Okej je mi uplne jedno , ze budem posobit ako idiot ale som v maturitnom ročniku na gympli a ja naozaj nevem kam na vš ..... a ano chcem ist na vš len nevem kam. rozmyslala som nad angličtinou napr. prekladateltvo ale dost ludi ma odhovara ze učit sa všet
@bobuska podľa mňa je najvačší problém že vačšinu ľudí ide na výšku, len koli "výške" a viac vedia že kam nechcu isť ako kam chcú, je to na chuja, ved tem treba isť zo snom niečo dokázať, a obohatiť sa o skusenosti. a nie nejaký debilný papier...
choď na nejaké medzinárodné vzťahy, regionálny rozvoj alebo také niečo.. proste niečo z tých sociálnych a poľnohospodárskych fakúlt.. to je také neutrálne si myslím
ja to neviem ani po dvoh rokoch po mature.... budes mat tazky zivot je mi to luto nezavidim Nikomu co sa mu to stane... nechod rok na vysku na kazdej vyske budes rozmyslat Ci si nemala ist inam....a na preklade sa to zas az do takej hlbky nebere
@sitnxan s gymplom toho moc neurobí, tá škola je pre ľudí, čo plánujú ísť ďalej na vysokú. lebo ak povieš, že máš gympel,nikde ťa nevezmú, do normálnej práce, lebo vlastne vieš hovno
spis si, co ta bavi a v com si dobra, porovnaj tie zoznamy a potom gugli vysku, kde sa to uci... aj tak je jedno, aku vs skoncis, kedze dnes su titulovane aj cukrarky a predavacky v tescu.. tak nech aspon tych 5 rokov studujes nieco, co ta bavi
"...zrazu sa mam rozhodnut nad svojou buducnostou"
prečo by si sa mala rozhodnúť teraz? Keď nevieš kam chceš ísť a či vôbec chceš ísť tak sa na VŠ netrep na silu lebo po chvíľke zistíš, že ťa to vôbec nebaví, kľudne si daj rok pauzu a popremýšľaj o tom čo ťa baví a tak sa rozhodni...
ahoj ja som šla na prekladateľstvo do Nitry...teraz som druháčka..ja som už bola rozhodnutá ísť na preklad v treťom ročníku, lebo som vedela, že jazyky sú asi jediná vec, čo ma zaujíma a tiež mi nešla matika a som rada, že ju už nemám...na vš máme riadne nervy je toho veľa, zimný semester je strašný potom letný je už lepší (snáď i tento rok to tak bude ) v letný semester som celkom oddychovala...ale ak chceš ísť na nejakú somarinu ako sú sociálne štúdia, len preto aby si sa nemusela učiť "do hĺbky" tak radšej ani na výšku nechoď
Skús si dať rok pauzu. Mám kamarátku, ktorá začala študovať medicínu a po troch rokoch zistila, že ju to absolutne nebaví, tak začala odznova a teraz študuje právo a je z toho happy.
Ja som pred pol rokom zmaturovala a namiesto vysokej som odišla do zahraničia aby som sa rozhodla čo ďalej, či sa na vysokú vrátim alebo ostanem tu. Nechoď na vysokú nasilu, len preto, že sa to od teba očakáva, ak nevieš čo chceš. A ak ti niekto povie, že ak si dáš rok pauzu a potom sa už na vysokú nevrátiš, tak je to kravina...je to o individuálnom prístupe, predsa ak človek chce študovať, tak študuje aj keď má 4O. Držím palce.
