"Rychlejsie rychlejsie vy banda lenivcov" ozyvalo sa lesom. Mladik s vypetim poslednych sil kluckuje pomedzi stromy a uhyba sa sipom ktore mu svistia okolo usi. Ma aspon jednu vyhodu, ak sa to da vobec nazvat vyhodou ze jeho prenasledovatelia hoci su na konoch nemozu az tak rychlo napredovat ako by chceli pre husty les. Jeden sip mu preleti tesne nad lavym ramenom. Trochu sa zatacka no bezi dalej. "Mierte presnejsie do pekla, nesmie nam ujst" ozyva sa za nim. Uz takmer nevladze a pred ocami sa mu zahmlieva no strach ho nuti nevzdavat sa. Vtom sa mu vsak noha zasekne medzi korene a spadne. Podari sa mu ju rychlo vytiahnut ale sip tentoraz najde svoj ciel.

Nasleduje prenikava bolest v chrbte, temnota pred ocami a mladik bezmocne ostava lezat na zemi.

Zrazu sa vsetko rozvidnie on vstane a ponahla sa dalej. Nechape co sa stalo ale po chvili sa zarazene zastavi a obzrie. Jeho prenasledovatelia stoja pri tele akehosi muza zo sipom zabodnutym v chrbte. "Je mrtvy? opytal sa ktosi. Jeden z nich mu nahmata pulz a skonstatuje smrt. "Vraciame sa" zaveli kapitan". " Ani ho nepochovame? opyta sa jeden z vojakov. "Nevymyslaj! Mame sa rychlo vratit" zahriakne ho velitel, najhrozivejsi muz zo vsetkych. Tak vsetci opet naskocia na kone a odchadzaju klusom prec.

Mladikovi to vtedy doslo. Pozrie na svoje priehladne ruky a ostane zhrozeny. "Co, co sa to stalo" spyta sa sam seba. Vrati sa k leziacej postave - k svojmu telu. Skusa ho otocit no jeho ruky prejdu skrz neho. Fyzicku bolest neciti ale ta vnutorna ho zoziera. Ostane bezmocne sediet na zemi a rozplace sa.

Zatvori oci a v mysli sa mu premietaju hrozive myslenky. Jeho dedinu napadli akisi barbari a zacali plienit, zabijat a palit vsetko co im prislo pod ruky. V usiach sa mu ozyva "vsetkych zabite, nikto nesmie prezit. Ale mladika s dlhymi havranimi vlasmi nezabijajte lebo Lord ho chce ziveho. Keby sa vsak o nieco pokusil ihned ho zabite". Zajali ho ked sa pokusal ukryt v sene v stodole. Tu vsak podpali a on musel vyjst. Pri studni v strede dediny sputali a priviazali za kona. Ked vsak prechadzali popod lesom vysmykol sa z povrazov a usiel do lesa. Za nim sa ozyvajuc "zabite hooo".

Otvori oci a zrazu sa ocitne uprostred svojej dediny pri kamennej studni presne na mieste kde ho zajali.

 Blog
Komentuj
 fotka
lilmia  17. 3. 2011 18:54
úžasné
 fotka
luna13  17. 3. 2011 21:04
hm...zaujímavé
 fotka
katuska8808  19. 3. 2011 22:13
skvelé!
 fotka
elsi  19. 3. 2011 22:54
pútavé
 fotka
hereiam  29. 6. 2011 23:21
ja len žeeee...ako nahmatal pulz, a potom povedal, že je mŕtvy?
 fotka
magick55  29. 6. 2011 23:41
@hereiam joj...to musíš pochopiť...prvá časť a tak...inak v tých ďalších je dosť vecí čo si odporujú (teda hlavne opisy počasia) ale už som sa tomu teraz vyvaroval
 fotka
hereiam  30. 6. 2011 18:22
tak už ťa nebudem opravovať
 fotka
magick55  30. 6. 2011 18:37
@hereiam tak už tam žiadne chyby nenájdeš (ironia)
Napíš svoj komentár