v Žiline okolo Tesca sa ich potuľuje habadej, nič ma nevie viac nasrať, keď je leto a pozreš si Žilinský večerník - inzeráty, kde stavebné firmy hladajú brigádnikov....a tu takí hromotlci idú žobrať o centy.....česť výnimkam.......filip
@zajko30 To máš pravdu, to ma vie tiež naštvať, ak žobre napríklad mladý, zdravý chalan, ktorý ak by chcel, robotu si nájde.
Poznám aj pár predajcov nota bene, ktorí sú tiež mladí, zdraví, ale napriek tomu nejdú robiť a radšej už niekoľko rokov predávajú tento časopis a otravujú ľudí.
Ako určite je to dobrý projekt, chápem, že napríklad ak je človek starý, chorý, má nejaké zdravotné obmedzenia a nedostačujúce vzdelanie, tak si prácu ťažko nájde.
Ale taký zdravý chalan by si určite prácu našiel aspoň sezonne, ale pracovať sa im zjavne nechce...
ak je to nejaky clovek, co ma zdrave ruky a zdrave nohy, nie. nech si hlada pracu. alebo hoci aj nech ide predavat nota bene, je to lepsie ako zobrat len tak. takym zobrakom svoje peniaz nebudem davat, nikdy neviem, ci nezajdu za roh a nepojdu ich hned prepit.
ine je, ak vidim nejakeho deduska ako co ja viem.. napriklad hra niekde na husliach a takto zobre, to mu uz tam aj nejake to euro hodim, aspon vidim, ze nieco robi, ze sa snazi.
Študujem sociálnu prácu, takže takýto ľudia budú v podstate v mojej kompetencii, ak doštudujem a budem sa tým zaoberať. V každom prípade prvá veta na škole, čo som počula ,,NIKDY! Im nedávajte peniaze!" citujem profesorku. Ak chcete pomôcť, tak im treba dať, ja neviem, dva rožky, ak máte alebo tak, ale peniaze nie. Vždy ich minú na chľast.
vacsine bezdomovcov som nedavala, lebo vzdy som ich videla s chlastom a cigou. ale v tt je (resp bola neviem ci este stale je) o barlach babicka, ktora pravidelne zobrala peniaze a tej som vzdy dala, niekedy aj viac akoby sa patrilo. ta chudera potrebovala lieky a nemala na ne. casto sa mi stalo, ze som ju videla si potom za tie peniaze kupovat lieky v lekarni alebo som stala v rade za nou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
odkedy na mna jeden vytiahol noz, nemam s nimi ani najmensieho zlutovania
Poznám aj pár predajcov nota bene, ktorí sú tiež mladí, zdraví, ale napriek tomu nejdú robiť a radšej už niekoľko rokov predávajú tento časopis a otravujú ľudí.
Ako určite je to dobrý projekt, chápem, že napríklad ak je človek starý, chorý, má nejaké zdravotné obmedzenia a nedostačujúce vzdelanie, tak si prácu ťažko nájde.
Ale taký zdravý chalan by si určite prácu našiel aspoň sezonne, ale pracovať sa im zjavne nechce...
Chcu len prachy na chlast a ciarety
ine je, ak vidim nejakeho deduska ako co ja viem.. napriklad hra niekde na husliach a takto zobre, to mu uz tam aj nejake to euro hodim, aspon vidim, ze nieco robi, ze sa snazi.
a ešte som zvykla dávať pištovi pri hrubom kostole, ale ten bol teraz preč niekde a na jeho miesto si sadol taký debil, čo sa tvári, že je náš pišta.