Keďže som štvrtáčka stojím pred dôoležitou otázkou čo po mature...
Stretla som sa s názormi že vysoká škola je v tejto dobe nanič, uspeješ aj bez nej, že sú to zbytočne vyhodené peniaze a tak..A poznám veľa ľudí, ktorí aj s vysokou školou sedia doma
víš co, myslím, že je tak ako píšeš, a pridám k tomu -> ak nemáš kontakty, tak sa nikam nedostaneš... teda nehovorím že je to pravidlo, ale je to tak čoraz častejšie
@2 súhlasím... požiadavky sú stále vyššie, už aj tí, čo neštudovali na vysokej, si ju teraz popri práci musia dorábať, o maturite ani nevravím...
netvrdím, že bez VŠ sa vôbec neuplatníš, ani že VŠ ti zaručí super prácu, ale určite stojí za to mať v zálohe nejaký ten vysokoškolský diplom, raz budeš určite rada, že ho máš
dnes nikoho nezaujíma čo skutočne vieš alebo nevieš robiť, aspoň v prípade že sa chceš zamestnať ako bežný smrteľník a nie raketový vedec. K úspechu potrebuješ len kopu papierov, a čím viac tým lepšie. Uchádzaš sa o zamestnanie? - pošleš papiere - je ich veľa? Gratulujem! máš prácu. A nikoho ani nezaujíma čo je na nich písane, ide to o kvantitu, nie kvalitu. Takže keď budeš mať papier zo školy je to plus. Žiaľ je to smutné ale je to tak (ach)
Je ti na nič ak si dosť dobrá. V priemere to je ale nezmysel. A že sedia absolventi doma bez práce? No tak keď študujú niečo čo má nízku možnosť uplatnenia a nie sú dosť dobrí alebo štúdium flákajú tj majú titul ale nemajú vedomosti...to je prirodzené. Ich šance sú ale aj tak vyššie ako niekoho kto tiež nemá vedomosti ale len SŠ.
ono vsetci sa zenu za titulmi a na plno slovenskych vysokych skolach, ked sa clovek pozrie aki blbi ludia ich vystuduju, tak je jasne, ze aj VS straca hodnotu
@bluepanter no to hej. to si dobrý idealista ..... ale zas záleží od školy, akú chceš študovať. lebo je to celé všeobecne a pritom záťaž jednotlivých škôl na študenta sa líši. a to dosť.
@domin6 samozrejme, otročiť niekde nie je bohviečo. Mal som na mysli skôr prácu, ktorá má blízko k tvojmu odboru. Takže budeš v tom robiť popri škole a po škole už máš prax a môžeš nastúpiť natrvalo do zamestnania
@millieandrea áno, máš pravdu. Niekto je rád, že vôbec stíha. Asi aj ja budem rád, ak budem stíhať školu. Pokiaľ sa teda dostanem na ten matfyz, ak Boh, môj mozog a dekan dá
...mať vysokú nikdy nie je odveci... podľa môjho názoru je len výhodou mať vysokú ak si chceš nájsť zamestananie... veď vzdelanie nikdy nie je na škodu
jednoznačne vysoká. ale ak máš kontakty a dosť šikovná, môžeš sa presadiť aj bez vysokej.... ... ale bez tých kontaktov to nepôjde .. btw. na výške si ich aj tak nájdeš najviac...
Ten graf hore je veľmi pekný...v skutočnosti robí 2/3 slovákov za 350 eur a menej..BANG, REALITA
Kto chce čo dnes dokázať zo strednou školou? Však na teba každý zamestnávateľ okrem miestneho tesca bude pozerať ako na kromaňonca čo vyliezol z jaskyne. Že naše slávne vysoké školy produkujú prípady pre úrad práce ako na bežiacom páse je už iná vec..
ja si myslím že je lepšie ísť na vysokú školu hned po strednej, pretože neskor nato možno čas nebude. Ja som v druhom ročníku na strednej a chcem ísť na vysokú hned po strednej.
@domin6 jednoznačne choď na výšku nemáš nadčím rozmýšlať... okrem toho že budeš mať bližšie k tomu nájsť si dobrú prácu tak určo zažiješ aj nejakú srandu, nechci lutovať že si nešla ako ja
vysoka..jednoznacne..ale urcite si nedavaj podobne ako vacsina ludi poistky a rozne istoty, ze ked ma nevezmu tu, tak pojdem aspon tam..ja mam to stastie ze studujem to, co ma bavi a comu by som sa chcel venovat aj dalej, ale aj napriek tomu su iste veci dost tazke a keby si sa ich mala ucit este aj z toho hladiska, ze si tam, kde si byt nechcela, stavim sa, ze by si sa na skolu po case z vysoka vyexkrementovala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
netvrdím, že bez VŠ sa vôbec neuplatníš, ani že VŠ ti zaručí super prácu, ale určite stojí za to mať v zálohe nejaký ten vysokoškolský diplom, raz budeš určite rada, že ho máš
Nooo lenže z mojej školy si budem musieť vybrať také skvelé odbory, že ktovie čo z nich..
No to je tiež dobrý dôvod.... aspoň to skúsim a uvidí sa že či ma vezmú a ako dlho sa tam zdržím...
» www.platy.sk/analyzy/vysokos...
Je ti na nič ak si dosť dobrá. V priemere to je ale nezmysel. A že sedia absolventi doma bez práce? No tak keď študujú niečo čo má nízku možnosť uplatnenia a nie sú dosť dobrí alebo štúdium flákajú tj majú titul ale nemajú vedomosti...to je prirodzené. Ich šance sú ale aj tak vyššie ako niekoho kto tiež nemá vedomosti ale len SŠ.
Škola mi dá teoretické vedomosti a niekým ospevovanú skratku pred meno (rozumej titul), práca zas skúsenosti (prax je žiadaná skoro všade) a peniaze.
a dufam že to bude natrvalo,len s kratšími návštevami slovenska
hej ako to by bolo najlepšie..a pracovala by som ani nie tak kvôli tej praxi ale fakt kvôli peniazom.. hneď by bol život krajší....
ale ak to nevýjde iná šanca ako zahraničie asi nie je...pretože robiť potravinách, alebo učíňana za menej ako min.mzdu ...NIE DIKY!
@millieandrea áno, máš pravdu. Niekto je rád, že vôbec stíha. Asi aj ja budem rád, ak budem stíhať školu. Pokiaľ sa teda dostanem na ten matfyz, ak Boh, môj mozog a dekan dá
lenže takú prácu si myslím ťažko zohnať a ešte aby si to skĺbil aj so štúdiom....mno newem.veľa šťastia....
Kto chce čo dnes dokázať zo strednou školou? Však na teba každý zamestnávateľ okrem miestneho tesca bude pozerať ako na kromaňonca čo vyliezol z jaskyne. Že naše slávne vysoké školy produkujú prípady pre úrad práce ako na bežiacom páse je už iná vec..
Ale keď máš tú zvláštnu schopnosť predať sa a vedieť ako na ľudí a keď máš známosti, tak áno, výška ti nie je potrebná...