Bolo raz jedno kráľovstvo a v tom kráľovstve žil kráľ ktorý mal krásnu dcéru menom Miranda ktorá mala krásne zelené mačacie oči a vlasy ako zlatý klas.A nebola len krásna ale aj dobrá,každý ju mal rád.
Chýr o jej kráse sa doniesol aj do susedného kráľovstva kde žil zlí čarodejník menom Fedorus a zmyslel si že ju musí mať.Tak sa vydal do kráľovstva pre svoju nevestu,ktorá či sa jej bude chcieť,alebo ne pôjde s ním.
Zlí čarodej ale nevedel že jej srdce patrí už inému urastenému mladému princovi ktorí ju miloval nadovšetko.Boli už aj zasnúbený a čoskoro mala byť veľká svadba.
Čarodejník dorazil do kráľovstva a hneď žiadal kráľa o princezninu ruku,ale neuspel a to ho veľmi nahnevalo, zahalil celý hrad do čiernej hmly a keď čierna hmla zmizla aj princezna bola preč.Kráľ sa zrútil,dal ju hľadať všade,ale princezna sa ako keby pod zem prepadla.
Keď sa princ Miloslav dozvedel že jeho snúbenica bola unesená šiel ju hľadať,ale ani on ju po niekoľkých týždňoch nemohol nájsť,ako keby sa pod zem prepadla,zistil len že čarodejník žil v neďalekom kráľovstve,lenže od únosu princezny o ňom nikto nič nevedel.
Už strácal nádej že svoju krásnu lásku niekedy uvidí,keď náhle sa pred ním objavila starenka,vydesila ho veď ľudia sa nevedia len tak objavovať.
Neboj sa ma Miloslav,tvoja láska žije a čaká na teba v kráľovstve ničoho ,ktoré je pod zemou,preto si ju nemohol nájsť.
Ako to viete starenka?
Aj ja som čarodejnica a zavediem ťa tam .
Išiel za starenkou zrazu zastala a vyriekla zaklínadlo,zem sa rozostúpila a objavili sa schody,Miloslav išiel za ňou schodíkmi dole do podzemia.Došli až dole a tam sa pred nimi objavil temný hrad,čarodejnica ho viedla k hradu,až boli u neho,tam mu dala meč so zlatým hrotom.
Len týmto mečom ho môžeš zabiť.
A čarodejnica zmizla.Zrazu začul smiech,pred ním sa objavil čarodejník s princeznou,ktorú držal pevne za ruku,už to nebola ta usmievavá princezna v očiach jej zazrel hlboký smútok a beznádej,neverila na záchranu,ale on jej chcel dokázať opak,že nadej je vždy.
Ako sa opovažuješ sem vojsť človeče,sem nesmie žiadny smrtelník,keď mu to ja neschválim.
No nehovorte pán čarodejník.
A ešte je drzí.
Je s vami koniec.
A hodil meč,ktorý ho trafil do srdca,čarodejník padol na kolena zachrčal a skonal.
Miranda sa rozbehla za Miloslavom a vbehla mu do náruče,konečne sa usmievala,už zase získala vytúženú slobodu a mohla byť so svojou láskou...
Koniec

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár