je to fakt hrozne a ked sme si zvierata skrotili a zdomacnili je podla mna nasou povinnostou sa o ne dobre starat a nie robit im toto a tento film som nevidela cely ale je hrozne v 55. minute ako stiahli tu listicku zaziva z koze pre toto by som si nikdy pravy kozuch nekupila...
@pumaamravec presne to isté som si povedala, a ešte keď som si všimla ,že bola položivá...a už len také očká hodila otrasné je všetko okolo toho...keby bolo tak ľahké bojovať proti tomu...
@blueberry no tie ocicka fakt hrozne a nechapem ako toto moze niekto spravit zivemu zvieratku, alebo ked zabijaju tulenie mladata kvoli srsti moja mama dost pozerava taketo dokumenty a sleduje aj organizaciu PETA, raz tam davali ze viezli kravy na bitunok a strasne vela ich napchali do kamionu, polamali si tam nohy a z toho kamiona normalne tiekla krv a jedna sa pri vykladani nevedela postavit tak jej stuchali policou do oka a davali jej elektricke soky... a zevraj je nezdrave jest aj taketo maso lebo stresove hormony ktore sa vylucuju zvieratam pri taktomto zaobchadzani skodia aj tym co to maso jedia. A podla mna ked uz zabijat zvierata kvoli maso tak ohladuplne, ak je to mozne bezbolestne a nie ich este prevazat niekedy aj par dni niekam aby sme ich vlastne az po dlhej ceste bez jedla a vsetkeho zabili...viem ze uz o tom boli nejake debaty, aby sa zvierata zabijali na mieste a potom mrazene prevazali ale niektory mali vyhrady ze potom maso uz nie je tak lahodne...
ja som to ani nepotreboval pozerať ...je to naozaj strašné a nevysvetlitelné čo dokážu ludia urobiť ... vo všetkom sú peniaze a prostredie v akom ludia žijú ...neviem čo povedať ... a greenpeas ako jedná y organiyácii bojuje proti tomu ...mohlo by nás byť viac a budem ich v tom potporovať
@pumaamravec veď práve, všetko to,čo som v tom dokumente videla,je až dych vyrážajúce...nepochopím ľudí ,ktorí až takto dokážu ubližovať zvieratá...nezáleží ,či je to prasa alebo sliepka...ale surovo ich zbiť palicou , tie elektrošoky a potom aj tie ZOO, väčšina ľudí tam zvykne chodievať ,aby si oddýchli...no v čo v skutočnosti tie zvieratká prežili,aby sa ich správanie tak zmenilo...to nik nevidí...zvieratá by mali žiť tam,odkiaľ pochádzajú a hlavne v prirodzených podmienkach ...a nie nútene ich transportovať do celého sveta...len za akýmsi chvíľkovým potešením...
@tomtoylc Som si istý, že toto je silne manipulatívny druh dokumentu, pretože často prezentuje LEN tie naj. Najkrutejšie zábery a najhoršie podmienky. V tomto nie je 100% objektívny. Dalej zábery na úbožiakov, ktorí necítia a vyžívajú sa v týraní, nie sú obrazom priemernej skutočnosti...Som v polovici...počkaj kým to dopozerám.
@tomtoylc Napríklad. Zábery na kravy, ktoré sú odkrvované a metajú sa v kŕčoch. Oni tam povedia, že je stále pri vedomí, čo je LOŽ, nie je pri vedomí ve v posmrtnom kŕči. Pravdaže väčšina ľudí vezme to vysvetlenie lebo vidí, krava sa hýbe a má otvorené oči, ergo, musí byť pri vedomí. Sry, ale toto je manipulatívna lož!
Prvá časť, mazlíčkovia, je myslím bez diskusií. Je na uvážení každého, odkial si zaobstará zviera a aký život mu dá.
Druhá, jedlo. Nie som proti mäsovýrobe, ale ROZHODNE by mala byť v zásadách humanity. Som toho názoru, že bezbolestná porážka je najmenším problémom. Oveľa viac pozornosti by sa malo venovať životným podmienkam tých zvierat. Taktiež rybolov by mal byť viac kontrolovaný.
Oblečenie: vlna, kravská koža-Áno
kožušina-NIE! ...asi toľko k oblečeniu
Zábava: Tu súhlasím, že väčšina z tých vecí je zbytočná.
Veda: Bohužial, pre dnešnú vedu sú takmer nevyhnutné. Ale taktiež by sa malo dbať na humánnosť pri ich tých pokusoch. Veci ako armádne pokusy odsudzujem stopercentne.
Takto zabíjať zvieratá pre potravu je si myslím prirodzené. Problém je to zaobchádzanie hlavne počas života nemali by byť natlačené do klietok tak že sa nemôžu ani len pomôcť a len na seba navzájom kadiť. To je smutné keďže sú to živé tvory a navyše ako naša potrava takže by sme im mali prejavovať trochu úcty alebo citu....bohužiaľ ľudia sú premožení. Dnes to asi ani nejde inak :/. Čo sa týka zabíjania tam keď dravec strhne korisť nieje to pekný pohľad. Bohužiaľ aj to patrí k prírode ale rovnako keďže sme ľudia mali by sme sa správať trošku na vyššej úrovni nespôsobovať zbytočné utrpenie.
jednoducho ľudia sú hovadá, ktoré by mali byť na spodku reťazca a nie na vrchole, pretože sú tak hlúpi, až to bolí.. všade vidia len peniaze a idú za tým cez mŕtvoly..
aký by bol svet krásny bez ľudí.. niekedy sa fakt hanbím za to, že som človek.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
» www.peta.org/...
Prvá časť, mazlíčkovia, je myslím bez diskusií. Je na uvážení každého, odkial si zaobstará zviera a aký život mu dá.
Druhá, jedlo. Nie som proti mäsovýrobe, ale ROZHODNE by mala byť v zásadách humanity. Som toho názoru, že bezbolestná porážka je najmenším problémom. Oveľa viac pozornosti by sa malo venovať životným podmienkam tých zvierat. Taktiež rybolov by mal byť viac kontrolovaný.
Oblečenie: vlna, kravská koža-Áno
kožušina-NIE! ...asi toľko k oblečeniu
Zábava: Tu súhlasím, že väčšina z tých vecí je zbytočná.
Veda: Bohužial, pre dnešnú vedu sú takmer nevyhnutné. Ale taktiež by sa malo dbať na humánnosť pri ich tých pokusoch. Veci ako armádne pokusy odsudzujem stopercentne.
jasné že som proti tomu aby sa so zvieratkami zaobchádzalo tak zle ako v tom videu, ale svojím názorom tomu asi moc nepomôžem ...
aký by bol svet krásny bez ľudí.. niekedy sa fakt hanbím za to, že som človek.