caute. studujem vet. lekarstvo ale pohravam s myslienkou prestupit na zubne. Zatial som druhacka, skola ma bavi, zvierata mujem zial co mi doslo az teraz je neiste uplatnenie po skole. Takze otazka na vas ktora z tychto skol je podla vas narocnejsia?
Neisté uplatnenie? Ak sa budeš na niečo špecializovať a budeš v tom dobrá, tak si myslím, že nebudešať problém. Už máš tretinu za sebou, tak ak ťa to baví a vieš si predstaviť, co vsetko tá práca obnáša, choď si za tým a nešpekuluj. Ak začneš od zaciatku zubarinu a zistíš, ze ťa to nebaví, tak len stratíš čas.
Skús si na nejakej veterine vybaviť stáž, nech si to zažiješ v praxi a možno ti to pomôže rozhodnúť sa.
A málokto študoval oboje, takze sa to nedá takto posúdiť. Osobne si však myslím, ze veterina je ťažšia, keďže musíš ovládať anatómiu a fyziológiu viacerých živočíšnych druhov.
No ako zubarka mozes byt milionarka hned ak budes svina a pytat vela penazi ale myslim si ze aj veterinari maju dost penazi a zas az tolko ich nie je na kazdom kroku si myslim tak ak ta to bavi mala by si asi ostat pri tom
Radsej ostan pri tom, co ta bavi.. Pracovat budes zvysok svojho zivota a ked budes mat robit nieco co ta nebavi, budes frustrovana a bude ti jedno, ze zarobis viac. Kiez by som takto rozmyslala aj ja pred par rokmi...
Ja som z veteriny odišla Moja veterinárka mi sama povedala že keby si mohla opäť vybrať tak na veterinu určite nepôjde. Zubarina je oveľa lepšia ale ak ťa zubarina nebaví tak ju neštuduj a radšej ostaň na veterine.
a inak študuješ v košiciach, či v brne? ja síce veterinu neštudujem, ale čo sú u nás veterinári, tak vôbec nemám pocit, žeby mali problém uplatniť sa, práveže stále niekam chodia a na všelijaké stáže a hocičo mi príde práve, že majú dosť veľa možností a hlavne v zahraničí..
ale @ 2 tiež nepoznám bohatého veterinára, ale zubárov áno .. ale podľa mňa je to hrozná strata času tým, že si dva roky už fakt odmakala a teraz začať odznova niečo v podstate úplne iné.... fakt by sa ti to chcelo a stálo ti to za to? ale zasa podľa mňa sa aj s tou veterinou dá slušne zarobiť, dneska tí majitelia psov a tak riadne vedia zacvakať a dokonca niekto som čítala, že robí pre psov aj strojčeky na zuby .. ale napríklad aj my keď ideme k veterinárovi, tak si nejako veľa nevypýta, dával kocúrovi nejaké injekcie a úplne mu zachránil život a pýtal si čo ja viem 5€ , tak sme mu zakaždým nechali aj o 10€ viac a myslím, že ak si aj nebudeš veľa pýtať a budeš to robiť aj pre radosť a spravíš niečo dobré, ľudia vždy nechajú viac.. a potom z toho máš aj lepší pocit a bude to skôr o radosti z práce ako o peniazoch
@dezolat zvieratá sa síce nesťazujú, ale ich uletení majitelia áno...
ale zasa ako veterinár ich môže vidieť dojatých po záchrane života ich miláčika, zatiaľ čo ako zubár uvidí plakať pacientov akurát od bolesti
oboje majú pre a proti
Ale ako vravím, ak budeš na niečo odborníčka (trebárs aj na tie zuby- odstraňovanie zubného kameňa psom a mačkám napr.,tak máš celkom výhodu, lebo (dobrí) veterinári si medzi sebou posielajú pacientov, keď vedia, že sami to nezvládnu tak dobre a niekto je v danej oblasti lepší - od ortopédov cez očiarov, kožných, gadtroenterológov atď...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Skús si na nejakej veterine vybaviť stáž, nech si to zažiješ v praxi a možno ti to pomôže rozhodnúť sa.
A málokto študoval oboje, takze sa to nedá takto posúdiť. Osobne si však myslím, ze veterina je ťažšia, keďže musíš ovládať anatómiu a fyziológiu viacerých živočíšnych druhov.
ale @ 2 tiež nepoznám bohatého veterinára, ale zubárov áno .. ale podľa mňa je to hrozná strata času tým, že si dva roky už fakt odmakala a teraz začať odznova niečo v podstate úplne iné.... fakt by sa ti to chcelo a stálo ti to za to? ale zasa podľa mňa sa aj s tou veterinou dá slušne zarobiť, dneska tí majitelia psov a tak riadne vedia zacvakať a dokonca niekto som čítala, že robí pre psov aj strojčeky na zuby .. ale napríklad aj my keď ideme k veterinárovi, tak si nejako veľa nevypýta, dával kocúrovi nejaké injekcie a úplne mu zachránil život a pýtal si čo ja viem 5€ , tak sme mu zakaždým nechali aj o 10€ viac a myslím, že ak si aj nebudeš veľa pýtať a budeš to robiť aj pre radosť a spravíš niečo dobré, ľudia vždy nechajú viac.. a potom z toho máš aj lepší pocit a bude to skôr o radosti z práce ako o peniazoch
ale zasa ako veterinár ich môže vidieť dojatých po záchrane života ich miláčika, zatiaľ čo ako zubár uvidí plakať pacientov akurát od bolesti
oboje majú pre a proti
Ale ako vravím, ak budeš na niečo odborníčka (trebárs aj na tie zuby- odstraňovanie zubného kameňa psom a mačkám napr.,tak máš celkom výhodu, lebo (dobrí) veterinári si medzi sebou posielajú pacientov, keď vedia, že sami to nezvládnu tak dobre a niekto je v danej oblasti lepší - od ortopédov cez očiarov, kožných, gadtroenterológov atď...