Máte niekto strojček na zuby?Ak áno určite viete ako to bolí ked vám to priťahuje a také veci.Mňa to bolí 1-2 dni a potom to prejde no mne sa často strojček kazí.Zubárka povedala že mám silný kus,to znamená to že vela a silno hryziem.Ja som zas toho názor
ona ti to mala povedat ze veci ako jablka a hrusky nemas jest a ak ich aj tak chces jest tak si ich musis nakrajat, zarezavat do lica z vnutornej strany sa ti to bude ale potom ked sa to zahoji, bude to odolnejsie (rovnako ako ked si kupis nove topanky, mas otlaky a ked sa zahoja, uz ta topanky na tom istom mieste neokusu)... mne napriklad mega krvacaju dasna pri cisteni zubov a tak si budem musiet kupit potom vsetko nejaku super pastu a boli to viac ako 1-2 dni ale take 4-5 dni...
ja som mal strojček tri roky:d mám tú smolu, že mám ostrý sklon medzi sánkou a čeľusťou. takže mne strojček pomohol minimálne. v mojom prípade je nutná operácia
ináč, to s tým lícom som riešil tak, že som nejedol jablko a podobne. a presne kao vravíš, prvé dni, po utiahnutí som mal ozaj problémy jesť. zvykol som jesť dosť dlho, alebo po malých množstvách :d
ja som mal strojcek 4 roky....do 14 rokov.....najprv hovorila ze len na rok...potom zase na rok atd..... a napriklad mne to nespravilo nic...len mi to otravovalo zivot...dokonca ked mi to davali dole tak mi museli vytrhnut kvoli tomu aj zub......neviem co by som robil v tvojom mieste lebo neviem ake mas zuby........ale ked takto rozmyslam tak jedna dobra vec na tom bola.....ze som musel chodit kazdy mesiac na kontrolu a potom som uz ostal doma a nemusel som sa srat s ospravedlnenkami. .....ale uz nikdy viac..
strojcek ma urcite vyznam. ja som ho mala asi rok a pekne mi vyrovnal zuby (aj ked som leniva na nosenie nocneho takze sa mi zas trocha skrivili) a ked ti to reze dasna...byvaju tusim take ako keby male voskove tycinky, to rozohrejes v ruke a pricapis na tu cast ktora ta skriabe.
@4 heh to jak ked mna sa kamarat pytal:ako dlho ho mas?... a ja na to: dva roky... a on a ako dlho ho mas mat?... a ja: rok a pol ... a potom sa ma spytal: a ako dlho ho este budes mat... a ja na to: pred dvoma mesiacmi mi povedal, ze mi ho da o dva mesiace dole
Ja som mal na základke najprv nočný a potom fixný, dokopy tak 6 rokov, a určite mi to pomohlo Som mal takú medzeru medzi zubami že som tade pluval hrach A teraz normálne zuby, takže určite to má zmysel, aj ked ti čosi pokazí ti to snád ku koncu napravia
počkať, spomínaš,že ti zarezáva do dasna,mysíš ten koncový drôtik, ktorý ona zvykne aj pristrihnúť? lebo ak áno,tak jej povec, že ťa škriabe,mala by som viac pristrihnúť a ty noprmálne so strojčekom chrúmaš jablko?? to sa nečudujem,že sa ti kazí strojček, nezakázala ti to? šak vezmi nôž a krájaj si ho,tak možno zbytočne predĺžiš nosenie strojčeka a sama podľa seba viem,že už ho chceš čím skôr dole
a ja sa tiež sťažujem na zubárku,čistá krava, tiež čo-to mi dodrbala,ale tak nikto nie je dokonalý :/
ja mam teraz strojcek a zatial sa mi nekazil iba minule sa mi zamok otvoril a to som ho dako zacvakla.. ale to by ti nemal drotik vypadavat .. podla mna a jablko zujes ako ? ja si ho krajam bo cele sa mi hryzt neda a to aj mne tlaci na lice ale uz som si zvykla alebo ak ti to velmi daj si ten vosk ...
ano co moze byt lepsie ako kazdu noc zaspavat so zelezom v ustach?...pamatam si, jak strasne som to mal rad, preto som toho nazoru, ze bud ten fixny stroj na rok a pak mat pokoj, alebo nic, ziadny, ze len na noc si davat, abo pri telke..len to zneprijemni zivot s minimalnym efektom..
ja som tiez mal a bolelo dost ekd ho dawali a mal som to asi 2-3 roky tiez to bolo take ze este rok este rok atd. ale teraz kazdy howori ze pekny usmew maam tha som spokojny
no tak... pisem sem nieco o strojceku sorry ze nedavam diakritiku ale nechce sa mi...
noo..tak mam strojcek od 23.januaraa..a je mi s nim hrozne.. nikdy som si nevedela predstavit ze budem musiet mat strojcek..tyzden pred tym ako mi ho mala dat dr.tak som bola brutalne hrozna ku vsetkym ..strasne chcem aby mi ho dala dr.dole uz po 6 mesiacoch ..hoci to asi nebude moznee aj tak sa chcem spytat ci s nema niekto takuto skusenost..takzee..asi tolko .. cakam odpoved..hoc neviem ako to tu fungujee.. sorry ze pisem tolko vela
Cafte ja mam tiez strojcek ale vcera my ho zubar dotiahol a strasne ma bolia zuby nepoznaju ty co nosia dlhsi daky tah co pomaha proti bolesti zubov dik
caute, ste ma teda nepotesili o tej bolesti!!! dnes ide zubarka mojej dcere zakladat fixny a ona sa chudiatko na to celky tesi!!! no ta som zostala v strese po vasich komentaroch... no drzte palce!!! vari to zvladneme!!!
Ja ho budem mat... To ze sa s tym bude tazsie jest a hovorit tak to by mi nevadilo, najviac mam teraz depku s toho ako zareaguju kamosy na ten strojcek. Neviem ci sa budu posmievat alebo ma upokojovat... A uz uplne neviem ako sa mam tvarit ked pridem do triedy po prvy krat s tym strojcekom a nikto o tom strojceku nebude vediet... No proste najviac ma sere ta reakcia ludi...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
len ho nos aj ja som mala
ináč, to s tým lícom som riešil tak, že som nejedol jablko a podobne. a presne kao vravíš, prvé dni, po utiahnutí som mal ozaj problémy jesť. zvykol som jesť dosť dlho, alebo po malých množstvách :d
Pokazil mi zuby, ale ja ich mám také všelijaké aj k vôli génom.
Ale zato ich mám krásne rovné..žiadny skrížený predkus
a ja sa tiež sťažujem na zubárku,čistá krava, tiež čo-to mi dodrbala,ale tak nikto nie je dokonalý :/
noo..tak mam strojcek od 23.januaraa..a je mi s nim hrozne.. nikdy som si nevedela predstavit ze budem musiet mat strojcek..tyzden pred tym ako mi ho mala dat dr.tak som bola brutalne hrozna ku vsetkym ..strasne chcem aby mi ho dala dr.dole uz po 6 mesiacoch ..hoci to asi nebude moznee aj tak sa chcem spytat ci s nema niekto takuto skusenost..takzee..asi tolko .. cakam odpoved..hoc neviem ako to tu fungujee.. sorry ze pisem tolko vela