Mám predpísané okuliare, na pravé 0,25 a na ľavé 0,75 dioptrie. Začal som ich nosiť pred rokom, ale po pol roku som ich úplne prestal nosiť ( iba pri PC ). Je možné, že sa mi zrak ešte viac zhorší ? Alebo sa časom napraví ? Prosím poraďte, prípadne vaše s
ja som mala na oboch ociach -0,5 ..a raz mi omylom spadla gitara na hlavu a zrak sa mi potom zlepsil na -0.25 ..takze jebni si nieco na hlavu a mozno sa ti to zlepsi
ja som nosila okuliare asi od 12, potom sa mi ešte trochu zhoršoval zrak, dala som sa na šošovky neskôr, ale asi od 16ich sa mi už nezhoršuje, mám stále také isté dioptrie..
Tak rozdiel tam trochu je...ale stáva sa mi, že keď prší a som vonku ( je vlhko ), tak vidím ešte horšie..A zase keď sedím niekde vo vykúrenej miestnosti, tak vidím úplne ostro a normálne...
zrak sa ti zhorsit moze aj nemusi..mne sa zhorsoval len iste obdobie ked som bol vo vyvine, ale par rokov ho uz mam ustaleny a to mam horsie ako ty a nenosim ich, aj doktor povedal, ze je fajn ked namaham oci do dialky, nosil som ich donedavna len! v skole ked to bolo nutne.
moj brat bol na tom podobne ale jemu tie cisla dioptr. uz od detstva sli velmi vysoko.bud rad za to nic co mas. ved ty pomaly ani okuliare nepotrebujes s takym ciselkom.je to na tebe
ja mam na pravom 0,75 a na lavom 0,5. Nosim okuliare do dialky a sem tam mam pocit, ze by som potreboval trosku silnejsie. Vacsinou to zalezi aj od celkovej unavy. Popripade behni ocnemu lekarovi/do optiky na premeranie zraku.
ja to mám podobne. Okuliare som nosil iba keď som potreboval čítať čosi v diaľke inak nie. No a odkedy sedím často za PC sa mi zrak zhoršil. Pravdepodobne aj preto, že som oči skoro vôbec nenamáhal zaostrovať iba som stále civel do rovnakej diaľky a tak sa mi zaostrovanie tak nejak pokazilo, inak keď zažmúrim oči tak vidim vcelku obstojne onedlho pojdem opäť k očnej tak som zvedavý ako dopadnem
to zavisi aj od toho, ze kolko mas rokov ... mne sa za 3 roky zhorsoval zrak postupne o 3 dioptrie asi ... a teraz sa to uz ustalilo ... a o par rokov to bude v pohode ... ale neviem, kolko mas ty rokov ...
tiež mám dioptrie nejako do 1 a mala by som ich nosiť na pc a telku, no už minimálne pol roka som okuliare nevidela a kontrolu u očnej som omylom zmeškala
ked som bol pred tyzdnom u ocnej, tak som sa jej spytal ci sa mi moze zhorsit po roku zrak. Okuliare nosim len doma.. Povedala, ze ak clovek okuliare nenosi, neovplyvnuje tym zdravie oci.
to mas minusky ci plusky? na blizko (+) sa mozu skorigovat ale ak mas do dialky (-) tak cakaj zhorsovanie...ja som zacinala na polkach a uz mam -2.5. ked budem starsia chcem ist na operaciu.
ak do dialky tak ich ani nosit nemusis ked si pri PC
ak do blizka tak ak ti to vadi tak ich nos, ale ja by som to kaslal fakt to nieje nijak velke cislo na dovod na nosenie okuliarov
nieje rozdiel ci nosis minutu abo hodiny tie okuliare, maximalne tak v bolesti hlavy od namahania oci, ale ako som uz spominal pri takych cislekach ake mas, asi ani tie bolesti mat by si nemal
@sherloch tak v tom prípade by si to mal nosiť prevažne na pc a telku, čiže tých pár hodín denne (teda, ja mám na dialku tiež a doktorka mi povedala mi, že hlavne vtedy ich mám nosiť)
@overexcitedgirl nechcem sa montovat doktorke do remesla ale naco pri PC? Pc/monitor je podla noriem dost blizko, ale na TV to uz hej ...no jeho cisla...maximalne tak ked si chce uzit fest detaily a cita titulky, inak vraj je dobre skor tie oci namahat, preto sa predpisuju aj nizsie dioptricke skla ako maju dioptrie oci
ja som chcela ísť na operáciu laserom ale po osude5 (viem je to pičovina) ale aj tak mám z toho trochu strach(ach) takže sa stále rozhodujem a okuliare nenosím (iba keď som na noťase) inak mám šošovky ...a zrak sa ti zhoršiť môže keď si sám okuliare vysadíš(teda podľa mňa )
mne sa paradoxne zhoršil zrak, keď som začala okuliare častejšie nosiť, teraz nosím šošovky aj keď nie stále, lebo vidím ešte dobre len do diaľky nezaostrujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
radsej nos a hotovo
takže, ak ich máš nosiť, tak radšej nos..
Tak rozdiel tam trochu je...ale stáva sa mi, že keď prší a som vonku ( je vlhko ), tak vidím ešte horšie..A zase keď sedím niekde vo vykúrenej miestnosti, tak vidím úplne ostro a normálne...
To fakt ? Mám gitaru, ale skúsim 120L akvárium
moj brat bol na tom podobne ale jemu tie cisla dioptr. uz od detstva sli velmi vysoko.bud rad za to nic co mas. ved ty pomaly ani okuliare nepotrebujes s takym ciselkom.je to na tebe
A keď ich budem nosiť len niekedy ( napr. pár hodín denne hlavne pri PC a tak ), tak je to zlé ? Nie je to ešte horšie ?
veď choď ku očnej a urob testy
Do dialky.
ak do dialky tak ich ani nosit nemusis ked si pri PC
ak do blizka tak ak ti to vadi tak ich nos, ale ja by som to kaslal fakt to nieje nijak velke cislo na dovod na nosenie okuliarov
nieje rozdiel ci nosis minutu abo hodiny tie okuliare, maximalne tak v bolesti hlavy od namahania oci, ale ako som uz spominal pri takych cislekach ake mas, asi ani tie bolesti mat by si nemal