Ja som nosila od 3. rocnika na ZS taky vysuvaci ... a od konci 7. do 9, som nosila fixný, ten čo jena zuboch nalepeny...na oboch radoch...ako k tomu predist? ..nijak bud mas krive zuby albo nie ... No na oba som si zvykala dost tazko ale prezila som.... Ale poskodilo mi to vrchyn rad.... su troska take tak ma ece upravy cakaju ...
Ja som nosila chvalabohu iba nočny strojček... Zo začiatku s toho bolia zuby a v noci v spanku som ho preto vypluvala.Až časom som si zvykla..Ale nakoniec sa mi zubky spravili a už ho nenosím
ja nosím ten fixný, čo ho máš stále nalepený. ono sa na neho nezvykalo ťažko, dá sa to prežiť. v pohode s ním ješ (jablko radšej krájam), umývaš zúbky . proste nie je problém. čím skôr si ho dáš, tým skôr pôjde dole. neviem čo by si ete chcel vedieť
ja som nosila vyberaci asi dva roky a bol uplne totalne najviac na nic..tak nakonec ma presvedcili/donutili nech si dam ten fixny a behol 2-3 mesiacov sa mi vyrovnali zubky ale boleli ma z toho zo zaciatku strasne zuby..a po kazdom tom pritahovani tiez..ale tak som rada ze som to mala na zakladke a na strednej uz nikto nevie ze som nosila strojcek
a take tie strasiaky ze nemozes jest tvrde (arasidy spomenula moja zubarka) a zuvat zuvacky a jablka jest tak to je podla mna blbost ja som jedla vsetko rad radom
Ja o nom vela neviem, síce tomu neverím, ze to vyrovnáva zuby, lebo mojim kamosom sa nakoniec po rokoch nosenia tejto zeleznej gebuzinky v ústach, zúby krásne o5 skrivili...hm
No obnása to najprv dat si ten strojcek urobt, potom chodit si ho dávat zatahovat.....intervaly ti urcí zubárka, ze ako casto. Velmi dôkladná zubná hygiena- podotýkam velmi dôkladná..............a kedze to sa asi nedá, tak s tým súvisí dost zubných kazov. A este aj sa obmädzovat v jedle, kedze niektoré veci sa z toho strojceka nedajú vycistit.
Scopia: Predpokladám že si teraz hovorila o fixnom strojčeku.. Ale neviem si predstaviť niečo čo by sa z toho strojčeka nedalo vyčistiť... pokiaľ máš k dispozícií takú tú medzizubnú kefku, tak v tom nevidím problém...
ja dufam ze o par mesiacov sa ho zbavim uz a ani predtym zadny kaz ani teraz takze to je blbost ze musis mat kazy ked to nosis len ked na to dlabes a neumyvas poriadne a pravidelne!..
a o tom opatovnom skriveni...zalezi aj od zubara vies...predtym som chdievala s vyberacim k zubarke a vobec nepomohlo jak som ho prestala nosit zas boli porozhadzovane ale teraz co chodim zubarovi tak to je velikansky rozdiel...treba si najst odbornika
Ja mám fixný už vyše rok a pol ...naposledy, keď som bola u zubárky mi povedala, že hore mám zuby pekne do oblúka, ibaže ich mám malé, tak mi ich musí posťahovať dokopy aby som nemala medzery ...teraz to už nebude to čo chcelo byť na začiatku ...ale mali by byť rovné
Jerry483:Ak si chceš dať strojček tak je určite lepší fixný ...a ak si ho dáš skôr ako budeš mať 18 tak ťa to víde oveľa lacnejšie ...asi do 14 000, v 18-tich by ťa stál okolo 30. A ber to aj tak, že keď už budeš starší (po 18) tak sa ti budú zuby vyrovnávať pomalšie lebo už budeš "dospelý"...
Aj ja som od tretej triedy na základke nosila ten nočný, síce ma dosť často boleli zuby ráno, ale zachvíľku bol pokoj A som rada, lebo aké som ja mala krivé zuby, to bolo niečo normálne až nenormálne
Sqa:"take tie strasiaky ze nemozes jest tvrde (arasidy spomenula moja zubarka) a zuvat zuvacky a jablka jest tak to je podla mna blbost" ty si mala neskutočné šťastie, ak sa ti z toho neodlepili kamienky... to preto sa nemá jesť tvrdé!!
Adinqa: ten fixny strojcek stoji na horne aj dolne zuby 5litrov,mno podla toho aku mas pistovnu.. ja mam tiez fixny a jem vseto co mi pride pod zub,vsak ked sa odlepi zubar zalepi
fuuuu...tak ja ho mam uz riadne dlho.No najprv som si preskakala strojcek na noc.Az potom ked sa mi spravili medzierky medzi zubamy mi dala staly.Ten kovovy.No a u ho mam ..tii..povim..opekne dlho..asi aj daco cez 3 roky....ale u pojde dolu
Nechcem ta strasit ale je to hrozna bolest ked ti tonapravuje zuby.Prve dni nemozes ni jest ani nic take.Kazdy pohyb do zubov ta boli ako bodanie nozom. Ale to potom prejde.Aaaaaa asi to aj stoji zat
Kolkani:Mňa zvlášť horný aj dolný vyšiel okolo 3 200 ...jasné že zalepí len si treba trochu dávať pozor ..ajtak ...ty tým, že si ničíš tstojček a beháš k zubárke nech ti lepí kamienky si ho aj dlhšie ponecháš na zuboch ...
