vždy záleží na ľuďoch, o tom, akí sú dvaja vo vzťahu na rovnakej mentálnej úrovni (alebo aspoň približnej). No prikláňam sa k @3 , potom tie trinástky, 14tky a podobne plačú na fejsbuku, ako strašne trpia
človek potrebuje na vzťah dozrieť a pochybujem, že je toho 13 ročné decko schopné
Ctený mladý muž, ak ste toto fórum vytvorili na základe personálnej skúsenosti, tak Vás ubezpečujem, že okrem danej problematiky rozhodne nieje vyrovnaný Váš mentálny stav... Chápem, že pociťujete istú súdržnosť s 13 ročným dievčaťom, nakoľko z hľadiska intelektu ste zhruba na rovnakej úrovni, ale odporúčam tento Váš zámysel prekonzultovať s naslovovzatými odborníkmi - napríklad rodičmi.
V pohode, uži si pekné chvíle detského života aj lásku.
Možno nebude do konca života, ale záleží na tom?
Tých odborníkov tu neposlúchaj, samy v tvojom veku chceli vzťah a pravdepodobne ho mali a zaujímalo by ako by sa tvárili, kebyže im niekto povie niečo rovnaké čo oni spomínajú tu.
@neznamyclovek viac ako rok? srsly? už v 15 keby som mala chodiť so 16 alebo kľudne aj 16 ročným chlapcom tak sa radšej obesím nie to ešte teraz so svojim rovesníkom.
a do 20? srsly vážne? si robíš srandu dúfam.
A k téme proste v 13tich vzťah nie. Nie je to pekné ani prirodzené ani normálne a byť matkou toho dievčaťa tak ma asi rozdrapí.
@candy36 Nerobim, vacsinou co som mal tu radost chodit s nejakou o 2 roky mladsou, tak sa stavalo ze nerozumela problemom ktore mam, zatial co jej mi casto prisli take... Ze co uz no.
Proste si myslim, ze 2 ludia potrebuju byt na rovnakej vlne co sa tyka aj veci co zazivaju v zivote a to mam proste pocit ze sa zvacsi ten rozdiel az okolo 20.
spolužiačka začala v 13ich chodiť so 16-ročným a už sú spolu kus vyše 4 rokov
tiež poznám deti ktoré mali obe 13 a ich vzťah (ktorý mi pripadal výrazne serióznejší a perspektívnejší než väčšina vzťahov ľudí o niekoľko rokov starších, ktoré vidím vo svojom okolí) vydržal takmer rok
ale ja som v 13ich nad niečím takým ani neuvažovala
a 13-ročné deti mi taktiež neprídu dosť vyspelé na to aby mali reálny vzťah, príde mi to ako klasické škôlkarske lásky
...a potom sú zas také prípady ako som uviedla vyššie
@neznamyclovek to ako keď ja mám 17 a frajer za chvíľu 20 tak nemôžeme byť spolu??
@Debilko25 záleží aj na tom, aký vzťah chceš .. citový v pohode ale ak ty od toho čakáš niečo fyzické, tak 13 je málo .. keď mám povedať za seba - bolo by to pre mňa zničené detstvo
@neznamyclovek vlastne chápem, prečo si to myslíš (aj súhlasím), len si to príliš zovšeobecnil, tak som si musela rýpnuť
ono to bude asi aj preto, že mám o dosť starších súrodencov, vždy som sa tak ťahala k starším a som sa aj tak správala, takže ten mentálny rozdiel máme menší než vekový
Vždy môže všetko fungovať. Môžu mať obaja 30 rokov a byť sprostí a nebude to klapať a môžu mať obaja 14 a bude to fungovať. A 3 roky nie je veľa absolútne. Keď sa tak pozerám na tie niektoré 13 ročné dievčatá, tak vyzerajú staršie, a správajú sa vyspelejšie ako kedysi, takže podľa mňa to môže fungovať, ale aj nemusí. Záleží len na nich. Poznám viac takých párov a klape im to už veľmi dobre.
@neznamyclovek asi boli tie dievčatá iba vyspelejšie a viac nad vecou než ty
ja som mala 2 roky vzťah s 9,5 ročným rozdielom, a síce sme sa hádali pre veľa vecí ale určite nie pre vekový rozdiel.
a "byť na jednej vlne" ani náhodou neznamená byť rovnako starý
@candy36 tak urcite zval to na muza, prirodzene, ze zena musi byt vyspelejsia, aj ked je schopna mi vynadat ked jej cely den nenapisem po tom co jj napisem ze idem pratat byt do ktoreho som sa akurat nastahoval, jak chuj cistim celu kuchynu bo pred nami tam byvali ludia ktorym poriadok nic nehovoril, vecer dojdem na net ( ktomu len mobilny, dost dobre spoplatneny ) a prve co ma caka su reci ako ju urcite podvadzam ze pratat som mohol max polhodinu atd. atd.
topka to presvedcenie ako zena musi byt vzdy nad vecou a bla bla bla
na jednej vlne znamena aj chapat problemy, ked riesim zmluvy na byvanie pripojovanie atd. a proste nemam pre to cas a jedine co od nej dostanem je vynadanie ze sa jej dost nevenujem je tiez superko.
takze ano, na to aby clovek bol na jednej vlne je potrebne mat aspon podobny vek alebo aspon chapat ze niektore problemy su trosku viac ako ine.
@neznamyclovek tak ale toto sú problémy absolútne nezávisiace od veku človeka, to si mal proste žiarlivú čúzu a žiarlivá čúza bude žiarlivá čúza či má 15, 20 alebo 25 až kým si neuvedomí že je to zbytočné, čo môže byť v 15, 20, 25 alebo aj nikdy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
človek potrebuje na vzťah dozrieť a pochybujem, že je toho 13 ročné decko schopné
Možno nebude do konca života, ale záleží na tom?
Tých odborníkov tu neposlúchaj, samy v tvojom veku chceli vzťah a pravdepodobne ho mali a zaujímalo by ako by sa tvárili, kebyže im niekto povie niečo rovnaké čo oni spomínajú tu.
a do 20? srsly vážne? si robíš srandu dúfam.
A k téme proste v 13tich vzťah nie. Nie je to pekné ani prirodzené ani normálne a byť matkou toho dievčaťa tak ma asi rozdrapí.
Ešte keď vezmeme do úvahy, že chalani dospievaju pomalšie.. predsa si nebudeme klamať... ja v tom fakt nevidím problém.
Proste si myslim, ze 2 ludia potrebuju byt na rovnakej vlne co sa tyka aj veci co zazivaju v zivote a to mam proste pocit ze sa zvacsi ten rozdiel az okolo 20.
tiež poznám deti ktoré mali obe 13 a ich vzťah (ktorý mi pripadal výrazne serióznejší a perspektívnejší než väčšina vzťahov ľudí o niekoľko rokov starších, ktoré vidím vo svojom okolí) vydržal takmer rok
ale ja som v 13ich nad niečím takým ani neuvažovala
a 13-ročné deti mi taktiež neprídu dosť vyspelé na to aby mali reálny vzťah, príde mi to ako klasické škôlkarske lásky
...a potom sú zas také prípady ako som uviedla vyššie
@Debilko25 záleží aj na tom, aký vzťah chceš .. citový v pohode ale ak ty od toho čakáš niečo fyzické, tak 13 je málo .. keď mám povedať za seba - bolo by to pre mňa zničené detstvo
Ak vam to funguje tak dobre pre vas
ono to bude asi aj preto, že mám o dosť starších súrodencov, vždy som sa tak ťahala k starším a som sa aj tak správala, takže ten mentálny rozdiel máme menší než vekový
ja som mala 2 roky vzťah s 9,5 ročným rozdielom, a síce sme sa hádali pre veľa vecí ale určite nie pre vekový rozdiel.
a "byť na jednej vlne" ani náhodou neznamená byť rovnako starý
topka to presvedcenie ako zena musi byt vzdy nad vecou a bla bla bla
na jednej vlne znamena aj chapat problemy, ked riesim zmluvy na byvanie pripojovanie atd. a proste nemam pre to cas a jedine co od nej dostanem je vynadanie ze sa jej dost nevenujem je tiez superko.
takze ano, na to aby clovek bol na jednej vlne je potrebne mat aspon podobny vek alebo aspon chapat ze niektore problemy su trosku viac ako ine.