Úvod:

Príbeh rozpráva o mladom dospievajúcom dievčatí menom Ashley. Ako každá iná teenegerka, tak aj ona má svoje sny, svoje tajné túžby a svoje priania. Netrvá to ani príliš dlho a Ashley sa zaľúbi. Zo začiatku jej to pripadá veľmi krásne, cíti sa ako v siedmom nebi. Všetky jej očakávania sa napĺňali do posledného detailu keď však v tom...

1. Kapitola príbehu

Cítila som ako silno mi búši srdce, cítila som, že sa to stane. Bude to prvý krát v mojom živote a bude to krásne. To čo cítim sa dá len sotva popísať slovami. Tak, sprav to! Načo ešte čakáš? Už sa to skoro udialo keď sa v tom však Ashley prebudila na mamin krik: ,,Vstávaj!...., Ashley vstávaj!,, Ashley pomaly a veľmi neisto otvorila svoje modré oči, odhrnula si všetky končeky čiernych, lesknúcich sa vlasov ktoré mala na ústach, poškriabala sa za pravým uchom a celkom opatrne začala vstávať z postele.
Celý čas sa pri tom snažila rozpamätať si na sen, ktorý tak nasilu prerušil krik jej mamy. Pomaly podišla k oknu, odtiahla záves a vtom sa jej zatajil dych. Ashley uvidela to krásne slnko ako sa začína na oblohe objavovať kúsok po kúsku nebadajúc odkiaľ. Na tvári sa jej objavil úsmev. Slnečné lúče prenikli na jej líčka a ona pocítila príjemné teplo ktoré ju priam hladilo na jej jemnej pleti. Nádhera, pomyslela si Ashley. Je tak vysoko, je tak ďaleko a aj napriek tomu cítim ako je blízko. V tom však jej úžasné pocity presušil opäť mamin krik. Už som hore mami, zakričala Ashley a vzdialila sa od okna. Aj napriek tomu ako je to slnko krásne a žiarivé, do školy namiesto mňa nepôjde a navyše, bude tam on. Pri pomyslení na jeho zelené oči a ten veľký úsmev sa jej silno rozbúšilo srdce. Nebolo to také silné búšenie ako v tom sne, ale Ashley cítila, že akékoľvek búšenie, i to najslabšie ťuknutie jej srdiečka patrí len a len jemu.

Otvorila skriňu plnú šiat a vybrala si šaty, ktoré mala najradšej zo všetkých. Kým sa obliekala napadlo jej, že sen ktorý sa jej túto noc prisnil mal spoločné niečo s tým, po čom veľmi túži. Aj napriek všetkej snahe si však aj naďalej nevedela spomenúť čo sa v tom sne dialo a najmä kto bol ten človek kvôli ktorému mala pocit, že jej srdce vyskočí z hrude. Medzitým sa Ashley obliekla a poriadne sa poobzerala v zrkadle či je každá nitka jej šiat na správnom mieste a v správnom tvare. Chcela v dnešný deň vyzerať výnimočnejšie než v akýkoľvek iný deň. Pri tom ako sa vytáčala pred zrkadlom, všimla si v ňom odraz hodín na stene ktoré jej jasne napovedali, že Ashley opäť nestíha. Nebolo to nič výnimočné a preto si z toho nerobila ťažkú hlavu. Rozbehla sa do kúpeľne, a o niekoľko minút neskôr odtiaľ vyšla ako dospelá, krásou priam očarujúca okolie. Nie žeby Ashley nebola pekná, avšak ak tu svoju prirodzenú krásu zvýraznila, stalo sa z nej krásne dievča zvádzajúce pohľady množstva mladých chlapcov. No ona túžila iba po jednom chlapcovi. Jej myšlienky o ňom prerušil telefón, ktorý vyzváňal veľmi hlasno s prenikavo. Ashley už tušila, kto je volá a preto sa rýchlo rozbehla z kúpeľne smerom do svojej izby. Nestihla v telefóne povedať ani slovko ahoj a už sa na ňu začali hrnúť otázky typu: Kde si? Čo tak dlho robíš? To musíš vždy meškať? Hlas volajúceho znel veľmi naštvane. Bol to jej kamarát Peter, ktorý ju každé ráno odprevádzal do školy. Už som skoro hotová, už idem. Upokojila ho Ashley a svoje kroky namierila smerom do kuchyne. Tam rýchlo schmatla do rúk všetko čo sa dalo zjesť a utekala sa obuť. Keď konečne bola pripravená vyraziť, spomenula si, že telefón nechala na stole. Položila ho tam, keď jej volal Peter. Zabehla teda preň, a konečne vyšla von.

Petrovi, ktorý stal vonku už 20 minút a bol dosť premrznutý konečne odľahlo. To ti dnes teda trvalo, zavŕčal Peter. Ashley iba prekrútila očami, usmiala sa a silno Petra objala. Peter si hneď všimol ako Ashley vyzerá. Vždy bola pekne upravená ale dnes to bolo niečo iné ako to bývalo zvykom. Opýtal sa jej teda: čo máš dnes na pláne? Ideš niekam po škole? Ashley stroho odpovedala: Áno, poobede už niečo mám. Peter ihneď pochopil, že viac sa asi nedozvie a tak zmenil rýchlo tému. Ako tak pomaly kráčali smerom k škole, celý čas uvažoval nad tým, kam len Ashley môže ísť? Ide von s nejakou kamarátkou alebo azda kamarátom? To budú spolu celé poobedie? Peter si všimol, že Ashley sa k nemu správa inak ako to bolo doteraz. Mal pocit, že Ashley ho už nemá rada tako ako kedysi. Mrzelo ho to pretože, mal Ashley veľmi rád. Bola preňho najlepšou kamarátkou akú kedy mal. To však ešte netušil, čo všetko ho čaká a čo všetko zistí nie len o Ashley ale aj o sebe. Tak teda ďakujem, za odprevadenie Peter, povedala Ashley a opäť ho objala. Boli už totiž pred jej školou a prvá hodina sa už dávno začala. Peter sa usmial a odpovedal s ľahkosťou, to je maličkosť. Aj nabudúce Ashley. Ashley sa milo zasmiala a vykročila chodníkom ktorého koniec vyúsťuje v areáli školy.

Peter sa vrátil domov s veľmi čudným pocitom.

VIAC NEMAM (dokončenie ani neplánujem)

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár