Problém nie je to, čo predstavuje NATO pre nás ako krajinu, kedže vdaka tomuto paktu je tu stabilita a istota, že sa situácia zo dňa na deň dramaticky nezmení. Problémom sú skôr imperiálne zásahy v Afrike a na blízkom východe, na ktorých sa ako člen podieľame tiež, aj ked nie sme priamo v prvej línii. Preto som za projekt europskej armády, aby mala Europa vlastnú obrannú stratégiu, postavenú na vlastných záujmoch bez vplyvu USA. Samozrejme, nesmie to byť výmena americkéjo imperializmu za ten francúzsky, ako si to zrejme predstavuje Macron, musí to byť antiimperiálna alternatíva voči NATO.
@torpedo08 torpi, vies ty vobec, co to je? Vies vobec, co znamena ta skratka? Uplne milujem, ked sa do veci monuju ludia, co o nich picu vedia len preto, ze o nich poculi hovorit nejaky extremne "doveryhodny" zdroj a maju potrebu papagajovat kraviny.
@riddler súhlasím.. bez USA by bol svet krajši, neprežili si skutočnu vojnu, nemali zničenu celu krajinu, nevedia čo to je.
ved ako dopadla juhoslavia, nechceli tam americke zakladne, tak ju zdemolovali. to čaka aj slovensko. poliaci sa posrali a vpustili si na svoje uzemie cudzie vojsko. nie je nato ako nato
@campino USA zohrali vo svojej pomerne krátkej historii v dejinách sveta významnú úlohu, v negatívnom i pozitívnom zmysle- treba ich vnímať nielen ako imperiálnu veľmoc, ale aj miesto, kde vznikali významné protesty na zlepšenie práv pracujúcich, či už chicagské protesty, alebo newyorské krajčírky. Viacerí kritici americkej zahraničnej politiky pochádzajú práve z radov amerických občanov. USA sa potrebujú inšpirovať tým najlepším, čo v ich krajine vzniklo, riešiť skutočne zásadné otázky a nehádať sa o hlúpostiach ako napríklad v predvolebnej kampani, či je lepší Trump alebo Clintonová, lebo ani jedna z týchto ciest nie je dobrá.
@campino bez urazky ale aj ty trepes dve na tri, typu zle USA.. ze svet krajsi, mam dost. Toto su hodne zlozite veci o ktorych sa ja nerad bavim cez internet
Tu miestna ytelygencyja vyplakáva, ako nás zotročuje NATO... keby táto organizácia nebola, už dávno by nás zotročilo Rusko, ktorému tak utekáte v ústrety
Nemyslim si, ze by bolo NATO vyslovene zle, pokial je to v medziach slobodnej vole nepodielat sa na utokoch voci inym krajinam. V tom nech si je Amerika napospas osudu. Urcite by som bol radsej, ak by sme neboli clenmi NATO, ak by sme to dokazali nahradit plnohodnotne samostatnou obrannou politikou, zabezpecujucou stabilnu ochranu, silnu armadu a lepsie financovanie. Na to vsak treba nesmierne vela financnych prostriedkov a preto som za sucasneho stavu za zachovanie zotrvania v NATO.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ved ako dopadla juhoslavia, nechceli tam americke zakladne, tak ju zdemolovali. to čaka aj slovensko. poliaci sa posrali a vpustili si na svoje uzemie cudzie vojsko. nie je nato ako nato