jj ja poznám ľudí, čo si dali rok pauzu a teraz študujú. V niektorých iných krajinách je to dokonca bežné (robí to väčšina ľudí). Samozreme, závisí tiež od toho, čo robíš... ak makáš niekde vo fabrike a bývaš pritom u rodičov, s ktorými máš trebárs nezhody, možno ťa to zdeptá tak, že sa nijak decentne nepripravíš na prijímačky. Je pravda, že väčšina ľudí, ktorých poznám a čo si dali gap year a teraz sú ok sú tak trochu privilegovaní - t.j. nemuseli sa zas tak nadrieť , bývali u rodičov, s ktorými vychádzali super a ešte k tomu dostali možnosť poriadne časť roku precestovať... To je úplne super, ale holt nie každý si to tak môže dovoliť a je pravda, že nejaká zabijácka makačka, najmä takého monotónneho typu, plus okamžitý príbytok penazí na účte a rodiaca sa samostatnosť, to môže spôsobiť, že sa človeku odnechcie vysoká... takých ľudí tiež poznám, makali a potom si nevedeli predstaviť ísť na vš a byť závislí na finančných injekciách rodičov...
Ale každopádne by som asi počkala... Zbytočných študentov máme priveľa, nič v zlom (takých, ktorí študujú pre titul a vôbec nie sú do toho zapálení, ani nevedia, či chcú niečo čo i len trochu príbuzné ich oboru robiť)..
viem,čo prežívaš,je to so mnou takmer rovnaké,čistý chaos,ale už pomaly aj viem,čo by ma bavilo a snažím sa na to sústrediť a dúfam,že mi to vyjde treba si povymýšľať aj náhradné plány,aby sme nepadli na hubu,lebo pravdepodobnosť je vysoká. teda u mňa.
dievca, vyber vysky nie je rozhodovanim sa o svojom zivote..take it easy...skolu si mozes zmenit, ak ta nebude bavit, na vyske mozno objavis samu seba a ze ta bavi nieco uplne ine a pojdes si dorobit inu vysku...a nakoniec mozno skoncis v zamestnani, s ktorym nemala vyska ziadnu spojitost....ako "startovaciu" vysku so slusnym uplatnenim by som ti odporucal bud medzinarodne vztahy alebo obchod...teda ak mas naozaj rada tu anglictinu pripadne nieco ako anglictina v obchodnej praxi a pod.
Ja som rozhodnutá kam idem už asi rok, a ešte sa na našom gympli robia v tretiaku psychodiagnostické testy, ktoré ti pomôžu vybrať si na čo sa hodíš. Ak ťa bavia jazyky, choď študovať to prekladateľstvo. Radšej niečo, čo ovládaš ako sa neskôr trápiť. Kašli na ostatných, toto je tvoje rozhodnutie a tvoj život, nie ich. Prípadne skoč ku školskej psychologičke, tá by ti mala vedieť pomôcť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
prečo by si sa mala rozhodnúť teraz? Keď nevieš kam chceš ísť a či vôbec chceš ísť tak sa na VŠ netrep na silu lebo po chvíľke zistíš, že ťa to vôbec nebaví, kľudne si daj rok pauzu a popremýšľaj o tom čo ťa baví a tak sa rozhodni...
Ja som pred pol rokom zmaturovala a namiesto vysokej som odišla do zahraničia aby som sa rozhodla čo ďalej, či sa na vysokú vrátim alebo ostanem tu. Nechoď na vysokú nasilu, len preto, že sa to od teba očakáva, ak nevieš čo chceš. A ak ti niekto povie, že ak si dáš rok pauzu a potom sa už na vysokú nevrátiš, tak je to kravina...je to o individuálnom prístupe, predsa ak človek chce študovať, tak študuje aj keď má 4O. Držím palce.
Ale každopádne by som asi počkala... Zbytočných študentov máme priveľa, nič v zlom (takých, ktorí študujú pre titul a vôbec nie sú do toho zapálení, ani nevedia, či chcú niečo čo i len trochu príbuzné ich oboru robiť)..
srandujem (ach)
viem,čo prežívaš,je to so mnou takmer rovnaké,čistý chaos,ale už pomaly aj viem,čo by ma bavilo a snažím sa na to sústrediť a dúfam,že mi to vyjde treba si povymýšľať aj náhradné plány,aby sme nepadli na hubu,lebo pravdepodobnosť je vysoká. teda u mňa.
veľa šťastia pri výbere