Je utorok, 14. augusta 2012, 16;19 hod. popoludní...

Keď som včera písal svoj prvý článok tu, na birdzáckom blogu, myslel som si, že prvých pár blogov bude skôr o tej dávnejšej minulosti. Dnes som si však povedal, že na napísanie takého niečoho musím aj ja mať tú svoju chvíľku, kedy sú spomienky na niektoré veci proste silnejšie ako ja, aby som ich mohol pustiť na svetlo sveta... Kým včera som bol úplne mimo všetkého, dnes som zase naspäť v realite, čo ma neteší, pretože zase začínam riešiť pár vecí, ktoré sa mi v posledných dňoch, týždňoch a mesiacoch hrnú hlavou.

Pred necelými štyrmi rokmi som nastupoval na SŠ a nejak som neriešil, čo bude, keď ju náhodou úspešne smiley: !!!) aj ukončím. Školu som mal rád. Postupom času sa to začalo dosť otáčať a ja som začal uvažovať že čo vlastne bude ďalej. Ako vždy som mal cieľ, že po gymnáziu chcem ísť na VŠ na štúdium histórie, ale poriadne som o tom začal uvažovať len nedávno.. asi som dospel.

Pred pár týždňami som stál pred rozhodovaním sa kam nastúpim na školu. Uprednostnil som Bratislavskú univerzitu. Ani neviem prečo... Považujem sa za človeka, ktorý patrí do čo najväčšieho mesta.. To je však len jeden z mnohých dôvodov, prečo som sa rozhodol práve pre toto mesto.

Dnes stojím už pred bránou nástupu na novú školu, o pár týždňov sa "odsťahujem" na internát /chvála bohu, že vypadnem z tejto diery:-!/ z môjho prvého blogu vyplýva, že nemám rád nové veci. Ale toto je už úplne iný prípad ako ten spred štyroch rokov. Konečne idem robiť a učiť sa niečo, čomu venujem takmer všetok svoj voľný čas, čomu som odhodlaný vlastne dať aj celý svoj život, aj na úkor rodiny.

Rozmýšľam napríklad o tom, ako sa prvý krát stretnem s mojimi novými spolubývajúcimi... /Ako prídem prvý krát na izbu, v rukách periny a poviem to trápne prvé "čaute" /, ďalej sa mi hmýri hlavou aj celý ten život na intráku/ a snáď nebudem výnimkou a bude sa mi páčiť/, riešim, čo si vezmem so sebou atď atď... Týmito problémami vo svojej hlave aspoň zakrývam a potláčam skutočné problémy, ktoré mám ako v rodine tak aj medzi priateľmi.

Nejdem tu riešiť čo robievam, nejdem riešiť tú mimochodom veľmi skvelú chatu /to si zaslúži samostatný článok / a nejdem riešiť ani medziľudské vzťahy okolo mňa, pretože aktuálne - nič moc. Už sa s mnohými ľuďmi nestýkam tak často, ako by som možno chcel... a to sa stalo práve vtedy, keď som už myslel, že sa s istými osobami pokúsim vybudovať tak priateľský vzťah, ako tomu bolo niekedy predtým. Proste som začal cítiť jednu istú zmenu. Na to, aby som o tom napísal viac ale ešte pripravený niesom - nejaký čas to ešte zostane schované v mojom vnútri, kde tomu bude aj najlepšie...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár