a ešte mi zubarka povedala, že kym nespraví každy kaz, strojček mi nemôže dať :/ .. to ma štve,lebo si svoje zuby umyvam a malé kazy mam stále vždy vkuse .. och joj jaj joj
@cranberries ja som sa tiež rozčuľovala, že si zuby umývam každý deň ráno aj večer a občas aj cez deň, tak prečo mám kazy a zubárka mi povedala, že to je z jedla, že je teraz všade veľa rôznych kyselín, ktoré ničia zuby a tak
mala som tusim dva kazdy pred troma rokmi ale odvtedy nic a vzdy od zubarky odchadzam len s tym ze mi skontroluje zuby a pochvali ma ako sa o ne staram
ja chodím k zubárovi každý mesiac som si už zvykla ale ako strašné peniaze za to dávam.... mm aj titánovú blombu ktorú mi robili skoro dve hodiny a išiel mi z huby uplný kúdol dymu, potom niekolko medzizubných a kopec normálnych kazov, o týždeň mi ide robiť nejakú spociálnu blombu kde mi dá nejaký pliešok lebo som mala na výber buď mostík alebo toto
ja veru plánujem si dať v triciatke spraviť protézu
keď som bola menšia, často mi museli vŕtať a bolelo to pokial som si nedala injekciu....ale teraz už nemám ani a keď si vypýtaš injekciu, treba aby ťa polhodinu nechala tak, inak to budeš cítiť
16 rokov som mala citujem: ,,krásne zúbky" a potom som zmenila zubára a už keď som bola na prvej preventívnej prehliadke musela som prísť plombovať ale len malý kaz, mám už dva zuby zaplombované (bielou plombou) - malé kazy. A nebolelo to vôbec, len to bolo také nepríjemné, také divné, ale žiadna bolesť.
mal som 100 krat a mozno aj mam aj teraz ale nejdem k zubarke !!! boli to a este za to treba aj platit nemale peniaze ! Meliško si zuby vyjebe z kliestami ked ho bolia ! tak musim aj ja
ja som istú dobu nechodila k normálnej zubárke, asi 2 roky, lebo mama nemala peniaze, a potom som k nej došla, spravila mi jeden zub a zase som prestala kvôli peniazom a teraz po takej dlhej dobe, keď už konečne nemám strojček 2 rok (mala som ho 4 roky, keď som bola malá dosť, čiže asi to mi zapríčinilo tie kazy, lebo som sa o zuby až tak nestarala) tam chodím každý mesiac -.- a keď to tak spočítam že kazy ktoré mi ešte musí spraviť a tie ktoré už mám tak ich je asi 11 hrozne ma to irituje,lebo o zuby sa teraz starám viac než dosť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
odvtedy som ich mala si 6...
@cranberries ja som sa tiež rozčuľovala, že si zuby umývam každý deň ráno aj večer a občas aj cez deň, tak prečo mám kazy a zubárka mi povedala, že to je z jedla, že je teraz všade veľa rôznych kyselín, ktoré ničia zuby a tak
No snažím si zuby poctivo umývať tak snáď je to i pre tú moju snahu
P.s.
Vŕtali ... sloveso
a kedze ich bolo viac, tak verim ze si to uz nadrobili i pre manzelku a nase deti pak
ja veru plánujem si dať v triciatke spraviť protézu