..absolútna tuposť a nulový záujem o svet u dnešných násťročných..
..rastú generácie, ktoré ovládať bude jednoduché ako hnať stádo oviec.. ..k radosti a šťastiu im stačia idiotské zábavky (á la toto fórum) a nejaka žranica z mekáča..chľasce a húli to už od desiatich, hm, ani sa nečudujem, že tie preslopané mozgy potom m
@0 trafena hus zagagala? co tu potom robis, ked je tu len nástrocna mladez co chlasce, huli od desiatich a nieje schopna absorbovat minimum informacii o svete?
hej presne mekáč "milujem", pijem "pravidelne" o hulení ani nehovorím to som presne ja...absolútny nezajem pomôcť ľuďom a opiť sa úplne že toto je mojim snom byť bezdomovcom a popíjať čúčo
je to vina rodičov hlavne a ich okolia ide čisto o výchovu
a úprimne... čím chcete deti zaujať? ak sú rozmaznávané, pretože ich rodičia na nich nemajú čas tak si nič nevážia je to tak ak im prináša alkohol a tráva pôžitok prosím oni raz dospejú
btw. nemôžu byť všetci dokonalým obrazom teenagera
@1 suhlas neznasam, ked niekto "hadze ludi do jedneho vreca", ked niekto sudi ludi!!! @0 si azda taka dokonala, ze si to mozes dovolit?
ano je vela takych, ale tak od toho maju rodicov, aby im dali vychovu, co si z nej zoberu oni, to uz je v nich
scasti deti ovplyvnuju rodicia, scasti okolie...
neznasam aj takych ludi, ktori si nedaju na svoje "genialne dokonale" deticky dopustit, lebo doma sa spravaju, podla ocakavani rodicov a len co vyjdu za dvere domu, su horsi ako stare babky, ktore uz nie su mlade, tak zavidia mladym hlavne ich mladost, trosku aj beztarostnost, zdravie, ...
@0@Pseudocognac nikdy tomu nebolo inak - vždy boli a budú tupci v majorite. to by ani tak nevadilo keby nepanoval chybný názor že všetci ľudia sú si rovní. ale žiaľ panuje, a žiaľ máme demokraciu (dvaja baníci prehlasujú jedného docenta medicíny).
co sa tu rozculujete deti? ved je to cista pravda...u vacsiny..nezaujima vas nic krom PC, chlastu, cig, travy a sexu..zvalujete to na rodicov, ze je to tym, ze sa vam nevenuju, ale k vytvoreniu normalnych zaujmov ich nepotrebujete..ide to aj bez nich..takze nevyhovarajte sa na haluze
hej ja tiež neviem čo pičujete na to...za to, že je to pravda? možno 90% deciek takých nie je, ale vidím to pomaly na každom druhom decku v mojom okolí a ba ani nie decku, dokonca aj moji seberovní sú niektorí takí...a netvárte sa tak prekvapene, ako keby hovorila nejaké bludy...a ak nie ste s tým oboznámení, stačí otvoriť oči a sledovať dianie okolo vás
moja mama je majsterkou v SOU a vidím, ako chodí každý deň rozčúlená domov a má nervy úplne v piči z toho, aké sprosté a nevychované decká tam má, ktoré majú všetko v riti a zaujímajú sa jedine tak o piatok večer, kde sa pôjdu najebať a nafetovať. A čím ďalej, tým viac takýchto deciek bude, lepšie to už nebude
Zaujimava tema...Pravda je niekde uprostred, isto ze nie vsestci su taky, ale suhlasim s tym, ze drzosti, sebavedomosti, a stipka arogancie nechyba mladsim. Bude to asi tou velkou slobodou a moznostami...
Je na tom velky kus pravdy..hoci najde sa aj v dnesnej uz aj tak dost skazenej dobe mladež, ktora ma inak zoradene zivotne hodnoty, ako tie hore uvedene..Teda decka su zatial este neskazene..ale ma na tom obrovsku zasluhu aj okolie v ktorom vyrastaju..a najblizsi ludia, ktori cloveka obklopuju...
@pseudocognac , súhlasím ... ale otázka je čo ich tak zdeformovalo ? nájdite odpoved ... nepokazli sa samé od seba ... starší im vytvárajú podmienky , média ich oblbujú a s nich majú vrásť normálny ludia .. naša spása je vo pred v zadku
tak naša generácia im nebola zrovna vzorom predsa... chlastanie od 13-14, hulenie v 15, niekedy medzi 15-16 rokom prvý sex akurát na tie krúžky nás rodičia zapisovali (to mi vkladá myšlienku založiť nové fórum . nová generácia si to celé posunula o pár rokov nižšie... a tá ďalšia... tak tá už nebude mať zrejme žiadne hranice
Súvisí s tým aj počet detí a klesajúca úroveň škôl tomu zodpovedajúca. Taktiež relatívne dosť veĺký blahobyt keďže väčšina deciek si jednoducho môźe kúpiť čokoľvek pretože to dostane. Tam samozrejme patrí aj alkohol a pod. veci.
s chlastom som začal pravidelne 16, hulenie som skúsil v 17 a sex v 19...
dnešné deti chlascú v 13, hulia a sexujú v 14 a pritom sú len o pár rokov mladšie ale je tam veľký rozdiel...akoby medzi našimi ročníkmi bola generačná priepasť...
ale zas nemôžme všetkých hádzať do jedného vreca trebárs z 10 14 ročných dievčat malo už 7 pohlavný styk a z tých 3 skúsili trávu a 5 sa ich spilo do nemoty, zvyšné tri čo sú panny, nepijú a nehulia - z toho dve majú frajerov, ale ešte nemali sex a 1 je ešte decko, ktoré zaujíma jej pes viac ako chalani...toto je len taký postreh a nemusí sa na 100% zhodovať s realitou vo vašom okolí...
ale neoplatí sa nad tým stále pohoršovať pretože je to iba strata času...a v podstate sa môžeme my starší na nich smiať, ponižovať ich a poučovať
Ono je lahsie sa nechat denne par hodin ovladat ako mysliet za seba, naco by sa snazili?
Ale su a stale budu ludia, ktori myslia za seba. Nejde o to, ze prave teraz rastie ta zla generacia.
Tie boli vsetky, je to len na jedincovi, ci sa bude hrat na mrtvu rybu a plavat po prude.
Inak, pride mi dost trapne robit nejaku zalubu, ktoru robi napr 100 ludi na slovensku, len preto aby sme boli "zaujimavy" a nad vecou. Malo by ist o vasen a nie zakomplexovanu jebnutost byt inym.
TVOJE FÓRUM JE HLÚPE, táto stránka sa snaží aspoň rozvíjať talent mladého človeka, táto stránka má asi jedno z mála (ak nie jediné) veľké fórum BEZ WAREZu, BEZ KRADNUTIA FILMOV a HUDBY a SOFTWARU, táto stránka sa snaží naučiť človeka, že zlé veci sú zlé (že spamovanie je zlé, na upíroch sa to učíme, a za spamovanie sú trestaní, aby sa naučili, pre budúci svet byť slušný)
Táto stránka máva tvorivé súťaže, snaží sa podporiť človeka aby tvoril, či už písal, natáčal videá, viac sa chceme venovať aj kreslenej a fotografickej tvorbe, tu a tam sme zverejňovali a chceli by sme ešte viac rozhovory so zaujímavými mladými ľuďmi, ktorí majú svoju kapelu, alebo majú skvelý talent.
Vyhýbali sme sa rozhovorom s trápnymi dospelými celebritami, uprednostňovali sme radšej rozhovory s mladými talentovanými ľuďmi, aby inšpirovali ďalších k tvorbe a rozvíjaniu svojho talentu.
Keby 100% dnešných mladých ľudí chodilo na BIRDZ, pravdepodobne by bol svet krajší. Môžeš kritizovať ich jedenie v McDonalde, ale ak by si myslela to čo píšeš vážne, naopak by si mala chváliť, že existuje niečo ako BIRDZ, ktorému (na rozdiel od iných portálov) záleží na tom, aby sa rozvíjali uživatelia a dokázali vytvárať lepšie veci.
@18 tak potom ako chceš aby sa správalo 14 ročné dievča? Na jednej strane hovoríš že by sa ešte o chalanov zaujímať nemali ale na druhej strane tvrdíš že sú to deti kt. zaujíma len ich pes... takže čo z toho si mám vybrať ako podľa teba správne správanie sa?
Holy asi vidí nejaký úžasný paradox v tom, že sa mladé dievčatá buď o chalanov nezaujímajú, alebo zaujímajú, tak to s nimi skúšajú ...
Ale to by, samozrejme, nemali, mali by žiť v celibáte až kým nedosiahnu vek 18 rokov, potom môžu beztrestne pátrať po význame slova vzťah, ktoré bolo doteraz tabu ...
toť u nás??? niečo na tom je ale aj násť ročný majú záľuby kadejáke len tie nevyplávajú na povech väčšinou alebo to nikoho nezaujíma...
napríklad kamoška bola v anglicku a že tam ani netušili čo je za hranicami vweľkéj británie... to ja ale nwm ja som tam nebol...
suhlasim s tym,ze je to v tejto dobe dost kriticke,decka si nevytvaraju ziadne trvale hodnoty,lebo ich k tomu rodicia nevedu. myslim ze chyba je naozaj najviac v rodicoch a liberalnej vychove, ked si potom to decko nic nevazi a sprava sa tak nezodpovedne. decka vzdy budu kopirovat vzor dospelych, takze ako sa spravas ty tak este horsie sa bude spravat tvoje decko..
ja nepijem, obstojne sa ucim, no sice fajcim ale hmm snazim sa prestat, a toto forum mi zaplna nud, dozviem sa tu kopu fajn napadov, na rozne veci, pomoze mi to.. a vazim si to, naozaj som vdacna za to ze existuje taketo forum
@26 to ma dojalo
A autorka fóra asi zabudla na časy keď bola mladá ...
Môžem ja za to, že som sa do 14-tich hrala s bárbinami?
A tuto zrazu predvčerom dievča čo má ledva 15 vyťahovalo z vrecka bundy extra lubrikované kondómy ...
Celú mládež nezmeníte...aspoň naznačiť správny smer kam sa uberať; by bolo vhodné ...
...tiež netvrdím že každý je taký ja mám 17 rokov a ešte som nehulila ani to neplánujem.. obyčajnú cigu som ešte ani v ústach nemala.. a mala som príležitostí až-až..
súhlasím s tým že to robí väčšie percento detí.. tiež ma nebaví kukať na ožraté holky hneď vedľa obchodu kde si každý piatkový večer chodím kúpiť hamburger.. ožraté výjdu z baru(nemajú ani 16) je to trápne... najradšej by som ich zavrela do plynovej komory.. že by bol už pokoj... celý ich život sa točí okolo víkendu kedy sa budú môcť ožrať.. super.. moje spolužiačky sa v pondelok smejú na tom ako sa cez víkend ožrali a že si nič nepamätajú super. bože strašne vtipné.. jedna dokonca v podnapitom stave vyfajčila chalana na balkóne(pritom podviedla svojho priateľa).. tak to je už kruté... a nech mi nikto nehovorí že je to normálne...
@tomas..ze rozvijat talent tu..na nete. To ma pobavilo Keby ti tak na tych deckach zalezalo, tak zalozis nieco v realite. Nebolo by to lepsie? Normalnejsie? Kazdy predsa vie, co deti na nete hladaju a robia.
noo zaujimave. teba muselo riadne nieco nasrat, ked si spravila takeeto forum raz dva tri- dychaj.. jo je to humus.. ale sorry, aj ty si bola kedysi nastrocna. tak davat setkych do jedneeho vreca.... dost tupe zaskatulkovanie.. len tak mimochodom......
Ešte dodám jednu vec: Mladí ľudia (či už dnešní, alebo ľubovoľní v minulosti) sa o svet zaujímajú oveľa viac, ako ľudia dospelí. Len úplne slepý človek môže tvrdiť, že mladí ľudia sa o nič nezaujímajú.
Práve naopak, mladí ľudia sú tí, ktorí majú ešte ideály, sny, ktorí majú chuť meniť svet, objavovať život, ktorí majú chuť niečo zmeniť. Naopak to starí ľudia, dospelí, tí čo chodia do práce, a sú frustrovaní zo svojich zlých šéfov, veľkých daní, hypoték, problémov, intríg, korupcie - to sú práve oni, ktorí majú nulový záujem o svet.
Paradoxne naopak mladí ľudia sú jediní na svete, ktorí sa ešte o svet zaujímajú, ale už nie dlho, o 5-10 rokov, keď dospejú, upadnú do dospeláckeho stereotypu a začnú byť k všetkému ľahostajní...
preboha, sa hanbím že mám taký vek, ako zakladateľka, znevažuje našu vekovú kategóriu
niektorí ani nevyjadria názor, hlavne že džubú do druhých, to je tiež pekné...
takzvaný, tak si podaj ruku s Britom, oni si radi hovorili, že všetok zvyšok sveta je menej ako Brit a ľen oni sú hoden (povedala by som vulgárne) a myslím, že chybní boli skôr oni, keďže vďaka ich chybným názorom potom hitlerovi drblo v hlave ohľadom čistej rasy, ktorú už Briti čistí (aspoň tak si mysleli) prehlasovali, no dobre, nemysleli to tak možno ale vyslovili niečo, čo on potom pretransformoval na svoje činy... myšlienka je občas moc škodlivá a pozrimeže, akí dokonalci ju vyslovili
je jasné, že nikdy nebude jestvovať presný program pre rovnosť všetkých a podľa toho sa už riadiť vôbec nebude, nedosiahne sa tým presný zmysel, lenže myšlienka rovnosti je tu hlavne pre nás, a preto aby ľudia mali k sebe úctu!
@47 ale ty to tak zase neber, že všetkých mladých tak myslela....tak hádam taká jebnutá nie je, nemyslíš?
@48 ty berieš dospelosť ako niečo tažko deprimujúce, ako obdobie, keď sa končí celá radosť zo života a už len čakáš na smrť? Veď aj v dospelosti zažiješ radosti, nie takého druhu, ako keď si bol dieťa, ale byť dospelým neznamená len trpieť. Rovnako sa dajú užívať krásy života ako si si ich užíval, keď si mal 5, 10 alebo 15 rokov. A nemám ten pocit, že dnes má vačšina deciek radosť z prírody, alebo niečoho, čo je okolo nich, lebo to nedokážu vidieť a skôr sú zahľadení na seba a svoje partie, ako o vnímanie okolia. Keby sa niekoho spýtaš na svet, čo si o ňom myslí, myslíš, že čo ti povie? Buď nebude mať poňatia o tom, čo sa ho pýtaš, alebo ti odpovie "neviem" , alebo je mi to jedno. Len málokto by sa ti vedel k tomu vyjadriť. A podľa mňa práve tá staršia generácia udržuje ten svet ešte takým dobrým, aký je. Nechcem vidieť ako to dopadne, keď tí starší vymiznú z tohto sveta a bude svet podľa týchto mladých. To radšej pôjdem niekam do zabudnutia do lesa bývať do nejakej chatrče a žiť ako v 15. storočí, ako komunikovať s týmito deckami. Skôr sa dohodnem so psom.
Ano, každý taký nie je, ale takých, čo sa zaujímajú je podstatne menej a tí veru prevrat k lepšiemu v budúcnosti nespravia.
Ja neznasam skatulkovanie ludi, ale v tomto pripade musim povedat, ze aj mne sa zda, ze z roku na rok sa mladez zhorsuje, vidim to uz len v skole: prvaci sa bez problemov predbiehaju v rade, papuluju profesorom, o znamkach a urovni vzdelania ani nehovorim... Tym nechcem povedat, ze neexistuju vynimky - prave naopak, je mi jasne, ze nie vsetci su rovnaki, a velmi ma to tesi.
A co sa tyka toho, ze za vsetko mozu rodicia, to je podla mna alibizmus. Mne samej sa dostalo velmi malo rodicovskej pozornosti (pretoze nasi mali vela prace) a vsetkym som si presla sama. Niekedy fakt zasnem, ze zo mna nie je depresivny samotar nahnevany na vsetko a na vsetkych alebo uplna pipenda ktora vkuse chlasce a spava so 7 roznymi chalanmi tyzdenne, ale naopak, v maturitnom rocniku budem mat stale najlepsie mozne vysvedcko... Myslim, ze dnes je to uz naozaj na kazdom, ako sa jeho zivot vyvinie. Urcite na to ciastocne maju vplyv rodicia, priatelia, media a pod., ale kazdopadne kazdy sa predsa sam rozhodne, ci sa na pisomku nauci poctivo alebo nie...
kazdeho vec ako vedie zivot...na jednej strane vina rodicov na druhej vina sameho seba!..neviem co tu vy zase skatulkujete kazdych...ako keby vsetci od 14-18 rokov len fajcili sexovali a pili...mozno sexuju ale z lasky mozno piju ze im to chuti a mozno fajcia lebo im to vonia...nehovorim ze vsetci...ale kazdy ma svoj sposob dospievania..tak je to v podstate jedno...nemusi sa nikto nad tym pozastavovat...mas taky zivot aky chces a aj priatelov!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
A inak ja strašne nenávidím toto škatuľkovanie. Neverila by si ale stále je dosť deciek ktoré majú aj iné záujmy...
je to vina rodičov hlavne a ich okolia ide čisto o výchovu
a úprimne... čím chcete deti zaujať? ak sú rozmaznávané, pretože ich rodičia na nich nemajú čas tak si nič nevážia je to tak ak im prináša alkohol a tráva pôžitok prosím oni raz dospejú
btw. nemôžu byť všetci dokonalým obrazom teenagera
@0 si azda taka dokonala, ze si to mozes dovolit?
ano je vela takych, ale tak od toho maju rodicov, aby im dali vychovu, co si z nej zoberu oni, to uz je v nich
scasti deti ovplyvnuju rodicia, scasti okolie...
neznasam aj takych ludi, ktori si nedaju na svoje "genialne dokonale" deticky dopustit, lebo doma sa spravaju, podla ocakavani rodicov a len co vyjdu za dvere domu, su horsi ako stare babky, ktore uz nie su mlade, tak zavidia mladym hlavne ich mladost, trosku aj beztarostnost, zdravie, ...
čo čakáš?
moja mama je majsterkou v SOU a vidím, ako chodí každý deň rozčúlená domov a má nervy úplne v piči z toho, aké sprosté a nevychované decká tam má, ktoré majú všetko v riti a zaujímajú sa jedine tak o piatok večer, kde sa pôjdu najebať a nafetovať. A čím ďalej, tým viac takýchto deciek bude, lepšie to už nebude
-spanie
-pocitace
-ipod
-auta
-posilovna
-webdesign
-kamarati
-dobre filmy
-hudba
-tanec
toto su proste take typicke tuctove 'zaluby', ktore ma dnes skoro kazdy.. a na svete je tolko veci, ktore sa daju robit..
dnešné deti chlascú v 13, hulia a sexujú v 14 a pritom sú len o pár rokov mladšie ale je tam veľký rozdiel...akoby medzi našimi ročníkmi bola generačná priepasť...
ale zas nemôžme všetkých hádzať do jedného vreca trebárs z 10 14 ročných dievčat malo už 7 pohlavný styk a z tých 3 skúsili trávu a 5 sa ich spilo do nemoty, zvyšné tri čo sú panny, nepijú a nehulia - z toho dve majú frajerov, ale ešte nemali sex a 1 je ešte decko, ktoré zaujíma jej pes viac ako chalani...toto je len taký postreh a nemusí sa na 100% zhodovať s realitou vo vašom okolí...
ale neoplatí sa nad tým stále pohoršovať pretože je to iba strata času...a v podstate sa môžeme my starší na nich smiať, ponižovať ich a poučovať
Aha, takže ty chceš povedať, že elitárska spološnosť, kde by bol vzdelanejší človek vo všetko viac by bola vhodnejšia?
To je dosť naivné ...
Hej, filmy hudba a tanec - klasické neduhy spoločnosti ...
Takých 23ročných týpkov, čo si dovolia sa týmto baviť by mali zbaviť svojprávnosti ...
Ale su a stale budu ludia, ktori myslia za seba. Nejde o to, ze prave teraz rastie ta zla generacia.
Tie boli vsetky, je to len na jedincovi, ci sa bude hrat na mrtvu rybu a plavat po prude.
Inak, pride mi dost trapne robit nejaku zalubu, ktoru robi napr 100 ludi na slovensku, len preto aby sme boli "zaujimavy" a nad vecou. Malo by ist o vasen a nie zakomplexovanu jebnutost byt inym.
Mna poslednu dobu bavi upratovat, a co?
*mali by sa tu dať robiť veľké úvodzovky
Hej, mal by si spoločnosť učiť zdržanlivosti pri pití alkoholu ...
TVOJE FÓRUM JE HLÚPE, táto stránka sa snaží aspoň rozvíjať talent mladého človeka, táto stránka má asi jedno z mála (ak nie jediné) veľké fórum BEZ WAREZu, BEZ KRADNUTIA FILMOV a HUDBY a SOFTWARU, táto stránka sa snaží naučiť človeka, že zlé veci sú zlé (že spamovanie je zlé, na upíroch sa to učíme, a za spamovanie sú trestaní, aby sa naučili, pre budúci svet byť slušný)
Táto stránka máva tvorivé súťaže, snaží sa podporiť človeka aby tvoril, či už písal, natáčal videá, viac sa chceme venovať aj kreslenej a fotografickej tvorbe, tu a tam sme zverejňovali a chceli by sme ešte viac rozhovory so zaujímavými mladými ľuďmi, ktorí majú svoju kapelu, alebo majú skvelý talent.
Vyhýbali sme sa rozhovorom s trápnymi dospelými celebritami, uprednostňovali sme radšej rozhovory s mladými talentovanými ľuďmi, aby inšpirovali ďalších k tvorbe a rozvíjaniu svojho talentu.
Keby 100% dnešných mladých ľudí chodilo na BIRDZ, pravdepodobne by bol svet krajší. Môžeš kritizovať ich jedenie v McDonalde, ale ak by si myslela to čo píšeš vážne, naopak by si mala chváliť, že existuje niečo ako BIRDZ, ktorému (na rozdiel od iných portálov) záleží na tom, aby sa rozvíjali uživatelia a dokázali vytvárať lepšie veci.
Holy asi vidí nejaký úžasný paradox v tom, že sa mladé dievčatá buď o chalanov nezaujímajú, alebo zaujímajú, tak to s nimi skúšajú ...
Ale to by, samozrejme, nemali, mali by žiť v celibáte až kým nedosiahnu vek 18 rokov, potom môžu beztrestne pátrať po význame slova vzťah, ktoré bolo doteraz tabu ...
Točím zhruba o tom, ako je nehorázne nenormálne a choré, keď 14-15 ročná baba skúša vzťah s chlapcom ...
napríklad kamoška bola v anglicku a že tam ani netušili čo je za hranicami vweľkéj británie... to ja ale nwm ja som tam nebol...
zrátaj povedzme počet prečítaných kníh u mňa a počet prečítaných kníh u nejakej najebanej kurviacej sa pipenky. ak vie čítať samozrejme.
Oni su tvorcami toho čo si a nikto iny.
Akych kamaratov budes mat taky budes.
A autorka fóra asi zabudla na časy keď bola mladá ...
Môžem ja za to, že som sa do 14-tich hrala s bárbinami?
A tuto zrazu predvčerom dievča čo má ledva 15 vyťahovalo z vrecka bundy extra lubrikované kondómy ...
Celú mládež nezmeníte...aspoň naznačiť správny smer kam sa uberať; by bolo vhodné ...
súhlasím s tým že to robí väčšie percento detí.. tiež ma nebaví kukať na ožraté holky hneď vedľa obchodu kde si každý piatkový večer chodím kúpiť hamburger.. ožraté výjdu z baru(nemajú ani 16) je to trápne... najradšej by som ich zavrela do plynovej komory.. že by bol už pokoj... celý ich život sa točí okolo víkendu kedy sa budú môcť ožrať.. super.. moje spolužiačky sa v pondelok smejú na tom ako sa cez víkend ožrali a že si nič nepamätajú super. bože strašne vtipné.. jedna dokonca v podnapitom stave vyfajčila chalana na balkóne(pritom podviedla svojho priateľa).. tak to je už kruté... a nech mi nikto nehovorí že je to normálne...
Ešte dodám jednu vec: Mladí ľudia (či už dnešní, alebo ľubovoľní v minulosti) sa o svet zaujímajú oveľa viac, ako ľudia dospelí. Len úplne slepý človek môže tvrdiť, že mladí ľudia sa o nič nezaujímajú.
Práve naopak, mladí ľudia sú tí, ktorí majú ešte ideály, sny, ktorí majú chuť meniť svet, objavovať život, ktorí majú chuť niečo zmeniť. Naopak to starí ľudia, dospelí, tí čo chodia do práce, a sú frustrovaní zo svojich zlých šéfov, veľkých daní, hypoték, problémov, intríg, korupcie - to sú práve oni, ktorí majú nulový záujem o svet.
Paradoxne naopak mladí ľudia sú jediní na svete, ktorí sa ešte o svet zaujímajú, ale už nie dlho, o 5-10 rokov, keď dospejú, upadnú do dospeláckeho stereotypu a začnú byť k všetkému ľahostajní...
niektorí ani nevyjadria názor, hlavne že džubú do druhých, to je tiež pekné...
takzvaný, tak si podaj ruku s Britom, oni si radi hovorili, že všetok zvyšok sveta je menej ako Brit a ľen oni sú hoden (povedala by som vulgárne) a myslím, že chybní boli skôr oni, keďže vďaka ich chybným názorom potom hitlerovi drblo v hlave ohľadom čistej rasy, ktorú už Briti čistí (aspoň tak si mysleli) prehlasovali, no dobre, nemysleli to tak možno ale vyslovili niečo, čo on potom pretransformoval na svoje činy... myšlienka je občas moc škodlivá a pozrimeže, akí dokonalci ju vyslovili
je jasné, že nikdy nebude jestvovať presný program pre rovnosť všetkých a podľa toho sa už riadiť vôbec nebude, nedosiahne sa tým presný zmysel, lenže myšlienka rovnosti je tu hlavne pre nás, a preto aby ľudia mali k sebe úctu!
@48 ty berieš dospelosť ako niečo tažko deprimujúce, ako obdobie, keď sa končí celá radosť zo života a už len čakáš na smrť? Veď aj v dospelosti zažiješ radosti, nie takého druhu, ako keď si bol dieťa, ale byť dospelým neznamená len trpieť. Rovnako sa dajú užívať krásy života ako si si ich užíval, keď si mal 5, 10 alebo 15 rokov. A nemám ten pocit, že dnes má vačšina deciek radosť z prírody, alebo niečoho, čo je okolo nich, lebo to nedokážu vidieť a skôr sú zahľadení na seba a svoje partie, ako o vnímanie okolia. Keby sa niekoho spýtaš na svet, čo si o ňom myslí, myslíš, že čo ti povie? Buď nebude mať poňatia o tom, čo sa ho pýtaš, alebo ti odpovie "neviem" , alebo je mi to jedno. Len málokto by sa ti vedel k tomu vyjadriť. A podľa mňa práve tá staršia generácia udržuje ten svet ešte takým dobrým, aký je. Nechcem vidieť ako to dopadne, keď tí starší vymiznú z tohto sveta a bude svet podľa týchto mladých. To radšej pôjdem niekam do zabudnutia do lesa bývať do nejakej chatrče a žiť ako v 15. storočí, ako komunikovať s týmito deckami. Skôr sa dohodnem so psom.
Ano, každý taký nie je, ale takých, čo sa zaujímajú je podstatne menej a tí veru prevrat k lepšiemu v budúcnosti nespravia.
Sorry, zabudol som, že kvalita človeka sa posudzuje na základe počtu prečítaných kníh
A co sa tyka toho, ze za vsetko mozu rodicia, to je podla mna alibizmus. Mne samej sa dostalo velmi malo rodicovskej pozornosti (pretoze nasi mali vela prace) a vsetkym som si presla sama. Niekedy fakt zasnem, ze zo mna nie je depresivny samotar nahnevany na vsetko a na vsetkych alebo uplna pipenda ktora vkuse chlasce a spava so 7 roznymi chalanmi tyzdenne, ale naopak, v maturitnom rocniku budem mat stale najlepsie mozne vysvedcko... Myslim, ze dnes je to uz naozaj na kazdom, ako sa jeho zivot vyvinie. Urcite na to ciastocne maju vplyv rodicia, priatelia, media a pod., ale kazdopadne kazdy sa predsa sam rozhodne, ci sa na pisomku nauci poctivo alebo nie...
Myslím si, že toto je alibizmus a že birdy už len vďaka takýmto témam určite neškodí, ale naopak prospieva ...
Občas je tu dokonca taká nepríjemne moralistická nálada, ktorá niekoho, kto prekročil hranicu priam šikanuje