Asi sa budem už opakovať, ale poviem to zas a znova: Rumunsko ma poznačilo. Resp. tých 6 dní a 5 nocí ma donútili k tomu, aby som si ujasnil a uviedol na pravú mieru čo by som tento rok chcel ešte dokázať, určiť si ciele. Je to zvláštne ako dokáže jediná vec vyvolať niečo, čoho vôňu som už raz cítil. Formuje sa nová spoločnosť? To všetko by mohli ukázať najbližšie dni, týždne, mesiace. Hovoriť o rokoch nebudem, pretože to je z môjho pohľadu na vec veľmi nereálne pri tom, čo sa v súčasnosti deje.

DOKONČIŤ SEMESTER
Znie to divne, ale bude to veľmi ťažké. Prestal som dúfať vo vynikajúci prospech a priemer, ktorý som dosiahol v zime je veľmi nereálny pri tom kvante učiva. História je krásny odbor. krásny ale náročný. Tak ako v chémii musíme ovládať vzorce, tak v histórii musíme mať v hlave obrovské kvantum informácii, dátumov, mien a podobných faktorov, na ktorých je tento odbor postavený. Ten hlavný a najnáročnejší, ktorý však treba aj chápať sú vzťahy a súvislosti, ktoré sú väčšinou tak komplikované, že len málokto ich dokonale chápe. Vlastne nikto. Nepoznám človeka, ktorý by vedel všetko. Každý historik má len ten svoj maličký kúštik koláča, ktorému sa venuje dokonca aj celý život. Ľudia povedia: "no, to máš také na učenie sa naspamäť" Hovno! Každému, kto toto povie by som prial, aby si to skúsil "nabifliť sa." Zhorel by skôr, ako by začal. Nedá sa to, preto netreba podceňovať tento "ľahký odbor" a tých, ktorý sa snažia štúdium dotiahnuť do konca.
Najbližšie dva mesiace budú z tohto pohľadu pre mňa z tohto hľadiska ťažšie ako čokoľvek iné... snáď..

STIHNÚŤ PÁR NAPLÁNOVANÝCH AKCII
.....Blíži sa dátum sedemnásteho dňa mesiaca mája. A to znamená, že Mlyny ožijú. Tým nechcem povedať, že by nežili. Žijú až moc ale ožijú ešte viac, pretože aj do nášho študentského mesta dorazí slávny Bažant. Neviem síce, ako to bude vyzerať ale budiš. To si nechcem nechať ujsť, pretože je to príležitosť ovplyvniť viaceré veci. Viac to rozpisovať dopredu nejdem - uvidí sa.
.....Ku koncu piateho mesiaca roku dvetisíctrinásť prídu zase Staromestské slávnosti. Žilina, Perla na Váhu, Uhorský Norimberg, či metropola severu, ako ju mnohí nazývame už len z historického hľadiska zažije každoročnú akciu. Tento rok si organizátori dali na programe fakt záležať. Akcie sa zúčastňujem od ôsmej triedy ZŠ, čo je už presne šesť rokov. Teraz sa chystám na siedmy ročník a neviem sa dočkať. Bravčové mäso snáď ožije, možno aj tá trápna hnusná a odporná dedina 21 km od Žiliny.
.....Koniec júna. Topfest. Chcem aby sa vedelo, že s tým stále rátam. Šak si spomeňme trochu na Budzogáň - čo to tam bolo Viac komentovať nejdem - proste s tým rátam.
.....Druhú polovicu Novembra Bratislavu poznačí príchod slávy (ako pre koho zase . Je to možno moje jediná príležitosť v živote tú kapelu vidieť. Aj keď mám obavy, že keď je to v klube, tak to bude skôr poriadna tlačenica ak vlastne ešte zoženieme lístky.

Samozrejme, akcii bude určite viac, ale spomenul som som tie, ktoré určite nechcem vynechať. Opäť sa vrátim k Rumunsku - odkedy som bol tam, tak nejakú letnú dovolenku a vylihovanie pri mori neplánujem, nemám na to chuť a sú to vyhodené peniaze. Určite nie.

DAŤ SI ASPOŇ TROCHA DO PORIADKU ZDRAVIE
Zase ťažká úloha v mojej situácii. Veci, ktoré tu píšem sa proste vylučujú. Ale ako sa hovorí, zdravie je na prvom mieste, preto treba robiť kompromisy. Viac k tomu račej písať nebudem, nieje to príjemné ani pre mňa, ani pre tých, ktorí to možno niekedy prečítajú.

VZŤAHY BUDOVAŤ
Dá sa povedať, že to už začalo. Je to komplikovaná téma. A ešte komplikovanejšia pre mňa, pretože ja som ja a už iný nebudem. Budovať a vyhľadávať. To je úloha, ktorá sa nedá splniť za jeden rok. O pár odsekov nižšie možno niekto aj pochopí prečo.

VZŤAHY ROZVÍJAŤ
Nikdy som nemal problém s ponorkou. V Rumunsku to však tak už vyzeralo ale musím povedať, že z mojej strany nie, takže mne nikto nevadil, ani neliezol na nervy. No.. nikto ako sa to vezme. Dvom ľuďom som povedal, čo mi vadí a som si istý, že tie dve osoby vedia, že myslím na ne. Nebudem písať mená ani nič. Ale jedna vec ma hrozne nasrala a bol by som rád, keby si na to prišla sama, aj keď som si na 99% istý, že neprídeš. Skús rozhovor v Satmári pred pizzeriou, taká malá nápoveďa. To je jediná vec, ktorá mi v Rumunsku vadila a ktorá zabránila aj vývoju niektorých iných vecí, o ktorých sa zmieňujem v týchto riadkoch. nezazlievam ti to, podľa mňa si si to ani neuvedomil/a, ale proste.. v jednej chvíli som chcem niekomu poriadne z plnej papule vypi*ovať.
Rozvíjať vzťahy so všetkými priateľmi na jednu výnimku.

(Musím to skrátiť, pretože o chvíľku frčím do okresného mesta na historické a iné rozhovory

VZŤAH UDRŽIAVAŤ
Rozvíjať už nieje čo. Rozvinuté je to naplno. Ten proces trvá vyše štyroch rokov. Tieto riadky píšem pre to, lebo ten človek, komu sú venované je absolútne jediný prípad, kedy nemám pochybnosti o ničom...aspoň zatiaľ. Takže Blaženka moja, Najtalia, Bomba a neviem čo všetko - ak sa vyserieme v lete na návštevu Trenčína a nebudeme povehovať po "nejakých pochybných uličkách," tak ti normálne do akvária a rybníka pustím nejaký chemický odpad. V ZA na Bratislavskej je ho na 100% dosť a ešte viac

INÉ VECI
To už naozaj len tak v skratke, šak to by som nebol ja, aby som tu nenapísal nejakú strašnú k.. smiley:
... získať fotky od účastníkov Rumunského zájazdu - aspoň od prvákov.
... Terorizovať jedného z nich s tým, že chcem aj tie videá (Áno, je mi trápne napísať ti to na FB tak saZ tu hovadím
... Mamča chce rodokmeň - úloha preboha :/
... Ísť do Trenčína (toto je iný prípad ako som písal vyššie! , Čachtíc a na Beckov a aspoň na ďalších 5 Čákovských hradov
... Nerobiť!
... Skončiť písať tento blog a odpratať sa do Bytče

Pridám ešte moju momentálnu srdcovku, nech som neni "ku*va metalistická nevďačná" ako som bol titulovaný pred pár dňami.. smiley:



S pánom bohom! Idem od vás...
(keď si smajlíky odmyslíte, je to aj celkom vážne keď to tak čítam

 Blog
Komentuj
 fotka
storm8  3. 5. 2013 22:02
Čachtický hrad, alebo teda to čo po ňom ostalo mám tiež v pláne navštíviť. Už je zase verejnosti prístupný?
Napíš svoj komentár