Cawte,, počuvajte nekto co studujete zurnalistiku,,, potrebovala by som vediet co to tam vlastne vsetko treba... lebo mam v tom nejaky chaos. aj vo vsetkom co osm na nete pozerala... nekde som dokonca aj vytvarnu videla.. co s ami zda byt uplne odv
podľa toho, kam sa hlásiš, to sa nedá povedať tak všeobecne.. ale jednoznačne musíš mať nejaké uverejnené články a blogy sa nerátajú... (tento rok robím prijímačky, tak držte palce )
ja som cital ze zurnalistika je v podstate to najzbytocnejsie, co mozes studovat, lebo ta vlastne nic nenaucia... kto ma na to, moze pisat aj bez skoly. navyse v nejakych novinach sa tazko hlada praca. a ak chces pracovat v inych mediach, zide sa skor masmedialka, popripade na masarykovej univerzite v brne odbor masmedialne studia a zurnalistika, lenze tam je tazke sa dostat, kedze to je na fakulte socialnych studii, kde su vraj tazkeee prijimacky z nosky
kamarátka tam ide teraz robiť prijimačky...treba mať všeobecný prehľad- teda test z NOS-ky, dejepisu, Anglina alebo Nemčina, myslím že tam je aj ústny pohovor, ďalej treba mať uverejnené články, sú tam nejaké úlohy akože napíš nadpis k danému obrázku, alebo pomenuj udalosť---a kamerové skúšky..kým som toto počula, aj ja som tam chcela ísť ale veľa šťastia
OT: Ked som bola v časopise (na navšteve) tak tam mi povedali že žurnalistika vobec nie je doležitá ale hlavný je talent na písanie, bez toho ta tam nezoberú aj kebyže máš školu.
no, ja práve robím prijímačky na masaryčku, masmediálne štúdiá a žurnalistika... a áno, sú ťažké...
je fakt, že na žurnalistiku netreba mať školu, ale na druhú stranu, škola môže priniesť známosti, hoci ja si myslím, že je lepšie študovať nejakú psychológiu alebo filozofiu, či jazyky, kde sa vyjadrovať naučíš tiež a plus máš znalosti aj niečoho iného, ktoré môžeš neskôr uplatniť... aj preto si dávam žurnalistiku v kombinácii s filozofiou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
je fakt, že na žurnalistiku netreba mať školu, ale na druhú stranu, škola môže priniesť známosti, hoci ja si myslím, že je lepšie študovať nejakú psychológiu alebo filozofiu, či jazyky, kde sa vyjadrovať naučíš tiež a plus máš znalosti aj niečoho iného, ktoré môžeš neskôr uplatniť... aj preto si dávam žurnalistiku v kombinácii s filozofiou.