Ahojte , v máji idem na Island a chcem si kúpiť zrkadlovku lenže neviem akú kedže sa v tom vwľmi nevyznám ,
rozmýšľala som nad Canon EOS 1100D alebo nad 100D ....
ak viete o lepších tak napíšte - ďakuejm
Fuu tak to keď ideš na island si kup určite lepšiu ale neviem čo chceš fotiť, na čo sa budeš zameriavať..od toho záleží. Ja tvrdím že záleží skôr na objektíve než na foťáku..
nikon d5, nikkor 24-70 f/2.8, nikkor 14-24 f/2.8, nikkor 70-200 f/2.8. to je zakladna vybava, mala by stacit na vacsinu bezneho fotenia. dokopy to bude stat okolo 11 500 eur.
potom mozes pridat situacne objektivy ako nikkor 35mm f/1.4 a nikkor 85mm f/1.8. to je dalsich 3 000 eur.
osobne by som prihodil este nikkor 200mm f/2, nikkor 400mm f/2.8, nikkor 600mm f/4 a nikkor 800mm f/5.6, co by nemalo stat viac ako 39 000 eur.
dokopy 53 500 eur. limit to hadam neprekracuje. kedze si sa o ziadnom nezmienila, predpokladal som, ze neexistuje.
@notme nechcel si jej radšej poradiť nech ide do top rady stredoformátu od Hasselblad s najlepšími možnými objektívmi, aké sú momentálne na trhu?
kúp si komplet od niekoho, kto začal fotiť a potom ho to omrzelo - tým pádom bude foto málo používaný a cena bude rozumnejšia ako kúpa fota od niekoho kto prechádza na vyššiu radu a predáva už zodratý brak
ak máš rozpočet 1000 euro a chceš niečo na dlhšiu dobu zadaj si dopyt na Canon EOS 5D Mark II čo je asi najviac muziky za relatívne smiešnu sumu - no zas to veľmi závisí od stavu
@krasomil nie, ved pise zrkadlovku, more, nevidis? vyskladat digitalnu stenu je drahe.
a osobne by som do mark dvojky nesiel, je to sice najviac super telo ever, ale je velmi stare a vzdy ho mali profici, ergo uzavierka na bazarovych kusoch bude takmer mrtva. investicia do novej je riadna palka. nehovoriac o tom, ze 21 mpix ff si pyta poriadnu optiku a tam uz veru cenu nemas ako zrazit.
ale vravim, bez cenoveho stropu ti nik na svete neporadi.
@zrkadlovka tak ja si tam chcem pofotiť všetko čo sa bude dať a nechcem to mať fotené všetko mobilom - niežeby fotil zle ,ale i tak ..... @notme oki tak do tej 1000 by som sa chcela zmestiť , kedže ho budem využívať len na takéto cestovateľské fotenie a neplánujem sa stať fotograkfkou takže za to nebudem utrácať toľko peňazí ale pravda mala som to spomenúť - my bad
canon eos 760d + tokina 12-24 f/4. sice je to trocha nad limit, ale na cestovanie nemozes mat hadam nic lepsie. teda predpokladam, ze chces fotit kadejake krajinky, panoramy, architekturu a podobne.
ale najskor si vygoogli nejake obrazaky s tym objektivom a zvaz, ci take nieco chces. predpokladam, ze nemas predstavu, co to vlastne bude robit. po lopate, je to sirokouhly objektiv. plusy: do zaberu dostanes omnoho viac, nez so standardnymi objektivmi, ci mobilom. minusy: ziadne selfie, detaily a podobne picoviny. pri najvacsom "zoome" je zorny uhol priblizne rovnaky, ako na mobilovom fotaku, mozno este o nieco sirsi.
aj s full frame zrkadlovkou za pár tisíc spravíš pri neznalom používaní fotky ako s lacným foťákom škoda peňazí, ak to chceš na cestovanie ja by som osobne tiež bral nejaký pokročily kompakt, ako sú teraz tie s vymeniteľnými objektívami , kvalita fotiek super a nemusíš vláčiť ťažkú zrkadlovku
@krasomil "nie, ved pise zrkadlovku, more, nevidis? vyskladat digitalnu stenu je drahe. " a toto podla teba ironia nieje, pan chapavy, hejze nie? nieje nad to, ked sa niekto tvari mudro a ukaze, aky je debil.
Podľa mna je najlepšie ak by sisi kúpila Nikon zrkadlovku. Vyskúšal som aj Canon aj nikon a musím povedať že nikon je podstatne lepší.
Tu mám spísaný presný zoznam výhody a nevýhody Nikon zrkadloviek určite ti to pomôže pri výbere » go-elektro.sk/2017/05/08/niko...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
potom mozes pridat situacne objektivy ako nikkor 35mm f/1.4 a nikkor 85mm f/1.8. to je dalsich 3 000 eur.
osobne by som prihodil este nikkor 200mm f/2, nikkor 400mm f/2.8, nikkor 600mm f/4 a nikkor 800mm f/5.6, co by nemalo stat viac ako 39 000 eur.
dokopy 53 500 eur. limit to hadam neprekracuje. kedze si sa o ziadnom nezmienila, predpokladal som, ze neexistuje.
kúp si komplet od niekoho, kto začal fotiť a potom ho to omrzelo - tým pádom bude foto málo používaný a cena bude rozumnejšia ako kúpa fota od niekoho kto prechádza na vyššiu radu a predáva už zodratý brak
ak máš rozpočet 1000 euro a chceš niečo na dlhšiu dobu zadaj si dopyt na Canon EOS 5D Mark II čo je asi najviac muziky za relatívne smiešnu sumu - no zas to veľmi závisí od stavu
a osobne by som do mark dvojky nesiel, je to sice najviac super telo ever, ale je velmi stare a vzdy ho mali profici, ergo uzavierka na bazarovych kusoch bude takmer mrtva. investicia do novej je riadna palka. nehovoriac o tom, ze 21 mpix ff si pyta poriadnu optiku a tam uz veru cenu nemas ako zrazit.
ale vravim, bez cenoveho stropu ti nik na svete neporadi.
@notme oki tak do tej 1000 by som sa chcela zmestiť , kedže ho budem využívať len na takéto cestovateľské fotenie a neplánujem sa stať fotograkfkou takže za to nebudem utrácať toľko peňazí ale pravda mala som to spomenúť - my bad
Tu mám spísaný presný zoznam výhody a nevýhody Nikon zrkadloviek určite ti to pomôže pri výbere
» go-elektro.sk/2017/05/08/niko...