ak mas dobreho doktora, chod do toho ked ho potrebujes, mne sa to oplatilo, najprv som mal fixny, teraz mam nocny - to je prave proti tomu, aby sa zuby vratili naspet
takze, ja som nosil 1,5 roka fixny... ja som si to uzival... robil som s handicapu vyhodu ... robil som si srandu sam zo seba... ono, ked z toho nemas komplexy, tak sa ti ani ludia nesmeju... i ked prifajcene narazky od debilkov tu vzdy boli, su aj budu ... aaa po tom ako ti to daju dole, dostanes taku foliu... zozaciatku ju budes nosit aj cez den kusok... ale potom uz iba na noc... a pomaly budes vynechavat, atd... a je to... ... hotovo... navzdy rovne... ja som este v stadiu nocneho strojceka...
Prosím Vas, ma niekto fixný strojček s tým oblúkom(ten drôt pri podnebí)? ako s tým jete? mne sa všetko zachytáva na ten oblúk, kedy sa to konečne dá dole? je to tam také potrebné?prosím napíšte všetko čo o tom viete, dakujem
Ja mám tiež problém s týmto strojčekom, ktorý mi tlačí na podnebie, kde sa mi zachytáva potrava a ešte ma bolí aj ľavý zub, kde mám prichytený drôt na zube. Už mi mama dala aj tabletku od bolesti, aby som to vydržal do rána a ráno idem k lekárke, či sa s tým dá niečo spraviť, aby ma to nebolelo a aby sa mi tá potrava tam nezachytávala.
ahojte, chcela by som sa spytat jednu vec..mala som strojcek asi dva roky, dali mi ho dole a vsetko bolo v pohode..a potom som dostala nocny, aby mi ostali rovne zuby..ale ten som nenosila tak casto a jeden zub sa mi trochu pokrivil..myslite, ze ked ti teraz, asi po roku, alebo dvoch dam zase ten nocny, a budem ho nejaku dobu nosit, tak sa mi narovna ten zub? obavam sa, aby sa neposunuli ostatne zuby..hm?
pokial ide o ten podnebny obluk ten drot co je pri podneby ja som ho mala asi tak 4 masiace a terz pred styrmi dnami mi ho vybrala aj mne sa tam spociatku zachytavalo jedlo aj jazyk ale zvyknete si urcite teraz ho v ustach hladam
ja som mala strojček 3 a pol roka, čo je pomerne dosť, čiže o tom viem svoje svoj efekt to zanechalo a ja som bola a doteraz aj som spokojná to, že sa niekomu tie zúbky po strojčeku ešte rozlezú podľa mňa nezávisí až tak od zubára, ale od toho v akom veku sa tie zuby so strojčekom upravujú...ak v období do 18 r. tak sa samozrejme ešte dejú zmeny na chrupe, keďže celé ľudské telo sa ešte vyvíja čo sa týka škvŕn, nemala som pocit, že som v tej hygiene bola 100% poslušná veď komu by sa to chcelo pravidelne čistiť tri a pol roka, ale nezanechalo mi to žiadne následky a tiež som jedna všetko ( ale polámať sa ten strojček určite dá, to sa mi nie raz stalo)
Mňa to ešte len čaká, zajtra idem ku zubárke, ktorá rozhodne či treba ešte niečo vytiahnuť alebo mi dajú strojček hneď. Ja sa aj trochu bojím, ale veď pre krásu treba trpieť
Mňa strojček čaká. Na jednej strane sa teším že budem mať konečne normálny úsmev a keď často budem chodiť ku zubárke tak vymeškám školu A na druhej strane sa neteším pretože sa mi to nebude chcet čistiť a furtr sa s tím drbkať :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
a take tie strasiaky ze nemozes jest tvrde (arasidy spomenula moja zubarka) a zuvat zuvacky a jablka jest tak to je podla mna blbost ja som jedla vsetko rad radom
A čo to obnáša a čo tomu predchádza - podľa toho či je to strojček nočný alebo fixný...
No obnása to najprv dat si ten strojcek urobt, potom chodit si ho dávat zatahovat.....intervaly ti urcí zubárka, ze ako casto. Velmi dôkladná zubná hygiena- podotýkam velmi dôkladná..............a kedze to sa asi nedá, tak s tým súvisí dost zubných kazov. A este aj sa obmädzovat v jedle, kedze niektoré veci sa z toho strojceka nedajú vycistit.
Tolko k tomu ja.
a o tom opatovnom skriveni...zalezi aj od zubara vies...predtym som chdievala s vyberacim k zubarke a vobec nepomohlo jak som ho prestala nosit zas boli porozhadzovane ale teraz co chodim zubarovi tak to je velikansky rozdiel...treba si najst odbornika
Nechcem ta strasit ale je to hrozna bolest ked ti tonapravuje zuby.Prve dni nemozes ni jest ani nic take.Kazdy pohyb do zubov ta boli ako bodanie nozom. Ale to potom prejde.Aaaaaa asi to aj stoji zat
@cocca-cola a keď si si dávala nočný - ten čo sa vyberá tak len na udržiavanie že?
@kavovar a z kade si ak sa môžem spýtať? aj ja si chcem dať nočný strojček len neviem že kam ísť
@sqa kde v BA si si ho dala robiť?