vzdy si na maly papierik vsetko napisem a normalne si to necham v ruke...pisem...druhu ruku otocim k sebe dlanou a ak som dost nenapadna vsetko opisem a pohodka aj ked to tak casto nevyuzivam,na tento tahak mi prisli zatial iba raz..proste viem kam sa ucka pozera
Zober si nejaké tučné, priesvitné pero Napíš si mikro písmom ťahák na papierik a daj ho zvnútra do pera Je o moc efektívne, z diaľky to nevidno a keď je učiteľ blízko, tak pero skryješ do dlane a tváriš sa, že rozmýšľaš To stále zaberá a ešte nikdy mi na to neprišli
No ja vacsinou na tu lavicu pisem...alebo na okno, parapetu, kvetinac... ale ak vravis ze mate stale v inej triede, tak to to skor tahak na papieriku a niekde ho skryt. Skus si zobrat suknu s supnut ho pod silonky, a ked sa nebude pozerat tak si odhrnies suknu a predsa ak by mala podozrenie ti tam pozerat nemoze...teda nemala by
ja nie som pouzivatelom tahakov ale rada carbem na lavicu cele uciva tri minuty pred pisomkou
skus este operadlo stolicky pred tebou alebo taka hovadinka,ze na tvrdsi papier napises tahak a potom ho spendlikom pripevnis od spodu lavice a ked sa profak nepozera, tak jednoducho otocis, kuknes a zas schovas
ja som raz kamaratke, co sedela predo mnou som jej cely slovniky z nemciny nalepila na chrbta a ja som v nom listovala
a profka ho vobec nevidela, popritom mal format A5, vtedy sme ja a spolusediaca taky zachvat smiechu dostali, ze nas vyhodila z triedy a celu hodinu sme boli vonku ne chodbe
hmm....vies co naj je lavica...abo ked nosis nalakovane nechty tak aj tam sa ti zmesti ale taky gelovym perom...to vyuzivam povacsine na fyziky...inac dlhsie...aha raz sme mali pred pisomkou pocarbanu tabulu a tam sme si vsetko napisali a ani sa na to neprislo
@14 ale ona to myslela asi pod zadok a ze sa budes kukat medzi nohy...ale na toto m raz prisli, neodporucam..a este ked stale striehne, no neviem neviem..podla mna sukna je najlepsia lebo sa nemoze presvedcit ci tam fakt mas nieco
minule co sme pisali posomku mi ta chemikarka ju ani neracila doniest asi 2 tyzdne mi hovorila ze jej to mam ist pripomenut (a sak som aj stale chodila) a ona vzdy ze to zabudla doma.. aj tak nechcem vediet to ze mam 4 prinajlepsom.. keby to racila opravit ovsem -.-
@16 to bych potrebovala 2 metrove nechty potrebujem definicie tych vseliakych pravidiel.. ze hundovo .. a pauliho princip.. ~_~
ked mozete na hodine pit tak odtrhni tu lepku co je omotana okolo flase kde je ciarovy kod a podobne, preskenuj do pocitaca uprav to cez dajaky normalny klasicky program napriklad malovanie ked to ces mat krajsie tak photoshop, gimp a vytlac a prilep na flasu.. mne nato este ani raz neprisli len trosku divne bolo ucitelovy preco stale "pijem" ale som mal stastie a som sa vyhovaral ze sme mali telesnu a sme vela cvicili xD
tahaky som nikdy nerobil ba iba na zakladke. Vyskusaj vytiahnut pisanku cez tu hodinu nalistuj si a prepisuj a potom uvidis, co sa bude diat ja som to dakedy vyskusal, a zeby sa daco take dialo. nikto ma nevidel
3 strany na opis Hndovho pravidla???????? =-O coze????!!!:...ja som jej na pisomke napisala iba : Hundovo pravidlo : najprv sa vsetko obsadi po jednom elektrone, potom sa pridavaju postupne 2 px II py II pz I - ako priklad a dala mi za tu odpoved plny pocet, povedala ze to plne staci, co viac tam treba? a Pauliho tiez nie je dlhe dake dve vety, maximalne tri...teraz sme to opakovali na seminari
moja spoluziacka si napisala vsetky uciva z ktorych ta pisomka mala byt na papier a ked dostala otazky ta len popreskrtovala to co tam nema byt....na geog. jej na to neprisli ale na chemii hej....
