dnes sa chcem s vami podeliť o inovatívny recept, ktorý do môjho kulinárskeho jazyka pomohla zaviesť pražsko-parížska komora amatérskych gurmánov.
takže, najprv si urobíme palacinky. to vie každý.
teraz však tá zapeklitá časť.
musíme sa prekonať a ak doma nie sú citróny, ísť po nejaké do obchodu (bohato stačí i jeden-dva). dôležitý je tiež trstinový cukor. ak v obchode/doma nenájdeme žiadny poriadny hnedý cukor, špecialita sa nekoná!
počas celého nákupu máme na zreteli výnimočnosť a úžasnosť toho, čo práve robíme, čo je nám dovolené robiť. veď nemusíme čakať v dvojdňovej fronte! pôsobivé. a hnedý cukor? poznala niečo také naša prababička?
medom by sa, samozrejme, dal nahradiť, ale to by už nebol tento recept. o tom teda inokedy.
opäť doma, pokiaľ sme teda, hoci neradi, vôbec opustili napriek našej hikikomori povahe príbytok, vezmeme si 1 palacinku (ak je v palacinkovom ceste postrúhané jabko, tak je to len veľký plus), posypeme jej povrch (hlavy či orla) prírodným hnedým trstinovým cukrom. pri odhadovaní množstva sa riadime inštinktom, ale pre ľudí, ktorí mentálne zaostávajú, sa odporúčajú nanajvýš dve polievkové lyžice. no s extra veľkou dávkou citrónovej šťavy, cca poldeci (táto precízna zmes funguje ako pangalaktický dunihlav zo Stopárovho sprievodcu po galaxii).
citrón sa však za normálnych okolností dávkuje tiež odhadom.
(krájanie citrónu: citrón priečne prekrojíme. kôstky sú pre tento recept dôležité - pokiaľ počas žmýkania nejaké vypadnú, necháme ich v palacinke; chrumkavý element v inak mdlej hmote... hoci ja to zvyčajne nerobím, lepšie sú grepové a grapové)
zavinieme alebo preložíme a podávame sami sebe.
nabudúce: ako naberať vodu na polievanie kaktusov?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Ide sa na to.
-------------------