Dnes mi prišla pohľadávka zo zdravotnej poisťovne vo výške cca. 120€ (čo sa nazbieralo vraj už od marca). Nechápala som prečo, keďže som na úrade práce a chodím na absolventskú prax. Pani z poisťovne mi tvrdila, že ma evidujú ako zamestnanca mesta, čiže s
v istom limite, keď si na A.praxi a zároveň aj na dohode, tak nesmie dohoda presiahnuť istý peňažný limit. ale to platí len o A. praxi. čiže ak by si brala viac ako je limit na dohodu počas praxe, vyradia ťa z praxe.
ale nikdy som nepočula, že by niekomu prišla pohľadávka. pretože keď chodíš na A.prax tak sa chodíš aj hlásiť na úrad, ako nezamestnaná.
Veď presne to som sa dočítala aj na internete, že by ma vyradili z evidencie. Ale normálne tam stále chodím každý mesiac.. ešte aj na prax, klasicky mi vyplácajú mzdu. A ani teta úradníčka nechápala v poisťovni. Tá ma poslala na úrad a tí zase nazad do poisťovne. A nič sa nedoriešilo. Až mi do plaču bolo, že kam teda mám ísť.
ako ja som chodila na prax dokonca na to oddelenie čo rieši absolventskú prax. ale takúto vec som v živote nevidela že by sa tam prihodila. musia mať bordel v tom inak si to neviem vysvetliť. však keď máš doklady o tom, že chodíš stále na úrad práce a pokrýva ti to tie dátumy za ktoré to máš zaplatiť tak nechápem o čo im tam ako ide.
ešte som aj na stránke Dôvery pozrela dlžníkov a vôbec sa tam nenachádzam, je to aktualizované z dneskajška, ešte aj spĺňam podmienku, že poistné nie je uhradené min. za 3 mesiace a je vo výške viac ako 10€. Príde mi to celé nejaké zvláštne
V obdobi pocas ktoreho si evidovana na UP, je platitelom poistneho na zdravotne poistenie -stat- (bez ohladu na AP, ktoru vykonavas pocas evidencie na UP). A kedze mas oznamovaciu povinnost ako poistenec. Tak s potvrdenim o dlzke evidencie na UP (od UP) treba zajst na poistovnu a nech si upracu ten bordel. Ak teda nebolo obdobie evidencie prerusene, teda ziadne vyradenie a znovuzaradenie.
@neznasamkedsunickyobsadene ano statu prekaza, ak zarobis viac ako tych 136 eur ci kolko je to a dve dohody? to uz stat nezvalda :/ je to blbe ale je toa tak,
presne ako si napísal to bolo že som musela poisťovni zdokladovať, že aj naďalej som na ÚP. Lebo im to nebolo doručené. Takže teraz je to už na poriadku.
Inak príspevok za absolventskú prax nie je 136€ ale cca. 189€, to len tak
Neviem v akej vyske sa pohybuje prispevok na AP. Ked som bol na AP ja tak to bolo ovela-vela menej. Ale pomimo toho moze clovek evidovany na UP vykonavat zarobkovu cinnost (brigada, na dohodu) ale s tym ze je tam stanoveny strop, ktory sa pocita zo zivotneho minima. Je to okolo 65% + drobne odvody a vysledok by mal byt v hrubom. Moze to byt napr. "136eur", alebo 139,90 pre rok 2012, ako som to nasiel niekde ja, no ja to pocitat nejdem, toto je kavicka pre ekonomov, alebo uradnikov na UP ... tak nech sa zapotia.
Ale je rozdiel v zarobku a prispevku. Prispevok na vykonavanie AP je len prispevkom, nie zarobkom. A teda nemal by sa zapocitavat a pravdepodobne sa ani nezapocitava do toho stropu mesacneho zarobku nezamestnaneho.
Uradnici si radi kopnu do chudaka. Niektori to robia vedome, niektori podvedome ... ale to su uz v takom tranze za svoju dolezitost, ze si to ani neuvedomuju. A zvysok to robi pre vlastnu hlupost
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
v istom limite, keď si na A.praxi a zároveň aj na dohode, tak nesmie dohoda presiahnuť istý peňažný limit. ale to platí len o A. praxi. čiže ak by si brala viac ako je limit na dohodu počas praxe, vyradia ťa z praxe.
ale nikdy som nepočula, že by niekomu prišla pohľadávka. pretože keď chodíš na A.prax tak sa chodíš aj hlásiť na úrad, ako nezamestnaná.
takže nerozumiem.
Veď presne to som sa dočítala aj na internete, že by ma vyradili z evidencie. Ale normálne tam stále chodím každý mesiac.. ešte aj na prax, klasicky mi vyplácajú mzdu. A ani teta úradníčka nechápala v poisťovni. Tá ma poslala na úrad a tí zase nazad do poisťovne. A nič sa nedoriešilo. Až mi do plaču bolo, že kam teda mám ísť.
ešte som aj na stránke Dôvery pozrela dlžníkov a vôbec sa tam nenachádzam, je to aktualizované z dneskajška, ešte aj spĺňam podmienku, že poistné nie je uhradené min. za 3 mesiace a je vo výške viac ako 10€. Príde mi to celé nejaké zvláštne
Hej a ešte je možné že nejaký expert ti poslal list s šekom z dôvery so svojim číslom účtu
presne ako si napísal to bolo že som musela poisťovni zdokladovať, že aj naďalej som na ÚP. Lebo im to nebolo doručené. Takže teraz je to už na poriadku.
Inak príspevok za absolventskú prax nie je 136€ ale cca. 189€, to len tak
A ďakujem za odpovede
Ale je rozdiel v zarobku a prispevku. Prispevok na vykonavanie AP je len prispevkom, nie zarobkom. A teda nemal by sa zapocitavat a pravdepodobne sa ani nezapocitava do toho stropu mesacneho zarobku nezamestnaneho.