no ja toto beriem druhy krat, prvy krat som z toho mala trojky, a teraz z toho maturujem :....no pockat to akoze beriete Hundovo pravidlo a nemali ste k tomu ako priklad elektronovu konfiguraciu? to je px py...tp su orbitaly....a to hudovo pravidlo je ze sa obsadzuju postupne, ze 1 elektron na px, druhy na py treti na pz a ak zostane strvty elktron tak ide na py,,,aby to bolo vyrovnane....chapes?
tahaky si casto nerobim ..ale zase vyuzivam take, ze mam knihu v lavici a vzdy si nalistujem a citam..alebo zosit..to som vyuzila na poslednych pisomkach
no to je daka fakt, ach jaj no a tie s p d f maju take...ako sa to povie ....podtypy a p ma x y a z a oni su vzajomne degenerovane, teda maju rovnaku energiu a tie é sa podla toho HUndovho rozkladaju postupne....
urcite najefektivnejsim (no dost riskantnym) sposobom je napisat na velky papier "info" a nalepit na chrbat ucitela... a ten ked sa bude prechadzat po triede tak stale nieco zistis...
len nezabudni to z neho na konci hodini "nenapadne" strhnut.. nie tak ako mi.. :
pohode, aj ja vzdy robim tie dolezitejsie veci, az potom skolu , tak ak by si nieco potrebovala ohladom chemie, kludne sa ozvi, ak budem vediet, rada pomozem
ja si nepíšem ťahaky také priame čo ti može usvedčiť. napriklad na dejaku ked smem ali roky napr. 1756 - 1763 sme napisali na lavicu : Babka má 56 rokov dedko má 63 rokov a ich syn má 17 rokov. nikto nedosvedči že je to ťahak na dejak
@45 tak povedz jak mam na lavicu napisat ze kazda castica ma vlastnosti vlnenia , je to fyzikalny jav .. bla bla bla castice maju dualny charakter.. bla bla hl. kvantove cislo urcuje energiu orbitalu .. bla bla bla borov model vychadza z planetarneho xD ...
napisala som si Borov zakon na lavicu centro (to ze to pak neslo dole je uz 2. vec ) a mala som 2 papieriky pod chemickou tabulkou xD jeden z nich som pak dala spolusediacej.. ta to poriesila ze si ho dala medzi nohy xD
na ruke obsadzovanie orbitalov...
a pak som helpla este spoluziacke co za mnou sedela xD
ucitelka stala v predu a citala si noviny XD ,,Pravda" rulez
Chemikar nas cez pisomky rozsadza a minule ked sme pisali tak tam de ma dal posadit tak na stolicke predomnou bol napisany tahak mal som stastie no a ked som opisoval a on sa prechadzal po triede a vsimol si to s vedel ze ja som ho nenapisal lebo som tam nesedel a nemohol prist nato ze kto tam sedel a nikto sa naperiznal to bola pecka vtedy
# Ťahák napísaný na ruke. Je dobrý, ale zvyčajne sa na ruku nedá veľa napísať.
# Na lavici. Ťahák na lavici je dosť účinný
. Počas písomky je dobré zakryť ho papierom alebo zošitom, aby ho nebolo vidieť. Odporúčam písať ho ceruzkou a po písomke ho vygumovať.
# Na nohe. Tento ťahák je dobrý v lete, keď sa nosia sukňe a krátke nohavice. Ťahák sa napíše na nohu a zakryje oblečením.
# Účinný je i ťahák na topánke. Ale ten
nemusí zísť dolu, takže píšte len na staršie topánky.
# Ťahák sa môže napísať aj na papierik a niekde schovať. Niekoľko dobrých skrýš:
a) pod hodinkami
b) ak máte vrkoč, tak pod gumičku
c) pod náramok
d) pod prsteň
e) do pera
# Ťaháky sa dajú nahrať na kazetu, CD alebo MiniDisc, a potom pustiť na Walkmanoch. Slúchatko si dajte cez rukáv a dlaň si priložte slúchatkom k uchu.
# Klasika - dajte si zošit na kolená a v prípade potreby zasuňte do lavice...
# Napíšte si ťahák normálnym veľkým písmom na celú A4 a počas písomky ho použite ako jednu zo svojich "zapísaných strán"
# Pripevnite ťahák pripínačkou zospodu na okraj lavice a pri písomke ho otáčajte tam a späť
# Ak sedíš pri okne, zvonka ho prilep na okno
# Ak sedíš pri stene, napíš ceruzkou na stenu ťaháky a počas písomky ich môžeš zmazať holou rukou
# Ak sedíš pri okne, kde sú závesy, zastri do polovice záves a zaň si vlož knihu. Ty sa síce budeš pozerať do knihy, ale učiteľ ju neuvidí!
# Dá sa napísať na výčnelky stien a podobne
# Ťahák sa dá schovať do použitej krabičky od filmu do foťáku. Natočte doň pás papieriku a napíšte čo treba. Papier natočte späť do filmu - počas písomky ho môžete vyťahovať a vsúvať, ako potrebujete
# Na lavicu si zospodu prilepte papier s malým výstrihom a doň vsuňte ťahák. Bude to fungovať ako šuflík - nula percentné riziko
!
# Ťaháky napísané na papieri sa dajú dať na stoličku medzi nohy, a keď potredujete, roztiahnete nohy a pozriete sa
# Ťahák si napíš na obal zošita alebo si ho daj do peračníka a nechaj si ho rozopnutý.
Tvár sa nenápadne, a aj keď pôjde vyučujúci okolo, nič nezbadá...
# Ak sedíte pri učitelskom stole, ťahák si môžete zastrčiť medzi vašu a učiteľskú lavicu
# Ťahák sa dá hodiť na zem a pristupiť ho nohami
# Dá sa vopchať do štrbinky medzi radiátor.
# Ťahák môžete napísať ako SMS a odoslať niektorému spolužiakovi. Nezabudnite si však vypnúť zvuk!
# Vytlačte si ťahák malým písmom na počítači, vystrihnite a nalepte priamo na pero - čím siršie pero, tým lepšie; keď pôjde učiteľ, stačí trochu pootočiť pero.. (pre istotu si ale nachystajte aj náhradné)
# Papier, na ktorý budú informácie písané, si vytvaruj na veľkosť svojej topánky. A potom si ho pod ňu schovaj. Keď pojde profesor iba ho nohou zakri. Píšte naň dosť veľkými písmenami, aby bol text dobre viditeľný.
# Napíšte ťahák na počítači a vytlačte si ho na priesvitnú fóliu. Potom ho stačí dať na lavicu a kým učiteľ nestojí nad vami, nevidí ho!
# Napíšte ťahák na počítači a vytlačte si ho na priesvitnú fóliu. Potom ho stačí dať na lavicu a kým učiteľ nestojí nad vami, nevidí ho!
# Ak sedíte pod nástenkou a na nástenke je nejaký oznam vytlačený na počítači, napíšte na počítači ťahákm, potom ho vytlačte a predtým, ako prídu všetci do školy, nalepte ten ťahák na ten oznam, a cez písomku sa nebude žiadna profesorka pozerať na nástenku, takže sa tam môžete pozerať koľko chcete, a pritom sa tváriť, že rozmýšľate...
# Účinné je, keď si dáte na špajdlu lepiacou páskou kus papiera a namotáte ho na špajdlu ako roletu
# Ťahák sa dá dobre ukryť do kalkulačky. Kalkulačka musí mať zatváranie na spôsob otáčania vrchného krytu. Pod tento kryt sa skryje ťahák.
# Ťahák sa dá perfektne skryť do košele z vnútornej strany zicherkou.
# Ako sa zbaviť ťaháku: Ak je napísaný na papieriku, akože sa idete poškrabať po chrbte a hoďte ťahák za tričko...
# Tip
pri odpovedi: Ak nie ste naučený, a viete, že pôjdete odpovedať, prichystajte si ťahák na tabuľu. Najlepšie to funguje, ak vám učiteľ povoľuje istý čas na prípravu na tabuli -- napíšte tam ceruzkou, čo potrebujete (chemické vzorce, reakcie, dejepisné roky, stavbu
tela na biológii, ...). Najúčinnejší je a najťažšie odhaliteľný (prakticky neodhaliteľný), ak je zle zotretá tabuľa (ak je tam veľa šmúh od kriedy)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
alebo si zvyknem na papuce pisat a ptm si akoze vylozim nohu a pisem
ciiii do peracniku, lebo mam taky plechovy otvaraci a tam sa da fajne pisat
ale ja mam vzdy take stastie, ze take veci si napisem na tahak, kt vobec nie su na pisomke omg, cela ja
skus este operadlo stolicky pred tebou alebo taka hovadinka,ze na tvrdsi papier napises tahak a potom ho spendlikom pripevnis od spodu lavice a ked sa profak nepozera, tak jednoducho otocis, kuknes a zas schovas
a to pod tou lavicou neni zle az na to ze tato sa kuka furt ~_~"
btw peracnik aj vsetko musi byt v taske.. a pak este rada robi take ze nas presadza..
a profka ho vobec nevidela, popritom mal format A5, vtedy sme ja a spolusediaca taky zachvat smiechu dostali, ze nas vyhodila z triedy a celu hodinu sme boli vonku ne chodbe
minule co sme pisali posomku mi ta chemikarka ju ani neracila doniest asi 2 tyzdne mi hovorila ze jej to mam ist pripomenut (a sak som aj stale chodila) a ona vzdy ze to zabudla doma.. aj tak nechcem vediet to ze mam 4 prinajlepsom.. keby to racila opravit ovsem -.-
@16 to bych potrebovala 2 metrove nechty potrebujem definicie tych vseliakych pravidiel.. ze hundovo .. a pauliho princip.. ~_~
btw na mojom gympli by to uz asi nerozdychali (to s tou knihou na stole)
aha hej my mame orbitaly take ze s, p , d, f
alebo sem tam si dam papierik do peracniku...
len nezabudni to z neho na konci hodini "nenapadne" strhnut.. nie tak ako mi.. :
napisala som si Borov zakon na lavicu centro (to ze to pak neslo dole je uz 2. vec ) a mala som 2 papieriky pod chemickou tabulkou xD jeden z nich som pak dala spolusediacej.. ta to poriesila ze si ho dala medzi nohy xD
na ruke obsadzovanie orbitalov...
a pak som helpla este spoluziacke co za mnou sedela xD
ucitelka stala v predu a citala si noviny XD ,,Pravda" rulez
dik vam za dobre rady inak
# Na lavici. Ťahák na lavici je dosť účinný
. Počas písomky je dobré zakryť ho papierom alebo zošitom, aby ho nebolo vidieť. Odporúčam písať ho ceruzkou a po písomke ho vygumovať.
# Na nohe. Tento ťahák je dobrý v lete, keď sa nosia sukňe a krátke nohavice. Ťahák sa napíše na nohu a zakryje oblečením.
# Účinný je i ťahák na topánke. Ale ten
nemusí zísť dolu, takže píšte len na staršie topánky.
# Ťahák sa môže napísať aj na papierik a niekde schovať. Niekoľko dobrých skrýš:
a) pod hodinkami
b) ak máte vrkoč, tak pod gumičku
c) pod náramok
d) pod prsteň
e) do pera
# Ťaháky sa dajú nahrať na kazetu, CD alebo MiniDisc, a potom pustiť na Walkmanoch. Slúchatko si dajte cez rukáv a dlaň si priložte slúchatkom k uchu.
# Klasika - dajte si zošit na kolená a v prípade potreby zasuňte do lavice...
# Napíšte si ťahák normálnym veľkým písmom na celú A4 a počas písomky ho použite ako jednu zo svojich "zapísaných strán"
# Pripevnite ťahák pripínačkou zospodu na okraj lavice a pri písomke ho otáčajte tam a späť
# Ak sedíš pri okne, zvonka ho prilep na okno
# Ak sedíš pri stene, napíš ceruzkou na stenu ťaháky a počas písomky ich môžeš zmazať holou rukou
# Ak sedíš pri okne, kde sú závesy, zastri do polovice záves a zaň si vlož knihu. Ty sa síce budeš pozerať do knihy, ale učiteľ ju neuvidí!
# Dá sa napísať na výčnelky stien a podobne
# Ťahák sa dá schovať do použitej krabičky od filmu do foťáku. Natočte doň pás papieriku a napíšte čo treba. Papier natočte späť do filmu - počas písomky ho môžete vyťahovať a vsúvať, ako potrebujete
# Na lavicu si zospodu prilepte papier s malým výstrihom a doň vsuňte ťahák. Bude to fungovať ako šuflík - nula percentné riziko
!
# Ťaháky napísané na papieri sa dajú dať na stoličku medzi nohy, a keď potredujete, roztiahnete nohy a pozriete sa
# Ťahák si napíš na obal zošita alebo si ho daj do peračníka a nechaj si ho rozopnutý.
Tvár sa nenápadne, a aj keď pôjde vyučujúci okolo, nič nezbadá...
# Ak sedíte pri učitelskom stole, ťahák si môžete zastrčiť medzi vašu a učiteľskú lavicu
# Ťahák sa dá hodiť na zem a pristupiť ho nohami
# Dá sa vopchať do štrbinky medzi radiátor.
# Ťahák môžete napísať ako SMS a odoslať niektorému spolužiakovi. Nezabudnite si však vypnúť zvuk!
# Vytlačte si ťahák malým písmom na počítači, vystrihnite a nalepte priamo na pero - čím siršie pero, tým lepšie; keď pôjde učiteľ, stačí trochu pootočiť pero.. (pre istotu si ale nachystajte aj náhradné)
# Papier, na ktorý budú informácie písané, si vytvaruj na veľkosť svojej topánky. A potom si ho pod ňu schovaj. Keď pojde profesor iba ho nohou zakri. Píšte naň dosť veľkými písmenami, aby bol text dobre viditeľný.
# Ak sedíte pod nástenkou a na nástenke je nejaký oznam vytlačený na počítači, napíšte na počítači ťahákm, potom ho vytlačte a predtým, ako prídu všetci do školy, nalepte ten ťahák na ten oznam, a cez písomku sa nebude žiadna profesorka pozerať na nástenku, takže sa tam môžete pozerať koľko chcete, a pritom sa tváriť, že rozmýšľate...
# Účinné je, keď si dáte na špajdlu lepiacou páskou kus papiera a namotáte ho na špajdlu ako roletu
# Ťahák sa dá dobre ukryť do kalkulačky. Kalkulačka musí mať zatváranie na spôsob otáčania vrchného krytu. Pod tento kryt sa skryje ťahák.
# Ťahák sa dá perfektne skryť do košele z vnútornej strany zicherkou.
# Ako sa zbaviť ťaháku: Ak je napísaný na papieriku, akože sa idete poškrabať po chrbte a hoďte ťahák za tričko...
# Tip
pri odpovedi: Ak nie ste naučený, a viete, že pôjdete odpovedať, prichystajte si ťahák na tabuľu. Najlepšie to funguje, ak vám učiteľ povoľuje istý čas na prípravu na tabuli -- napíšte tam ceruzkou, čo potrebujete (chemické vzorce, reakcie, dejepisné roky, stavbu
tela na biológii, ...). Najúčinnejší je a najťažšie odhaliteľný (prakticky neodhaliteľný), ak je zle zotretá tabuľa (ak je tam veľa šmúh od kriedy)