko dopadlo v pohode
Prajem vela odvahy, sebavedomia a sarmu
@Tomice27 tak to velmi nerad pocujem....na druhej strane ma svojim sposobom tesi fakt, ze nie som sam
@bluepanter to je ten problem....ja to proste nechcem posrat....tak by sa to znova zaradilo medzi moje dalsie neuspechy a preto podvedome predpokladam, ze ak to neuskutocnim tak sa to medzi take neuspechy ratat nebude hoci z casti bude...ja jednoducho neviem o com konverzovat s clovekom ktoreho vobec nepoznam a fakt, ze sa mi paci je este o to horsi, ze sa clovek zacne az prilis kontrolovat, svojim sposobom stracas samehp seba, proste prestavas ciastocne byt sam sebou pretoze chces urobit dobry dojem
@Ubosko haluz, ze som toto navrhol ako moznost, ale len ako zo srandy , ale chytila sa na to, v podstate povedala, ze obom by stacil tak maximalne jeden poharik, aby nas to trocha povzbudilo
@Radiophonic dikes....tak ja s humorom nemam problem, poslednu dobu sa smejem zo vsetkeho a stale sa snazim byt taky pozitivny cize aj keby doslo k niecomu vtipnemu tak by som nemal problem sa zasmiat aj na vlastny ucet
@Jaro1991 diky moc za rady, ale vseobecne vieme, ze o veciach sa lahsie rozprava nez praktizuje ....ja som nervozny uz len teraz ked len o tom pisem pretoze mi to nejak prebleskuje hlavou....
Problem je v tom, ze aj napriek tomu, ze clovek ostane sam sebou, ta nervozita jednoducho cloveka vykresli troska inak. Ja som od zaciatku nehral ziadne divadlo, ak by bolo mojim zamerom urobit zo seba skveleho chalana v jej ociach tak by som to stretko urcite neodkladal, to by bola predsa uplna hlupost....
Fascinuje ma fakt ako clovek pri dievcatach o ktore ma zaujem zrazu prilis znervoznie, prilis za zacne sledovat....z jej komentarov som citil taky zvyseny zaujem, taku akoby podporu, ze hoci mam obavy tak to mam skusit a zistit vysledok a mozno si to len namyslam....na druhej strane som do zenskych signalov lavy haha .....v kazdom pripade uvidim ako sa to vyvinie, ale urcite by som to chcel nejako zorganizovat.....
inak diky vsetkym za podporu
chápeš? proste sprav zo svojej hanblivosti vtip.
Navrhni jej aby ste si pokecali cez webku - ale urobte to bez zvuku... majte zapnuty obraz, pozerajte na seba a piste si pri tom... a az potom sa stretnite. Niezeby si sa potom menej hambil, ale bude to aj tak lepsie.
@20 NIEEE, praveze AJ SO zvukom! Lebo pisanie hodne skresluje. A aj pri osobnom stretnuti - no tak hadam nebudete sediet na lavicke a pisat si listocky? Hlas a intonacia su dolezite a v pisomnom prejave tento aspekt absentuje.
Teraz som tú chybu neurobil a vyšlo to.
To skusas na vsetky holky takto,ktore si zbalis cez net =P ?
Diego Maradona...aj ked to nebolo o schodzach cez net ale kazdopadne zaujimava motivacna metoda
-nic strasne sa nedeje...ak ta videla na fotke, cca vie aky si vie, ze si hanblivy takze to bude brat s rezervou a potom sa snad uvolnis...len sa odhodlaj...drzim palce
hmm... nemyslim,ze taketo internetove vztahy vydrzia dlho...
Neviem nooo tak napisala mi, ze sa tesi na stretko nezaleziac od toho kedy to bude tak snad to nejak uz zorganizujem....momentalne ma serie fakt, ze baby predsa chcu sebavedomych chalanov a tak takze teraz ma urcite zo mna pocit, ze som trocha bojko haha .....osud to uz len nejako zariadi.....beriem to tak, ze vsetko zle je na nieco dobre
ale tak rozumieme si cez net dobre takze o tom potom...uvidime ake to bude live stretnutie