Zajtra v eurojackpote sa hrá o 90 miliónov eur. Predstavte si, že by ste tieto peniaze vyhrali. Čo by ste s výhrou zrobili? Do čoho všetkého by ste danú čiastku investovali? Ak by ste chceli dať niečo na charitu, uveďte približne koľko by ste tam dali.
Hmm...ja by som asi najprv porozdavala rodinnym prislusnikom nech z toho tiez nieco maju. To,co by mi ostalo by som investovala na novy byt/dom a veci ktore potrebujem urcite by som dala nejaku ciastku (cca od 1000€-3000€) na charitu. A z ostatnych by som isla na nejaku drahsiu dovcu a ostatne by som si uz nechala a setrila
Urcite do nehnutelnosti ale najskor by som sla niekde na aspon mesacnu dovolenku a ako prve by som sla do obchodov nakupit si veeeeela vecí, šminiek, topanok a tak a opila by som sa
Ja by som v prvom rade nestavoval, aby som náhodou nezvýšil tento jackpot aj o moje peniaze. Načo je komu toľko peňazí, keby radšej vyššia šanca na menší zisk.
Ja by som dal 10 milionov na charitu a utulky, 5 milionov by som rozdal rodine a najlepsim kamaratom (aj ked ako tak rozmyslam žiadni nie su), 5 milionov by som si uzil (byt, auto, dovolenky, iPHONE 7 Plus, PS4, 4K TV, pizza kazdy vecer, brutalne by som minal, milion dalsich veci, kadernícka kazdy tyzden ).
A zvysnych 70 milionov by som investoval, kupoval a predaval ropu, zlato, diamanty, zakladal si svoje firmy, a zarobil miliardy a stale by som bohatol
@chosedelarosa aj ja si hovorim že čo? 1000-3000 na charitu? Šak to aj ja si hovorím, že má 2 700 000 000 SK (starých) a ona dá z toho 1/900 000 na charitu. Veď toľko peňazí sa proste nedá minúť a ona chce ešte šetriť.
to tu uz raz bolo. tych 5 milionov by som si nechal pre seba na pokrytie vsetkych vydavkov a zvysok by slo na schopnych ludi s dobrymi napadmi, ktori nemaju prostriedky na ich realizaciu. samozrejme, rodinu a kamosov, ktori si to zasluzia, by som zabezpecil tak, ako by som to uznal za vhodne. ak by som tie prachy zbytocne premrdal a nic by z toho nebolo, nech. stale mam 5 mega, ktore bohate pokryju moje poziadavky ale ako ovela realistickejsi scenar vidim, ze by sa minimalne jeden projekt uchytil a zacal generovat ozaj velke prachy, ktore by nasledne sli do vyskumu vsetkeho mozneho i nemozneho. elon musk style. a dalej neviem. to uz by som proste bol v pozicii, kde by som sedel v predstavenstve velkeho mnozstva vyznamnych firiem, mal by som sialene mnozstvo penazi a celkovo by som sa nevedel dalej pohnut. drviva vacsina penazi by asi nadalej sla do vyskumu, ale uprimne, netusim, co by som robil ja sam so sebou to je situacia, v ktorej sa asi ocitnut nechcem. spominanych 5 milionov je suma, ktora by ma uspokojila. bezstarostne by som si zil svoje bez pocitu, ze mam privela penazi na to, aby som ich nevyuzival nejak rozumne.
a na charitu ani cent, niesom ja za take...ja zastavam filozofiu riesenia priciny problemu a nie nasledkov. davat prachy na charitu je ako mat pustenu vodu, upchate umyvadlo a utierat vodu z podlahy, aby nebolo mokro. sice je to naoko rozumne, no v skutocnosti je uplne evidentne, ze je to hlupost. hold, charita funguje presne tymto sposobom.
ja by som na charitu nedal nic a zabite ma. Dobre viem ako charity funguju a vacsina tychto organizacii existuje len na to aby produkovali lahky prijem pre ludi co su v tych organizacicach zamestnany alebo ich vlastnia. Navyse vela ludi z mojho okolia potrebuje pomoct a tak nevidim dovod pomahat cudzim.
kupila by som rodine vymakanú vilu na opustenom ostrove, pekné autíčka, potom by som si založila dáku firmu, kupila nehnuteľnosti, investovala do akcií alebo podobných vecí a tak dalej
Kupil by som si mercedes GL alebo BMW X5. Neznasam taketo otazky. 90mil je dost nato aby clovek zmenil nazor aj z minuty na minutu. @alex458 a ake auticka sa ti pacia ?
postavil by som kresťanské komunitné centrum, pre takých 200 osôb, prijal by som doňho každého, kto by chcel nájsť Boha vo svojom živote, všetko, bývanie strava, zdravotníctvo, služby by boli zadarmo...
samo, že by sa aj pracovalo, tak aby chod tohto centra bol zabezpečený, mali by sme vlastnú tv, rozhlas, banku, poskytovali by sme poradenské služby &a služby v ktorých by sa vedeli ubytovaní pohybovať, ľudia by dostávali za to mzdu na úrovní...
dobre že si mi niečo take týmto fórom posunul, idem podať celý tiket a prosiť nášho Pána aby ma vyslyšal...
potom prijimem každého birdzáka, kto o to požiada...
Ak si niekto mysli ze sa 90 milionov neda za 1 zivot minut tak je pekne vedla.
Vo svete strednej vrstvy mozno nie ale tam vyssie je 90mega da sa povedat ze este aj málo a v USA sa bezne predavaju vily za miliony az desiatky milionov dolarov a ti najbohatsi co obchodujú aj v tomto sektore su schopny minut 90mega za 1 deň.
Dalsia vec je ze je mozne ze raz budete mat deti a tie deti dalsie deti ak by ste rozmyslali tak ako teraz tak vase pravnucata zase padnu na strednu vrstvu.
Každý správny milionar by z tych peňazí vyťažil miliardy lebo ako sa hovorí....... Peniaze robia peniaze.
Dalsia vec je ze tu nejde iba o váš blahobyt ale ak by ste sa dostali k miliardam tak by ste mohli aj ovplyvnovat svet meniť veci ktoré sa vám nepáčia. Neviem ci to je väčšine ľuďom jedno ale tak ja by som sa o to snažil.
@xy12345 nejaký vysnený typ zatial nemám, ale ak by som bola taká bohatá, asi by som si kúpila nejaký športiak (za predpokladu, že by som bola v zahraničí kedže na naše cesty sa také auto neoplatí)
Neviem ako vy ale ja keby som toľko vyhral tak 500 000 by som dal na Seredskú farnnosť a 500 000 našej základnej škole. Ostatné by išli do banky na úroky aby sa o rok či dva našli znova ďaľšie peniaze
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
A zvysnych 70 milionov by som investoval, kupoval a predaval ropu, zlato, diamanty, zakladal si svoje firmy, a zarobil miliardy a stale by som bohatol
@alex458 a ake auticka sa ti pacia ?
samo, že by sa aj pracovalo, tak aby chod tohto centra bol zabezpečený, mali by sme vlastnú tv, rozhlas, banku, poskytovali by sme poradenské služby &a služby v ktorých by sa vedeli ubytovaní pohybovať, ľudia by dostávali za to mzdu na úrovní...
dobre že si mi niečo take týmto fórom posunul, idem podať celý tiket a prosiť nášho Pána aby ma vyslyšal...
potom prijimem každého birdzáka, kto o to požiada...
Vo svete strednej vrstvy mozno nie ale tam vyssie je 90mega da sa povedat ze este aj málo a v USA sa bezne predavaju vily za miliony az desiatky milionov dolarov a ti najbohatsi co obchodujú aj v tomto sektore su schopny minut 90mega za 1 deň.
Dalsia vec je ze je mozne ze raz budete mat deti a tie deti dalsie deti ak by ste rozmyslali tak ako teraz tak vase pravnucata zase padnu na strednu vrstvu.
Každý správny milionar by z tych peňazí vyťažil miliardy lebo ako sa hovorí....... Peniaze robia peniaze.
Dalsia vec je ze tu nejde iba o váš blahobyt ale ak by ste sa dostali k miliardam tak by ste mohli aj ovplyvnovat svet meniť veci ktoré sa vám nepáčia. Neviem ci to je väčšine ľuďom jedno ale tak ja by som sa o to snažil.