Vznášam sa na obláčiku z tvárnej hmoty ovplyvnenej vlastnou vôľou prebiť sa a zanechať odkaz, ktorého slová sú mi zatiaľ neznáme; viem však, že jedného dňa prídu, prebudím sa a pred očami bude rezonovať daná veta a idea, ktorú tu chcem zanechať, na základe ktorej chcem budovať a v rytme ktorej raz budú veci skákať tak, ako ona píska.

Žijem si v šťastnom svete, aj keď jeho definícia neexistuje; existuje iba pocit, že niečo krásne hreje pri srdci a človek sa spokojne mrmlajúc vrtí na stoličke bez toho, aby ho navštívili mrle.

Každý deň je plný rozhodnutí, ktorými sa razí cesta pomedzi bralá, z ktorých sa občas valí suť, no každý typeľ (áno, raz som toto slovo počula v animovanej rozprávke) má svoje výhody - najviac vtedy, ak ho má kto pofúkať.

Občas mám problém priznať sa ku svojmu veku, pretože si ľudia myslia, že som na niektoré rozhodnutia primladá a občas nechápem ich nepochopenie, keď cítim, že dozrievam a ľudia, čo ma kedysi tĺkli po hlave sledujú z dna ako rastiem.

Pri posledných riadkoch, čo som tu zanechala padali slzy, no teraz je za nimi úsmev. Ako dnes poznamenal jeden človek - žijeme len raz. Voľba je vždy zložitá, ale čo i len chvíľkový pocit naplnenia a správnosti toho, čo ste aj napriek výčitkám vykonali, je na nezaplatenie.

Život je iba skladačka. Je len na individuálnej voľbe, či budeme k sebe iracionálne tlačiť nekompatibilné dielce alebo si dáme tú námahu nájsť v kope nepotrebného balastu diel, ktorý sadne ako uliaty.

A niečo na dobrú noc:


 Blog
Komentuj
 fotka
ciernaruzicka  16. 6. 2013 22:50
owad! (keby viem dať vyradostneného smajlíka, tak ho napíšem, ale neviem)

ty si zase tu! už dlho som rozmýšľala, kam si sa podela a napadli mi všelijaké myšlienky po tvojom poslednom blogu veru..

vitaj!
 fotka
piotra  16. 6. 2013 23:26
veľmi príjemný záver dňa toto.
 fotka
catmartina  17. 6. 2013 00:30


 fotka
piotra  12. 1. 2014 15:38
sa mi zacnelo za tvojou tvorbou a ma nesmierne teší, že mám narozdiel od iných k nej prístup ! a keby si tu tie veci ešte mala, tak rozhodne dostaneš neviemkoľký (už snáď aj 3., 4.) obdivskladajúci komentár k Stůj noho!
Napíš svoj komentár