Skrátená verzia prežívania materstva:




Waaw

...Wtf?

...Ou mái!!!

Eh-

...Woot?

Well-

...Oukéj 8)




Predĺžená verzia pre radočítajúcich:




1. Pravidelne sa chodíte pozerať na váš spiaci púčik a neviete z neho odtrhnúť zrak. Dokážete naň zameriavať pozornosť dlhšie, ako čínsky hráč Word of Warcraft o 2AM pri víťaznom ťažení.

2. Je to najkrajšie dieťa na svete. Ako naozaj. Seriously. Je to čistý fakt.

3. Slovo spánok obsahuje magickú, ne do sa ži teľ n ú kvalitu.

3.5 EDIT: posledný mesiac som spala aj 3,5 hodiny v jednom kuse. Raz sa to naozaj stalo.

4. Kakance a cikaničky vášho dieťatka (čítate ten slovník? Je to tak, som infikovaná. Infantilizmy sa vás zmocnia nenápadnejšie ako korona) vám vôbec nesmrdia. Asi evolučná výhoda prežitia bábätiek.

5. Viete rozoznať plač od hladu, mrnkanie zo zimy, plač zo zastavených vetrov, plač po blízkosti. Plač z nudy. Áno, z nudy. Bav ma mama.

6. Pravidelne sa vám rozhuláka monitor dychu a vy pravidelne skorokolabujete. Následne po nociach gúglite všetko o spánkovom apnoe, červené žilky v očiach ako bonus.

7. Vo vašom vnútri ste viac Dé. Chápete. 2D - 3D – 4D... Čím viac rolí zastávate, tým viac dé ste. Tie rozmery sú fasa. Hrejú lepšie ako merino vlna.

8. Výrazne vás tešia predtým bazálne veci ako: horúca sprcha, umyté vlasy, čerstvý vánok na starej známej kočíkovacej trase, dobré jedlo zo zoznamu povoleného, ktorý dodržujete. Pípnutie messangera so správou od ďalšej mamičky. Fotka jej bábätka. Fotka vášho bábätka s hlávkou v doteraz nefotenom uhle. Fotka vášho bábätka v novom bodyčku... fotka bábätka… FOTKYY!!! (Komunita, hippy hurray)

9. Prioritizácia vášho mozgu umožní neriešiť „banality“ ako novú vládu. Síce ste odvolili, no váš malý sa práve pokakal. A o to v živote ide. O hovno

10. Občas si nájdete chvíľku pre seba (táto noc vďaka tatinovi nebola tak prebdená) a vypudíte zo seba v rámci psychohygieny blog, ako sa cíti novopečená mamina. Potom zazriete špinu na podlahe, rozostrie sa vám zrak a idea sa vám nesprocesuje (evolučná výhoda prežitia mamičiek?) Zmagnetizovane odkráčate za rastúcim plačom bábätka v postieľke. Občas znie ako škrekot mláďaťa King-konga. Seriously.

11. Pozriete naň, čeveného, ukričaného a miestami sa vám zdá, že od množstva lásky vo vás schovanej a objavenej, priam puknete. Fakt. Teda- hádam nie.




P.S. Odporúčam.

P.S. 2 Bol to plač od hladu

 Blog
Komentuj
 fotka
mkamka  13. 3. 2020 15:39
Jej, clovek pri takychto clankoch rozmysla, ci sa ma fakt tak velmi bat mat dieta.
 fotka
delica  13. 3. 2020 16:05
Super blog! Ja mam rozpisany uz tyzdne... ale nakoniec sa vzdy radsej osprchujem a najem a vyperiem.

(( 6,5 tyzdna za mnou a stale nerozoznam tie rozne plakania. Chjaj. Ale na vsetky zabera skakanie na lopte...
A chýba mi kontakt s inou matkou. )
 fotka
bebekex  13. 3. 2020 17:29
jeeejko. okrem pocitov ako @1
som velmi potesena a drzim palce! nech sa vam dobre spolunaziva
 fotka
phantasia  14. 3. 2020 17:31
@mkamka aj ja som sa bála zároveň však ak má človek vhodného partnera, aspoň u mňa to tak bolo, strach sa rozpustí a je to fajn veľmi

@delica ďakujem za koment! veľmi rada si prečítam tvoj blog, keď bude a inšpirovala si ma na skákanie na fitlopte - zistila som, že u môjho zaberá len na malý diskomfort- keď je unavený, že ho to doťukne pri hlade vôbec, ani pri prdíkoch

@bebekex ďakujeme krásne, pozdravujeme
 fotka
motovidlo323  15. 4. 2020 16:54
Nespoznávam ťa normálne A ja po tomto blogu teda ešte viac nechcem deti
Napíš svoj komentár