Bývam v meste, kde je obchodov nadostač a v početnom množstve otvorených stále, aj v nedeľu, takže nehrozí. Ale keď som býval na dedine, tak niekedy, keď sme nemali náhle niečo o čom sme netušili alebo pozabudli čo sme zrazu nemali potrebné do jedla, tak sme si požičali. Ale len výnimočne od maminej kamarátky, ktorá k nám vtedy chodila alebo od susedov.. Samozrejme len vtedy, keď nebola iná možnosť a nedala sa tá potravina kúpiť v dedinských potravinách, čo v časoch najmä sviatkov a nedele bol problém. Ale už sa to aj tam zmenilo a je aj tam obchod otvorený v nedeľu do 12-ej, dokonca aj Jednota vynovená, ktorá by mala byť ešte dlhšie. Ale v minulosti to tak nebolo, kupovalo sa často do zásoby v meste.
No da sa povedat ze casto lebo moj sused je moj naj kamos ale neviem ci sa to rata cize k nemu si vkuse idem nieco zobrat, aj ked neni doma lebo mam kluc. Ale ostatnych susedov nepoznam vobec a to ze je moj sused je nasledok toho ze sa 25 rokov kamaratime
akoze teoreticky by som mohla, poznam niektorych susedov, ale mame blizko taky maly Zelovoc, cize zbehnem tam ale keby som nemala, je mozne ze poprosim tetu o cukor aj ked zijem v BA
Máme vo vchode dvoch susedovcov s ktorými sa poznáme odkedy stojí panelák, niekolko generácii a dobre vychádzame, určite sa už pár krát stalo že sme si takto niečo požičali, skôr si ale zvykneme darovať veci keď máme nazvyš, keď sa urodí vela ovocia, zeleniny alebo keď toho niekto príliš vela napečie je to velmi milý zvyk a robí mi radosť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov