Väčšina ľudí je na tom, že život kresťana je nudný. Chodiť do kostola budem až po sedemdesiatke, ako to robia všetky babky, alebo sa nato vykašlem úplne. Samé príkazy, zákazy, nič nemôžem robiť. Koho má baviť takýto život? Chcem Vás uviesť na správnu mieru. Pravý život s Bohom je dobrodružstvo. Len si musíme trocha ujasniť, čo je život s Bohom. To, že chodíte každú nedeľu a sviatok do kostola je síce pekné, ale vzťah s naším Pánom to nie je.Každý človek má v sebe túžbu hľadať niečo, čo je za hranicami všetkých fyzikálnych zákonov, za hranicami vedy a zdravého rozumu. Každý dúfa, že je niečo po smrti. Možno nie celý život, ale na smrteľnej posteli áno. Každého fascinuje niečo nadprirodzené. Boh je ten, kto túto túžbu napĺňa. On je to niečo, čo je za rúškom tajomstva. Je to asi tá najvýraznejšia osobnosť v histórii, lebo každý sa k nemu obracia, či už je ateista alebo hocičo iné. Keď je najťažšie prosím ho o pomoc a voláme k nemu či už sme tak vychovaní alebo nie, lebo veríme, že on nás tak stvoril.

Poznávať nášho Boha je krásne. Celá večnosť nebude stačiť, aby sme ho preskúmali úplne. Pre mňa je Boh láska, ktorá sa nachádza v každom z nás bez ohľadu na vyznanie, rasu, vek, pohlavie. Delí nás to od zvierat. Inak by sme sa tak inteligentné tvory proste pozabíjali. Je aj umelec, kedže stvoril každú farbu, strom a krásne zvieratá. Je najlepší vedec, veď on stvoril fyzikálne zákony a chemické reakcie, ktoré prebiehajú a všetky prvky. Je najlepší priateľ, ktorý ma stále vypočuje a stále mi pomôže. Je môj superhrdina, lebo je ten, ktorý sa za mňa obetoval a premohol smrť, asi toho najhoršieho zloducha. Ani Joker z Batmana nebol väčší zloduch ako smrť. Život s ním je fascinujúci, keď Vám dáva poznávať aký je. Keď Vás prevádza skúškami a na tých Vás učí a cvičí. Stále prídu ťažké obdobia do života, ani Rocky nebol stále bohatý a úspešný. Niečo nevyšlo ani Harrymu Potterovi, aj on sa cítil sám. Cez skúšky sa Vám ale Boh dáva poznať a ukazuje nám čo všetko pre nás je. Či hrdina, či záchranca, či útočište. Činí nás silnejšími a skúsenejšími. Zachránil ma už toľko krát, keď som k nemu volal a veľa ma naučil. A keď chceme byť dobrodružní s Bohom,tak musíme mať výzbroj a aj tú nám dal.



List Efezanom 6, 13-17

Preto si vezmite Božiu výzbroj, aby ste mohli v deň zla odolať, všetko prekonať a obstáť!
Stojte teda: bedrá si prepášte pravdou, oblečte si pancier spravodlivosti a obujte si pohotovosť pre evanjelium pokoja!Pri všetkom si vezmite štít viery, ktorým môžete uhasiť všetky ohnivé šípy zloducha!A zoberte si aj prilbu spásy a meč Ducha, ktorým je Božie slovo!



Keď už máme všetko čo potrebujeme poďme nato, veď Náš Boh je úžasný.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
topanocka  7. 1. 2014 22:04
vdaka ti za blogy som rada že sa tu dá najst aj niečo takéto
 fotka
zajkousko  7. 1. 2014 23:42
kiež by všetci neveriaci spoznali a uverili v Neho, žili by sme v raji už tu na zemi :-S
 fotka
vreskot000  15. 1. 2014 11:55
raz všetci spoznajú Pána... v hodine smrti ho každý uzrie a prosme ho o pokoj vo svete, a odstránenie zla, ktorému podliehame všetci... prosme o dobro, lasku, vieru,
Napíš svoj komentár