Takže pár receptov na jedlá ktoré milujem.



Morčacie prsia s olivami

Suroviny: 4 rezne morčacích pŕs á 150g, 1 cibuľa, asi 1dcl oleja, olivy (čierne alebo zelené), trošku šľahačkovej smotany na zjemnenie, soľ, čierne mleté korenie

Postup: Morčacie prsia mierne naklepeme a na horúcom oleji z každej strany mierne opečieme. Odložíme ich na teplé miesto. Zatiaľ si vo výpeku podusíme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme posekané olivy, ochutíme soľou, korením a šľahačkovou smotanou. Chvíľku povaríme. Mäso pred podávaním olejeme olivovou omáčkou.
Podávame s cestovinami alebo ryžou.



Kuracie mäso so smotanou

Suroviny: 500g kuracích pŕs, bielu kapustu, šampiňóny, mrazenú zeleninu, smotanu, sójovú omáčku, korenie na grilovanie

Postup: Mäso nakrájame na jemné rezance, prudko opečieme na rozpálenej panvici zo všetkých strán, za stáleho miešania pridáme pridáme nakrájanú bielu kapustu, šampiňóny a mrazenú zeleninu. Miešame ďalej na panvici asi 5 minút, pridáme podľa chuti sójovú omáčku, korenie na grilovanie, dochutíme podľa chuti. Premiešame a zalejeme smotanou, podľa potreby zahustíme.
Podávame s ryžou alebo s dvojprílohou.



Kuracie prsia s hroznom

Suroviny: 600g kuracích pŕs, 500g hrozna (zeleného alebo modrého), 10 plátkov oravskej slaniny, rôzne bylinky (bazalka, šalvia, mäta, rozmarín), 50ml červeného vína, ľadový šalát, soľ, korenie

Postup: Kuracie prsia obalíme oravskou slaninou. Zľahka ich osolíme a okoreníme. Vonkajšie listy ľadového šalátu odstránime. Hlávku rozštvrtíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Prsia si zatiaľ na strednom plameni asi 10 minút z každej strany opečieme. Zatiaľ si umyjeme hrozno a zbavíme ho jadierok. Potom si podlejeme kuracie mäso troškou vody a ešte chvíľku podusíme domäkka. Potom závitky šikmo nakrájame na plátky. Z oleja, posekaných byliniek (nešetríme s nimi), vína, trošku soli a korenia spravíme zálievku. Na tanier dáme mäso, šalát a hrozno Mäsko oblejeme výpekom a šalát zálievkou.



Kura na rozmaríne

Suroviny: 4 rezne kuracích pŕs á 150g, citrón, korenie, petržlenová vňať, zmes čerstvých byliniek, 50ml bieleho vína

Postup: Do mražiara si vložíme posekané bylinky, korenie, citrónovú šťavu a trochu citrónovej kôry, víno a zmiešame. Potom si do pŕs z každej strany spravíme malé zárezy a votrieme do nich zmes z mražiara. Necháme na chladnom mieste hodinku odležať. Prsia opekáme na rozpálenom oleji z obidvoch strán a podľa potreby potierame marinádou, pokým nie je hotové.
Podávame s prílohou podľa chuti.

 Blog
Komentuj
 fotka
popravisko  3. 8. 2007 13:44
mňaaaam
Napíš svoj komentár