si zober čo v minulosti trápilo ľudí - u nás ešte tak 80 rokov dozadu bolo pre väčšinu slovákov jedinými starostami či budú mať dobrú úrodu aby zaplatili dane, za koho vydať mladú, s kým oženiť mladého, kto sa bude starať o pole...
dnes - človek musí byť cool, mať spoločenské postavenie - musí mať kopec €, značkové handry, veľkú čiernu káru... Dospelí riešia dlhy alebo chcú pre deti peniaze na dobrú školu, takže sú celý deň v práci alebo majú problém nájsť si dobrú prácu... preto nie sú tam kde by mali byť - pri deťoch. Tie už neriešia čo budú spolu robiť po škole ale ako byť zaujímavejší ako tí druhí. Tak sa stane že vo vnútri možno najlepší človek na svete v triede nikoho nezaujíma lebo na seba nepúta pozornosť a skončí sám. Z nudy sa skúšajú drogy, pekný večer znamená alkohol...
Od malička sme všetci nejako hodnotený - v školách známkami, v práci € a vždy je dôležité byť naj. Niekto si to vydre a niekto ma k tomu skratku, to ale dobre nasere toho čo sa narobil.
Vždy sa nájde niekto kto závidí a chce druhému nejako pokaziť život.
Hmmm...neviem. Zdá sa mi to ako dosť ťažká otázka. Žeby to bolo tým že si myslia že ich nikto nechápe? Že sa sem nehodia? Že nikdy nebudú taký aký chcú byť?
Ber to tak že aj keby sa ich niekto snažil pochopiť "odfajčili" by ho skôr či neskôr a potom by to ľutovali. Aspoň vieme čo všetko dokáže urobiť hrdosť. Dnešný ľudia niesu otvorený ako kedysi. Chcú mať len veľa prachov, sexu...blablabla...Všetko by sa tu nevošlo.
Deti potom zanevrú na vonkajší svet a berú drogy, ožierajú sa a snažia sa byť "IN" v skutočnosti sú však iný. Asi teraz budem znieť hnusne ale neznášam keď baba fajčí, nefajčím a aj keby ma niekto ponúkol odmietnem. TO je podľa mňa odvaha, odmietnuť a snažiť sa zmeniť.
A z čoho mám depresiu ja? Chcem lietať no nemám krídla xD
No myslím si, že jediní ľudia, ktorí zažívajú radostný a plnohodnotný život sú tí, ktorí nemajú ani peniaze, ani moc, ani slávu. To preto, že nemajú milióny starostí s tým ako budú vyzerať v tých alebo oných šatách, či na tom alebo onom zarobia a podobne. Majú čas venovať sa sebe samému a aj svojim blízkym a majú sa dobre.
lebo ľudia sú strašne ovplyvniteľní a labilní...chcú mať všetko a zároveň sa veľa nenarobiť...popritom si užívať a byť neustále slobodný...ale to sa donekonečna NEDÁ...
a navyše majú nedostatok lásky /v okolí/...je to smutné, ale ďakujem bohu, že medzi depresívnych a náladových ľudí nepatrím...
pretože neobjavili krásu života, celý deň doma sedia za FB a ak idú von tak len chlastajú , nevážia si ani sami seba a nieto ešte ostatných, každému len ubližujú, ku všetkému pristupujú negatívne, tak sa im to aj tak vráti a stále sa vyhovárajú nato, že je zlá doba, že ludia sú zlí, že v škole je to naprd, v robote tak isto, ak dáku vôbec zoženieš, nevedia si vážiť ani to málo, čo majú, a potom čakajú od života ešte viac a potom kto by bol rád s takýmto človekom, samozrejme, že nikto, preto je tak sám
nie su stavani na dnesnu dobu mili moji dakedy sa im o socialnom systeme iba snivalo , nevladzes robit ? zomries hladom a hlaska ze ich musela zaujimat iba uroda a nic ine az na to ze sa na tom narobili ako kone a ked bola neuroda tak bol hladomor a zomrelo "iba" nejake percento populacie , uz to pochopte ze sa mate dobre (95% z vas minimalne ) a tie vase "problemy" ... ludia sa naozaj nedokazu mat dobre alebo lepsie povedane , maju sa tak dobre ze uz nevedia co so sebou , uz vela civilizacii v minulosti to dokazalo
Pretože nevedia znášať tlak ktorý je v dnešnej dobe všade. Ja sa viem tešiť zo strašných maličkosti takže málokedy som smutný a viem že sa mám veľmi dobre a všetko čo chcem je otvorené . Vlastne väčšinou najväčší tlak pociťujem sám od seba keď sa chcem veľmi zlepšovať a nejde to podľa plánu
Zle hodnoty v spolocnosti,zly zivotny styl s kopou stresu,zle medziludske vztahy,zle zivotne prostredie,malo lasky vo svete,mozme si za to proste my ludia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
alebo sedia cely den doma a su v neskutocnych "depkach" ktore pochadzaju v 95% z cistej NUDY?
Casto tomu ale predchadza odpor a nechut prijat realitu taku aka je.
Chcel by som vidiet statistiku ktora uvadza toto cislo, pretoze mam niekedy fakt pocit, ze zijem v inom svete
neboli stresy a dožívali sme sa 120 rokov...........filip
si zober čo v minulosti trápilo ľudí - u nás ešte tak 80 rokov dozadu bolo pre väčšinu slovákov jedinými starostami či budú mať dobrú úrodu aby zaplatili dane, za koho vydať mladú, s kým oženiť mladého, kto sa bude starať o pole...
dnes - človek musí byť cool, mať spoločenské postavenie - musí mať kopec €, značkové handry, veľkú čiernu káru... Dospelí riešia dlhy alebo chcú pre deti peniaze na dobrú školu, takže sú celý deň v práci alebo majú problém nájsť si dobrú prácu... preto nie sú tam kde by mali byť - pri deťoch. Tie už neriešia čo budú spolu robiť po škole ale ako byť zaujímavejší ako tí druhí. Tak sa stane že vo vnútri možno najlepší človek na svete v triede nikoho nezaujíma lebo na seba nepúta pozornosť a skončí sám. Z nudy sa skúšajú drogy, pekný večer znamená alkohol...
Od malička sme všetci nejako hodnotený - v školách známkami, v práci € a vždy je dôležité byť naj. Niekto si to vydre a niekto ma k tomu skratku, to ale dobre nasere toho čo sa narobil.
Vždy sa nájde niekto kto závidí a chce druhému nejako pokaziť život.
A ďalšie a ďalšie...
Ber to tak že aj keby sa ich niekto snažil pochopiť "odfajčili" by ho skôr či neskôr a potom by to ľutovali. Aspoň vieme čo všetko dokáže urobiť hrdosť. Dnešný ľudia niesu otvorený ako kedysi. Chcú mať len veľa prachov, sexu...blablabla...Všetko by sa tu nevošlo.
Deti potom zanevrú na vonkajší svet a berú drogy, ožierajú sa a snažia sa byť "IN" v skutočnosti sú však iný. Asi teraz budem znieť hnusne ale neznášam keď baba fajčí, nefajčím a aj keby ma niekto ponúkol odmietnem. TO je podľa mňa odvaha, odmietnuť a snažiť sa zmeniť.
A z čoho mám depresiu ja? Chcem lietať no nemám krídla xD
Blablablablablablablabla.....
a navyše majú nedostatok lásky /v okolí/...je to smutné, ale ďakujem bohu, že medzi depresívnych a náladových ľudí nepatrím...
@baggy