Nevládzem už vypočítať ani jeden poondiaty integrál či funkciu. Proste nie. Už viac neviem predstierať záujem o to, ako sa skrúti parabola, kde je konvexná a kde konkávna, stacionárne a inflexné body a podobné zbytočnosti. Viem, že by som to mala ešte ďalej skúšať lebo to stále neovládam natoľko aby som spravila skúšku. Viem, že ju zase nedám. Veď ja sa nezorientujem ani v tom našom obyčajnom rovnostrannom trojuholníku. Hlupaňa. Som s tým ale našťastie vnútorne zmierená takže fajn, o problém menej.

Ustavične sa hrabeš v minulosti, neprestaneš ani na malilinkú chvíľku, furt sa v nej musíš rýpať. Chápeš, že by si nemala ale nedokážeš si pomôcť. Dookola. Prečo sa to pokazilo? Ako je možné, že to nevyšlo? Kde si robila chyby a hlavne prečo si ich sakra robila? Láska na prvý pohľad trvajúca do dnes. Nestačí. Lás. je vraj najmocnejšia na svete ale aj tak nestačí. Nerozumieš. Vôbec ničomu. Najradšej by si milovala všetkých dobrých ľudí ale to sa zrejme nesmie. Smutné.

Máš asi pocit, že prázdnotu v sebe nejak nasilu zaplníš. Ale snáď už čoskoro uznáš, že sa ti to jaksi nepodarí. Bolesť nemôžeš donekonečna maskovať utlmujúcimi liekmi, musíš diagnostikovať, nájsť príčinu a cielene liečiť. Priveľa roboty pre teba, ty si lemra jak svet, veď ani držať v ruke pero a rátať matiku sa ti nechce. Hanba ti dopiče.

na páse sa krúži hulahop, hrá Nils Frahm, v radiátore hučí voda, nad stropom pobehuje suseda vo vysokých opätkoch, klepoce mimo rytmus, kocúr sa prechádza po stole, zhodí prázdnu fľašu, plnú šperkovnicu a blok z billy, sójové párky, paradajky, víno a chlieb, suma smiešne vysoká, peňaženka je zase raz prázdna, cez žalúzie preniká trochu svetla, vďaka vetračke prúdi do izby svieži ľadový vzduch, tečú slzy, vpíjajú sa do toho najobľúbenejšieho trička, zvoní mobil, nedvíha sa, hulahop padá na zem, odchádzaš a vieš, že sa zase vrátiš tam, kde si bola. nepohneš sa nikam inam, si ten kruh, v ktorom to končí a hneď aj začína.

 Blog
Komentuj
 fotka
mcvpn  2. 2. 2014 19:52
 fotka
onaj123  16. 2. 2014 22:15
kRáSNY !!!!
Napíš svoj komentár