Ahojte.
Potrebujem radu. Prislo mi predvolanie tu je orig text: » postimg.org/image/qieayiw0j... .
Nechcem chodit na ziadnu prax, ale ani platit 50€.
Ak zmluvu podpisem a na prax pojdem iba 1 den alebo ziadny a potom uz chodit nebudem mozu ma vyradit
no, tam som bol uz 2 krat, neviem ci mi da znovu.... ale mozno ano, ale neposunu to oni jednoducho a nepride mi potom dalsi list s rovnakou/podobnou ponukou o par dni ?
a aky mas problem s absolventskou praxou? ved tam pojdes na 1 den a na druhy den povies ze ta praca ti nevyhovuje a vybavene, to je taky problem pretrpiet 1 den? a ako pozeram, administrativny pracovnik je sedenie v kancli a hranie sa na PC a triedenie papierov... ak este aj zato zaplatia, tak super pre nezamestnaneho cloveka.
@erjedna proste tam nechcem chodit. ale 1 den by asi nebol problem....ide o to ze neviem ked po 1 dni nepridem ci to bude ten sprosty urad brat ako nespolupracu alebo nie.
urad ta nemoze nutit nieco robit, iba ti odporucia pracu, normalne na druhy den dojdes do tej "prace" ze davas vypoved ze ti nevyhovuje prostredie, plat a podobne omacky a vypoved zanesies tete na urad prace ze si skoncil s vypovedou.
Ja som chodila na AP a pravda je taka, ze pokial odmietnes nastupit na prax alebo tam prestanes chodit, vyradia ta a najskor sa mozes znovu zaevidovat po 6 mesiacoch, takze poistenie si budes musiet hradit sam. Pretoze, ked tebe ponuknu pracu a ty ju odmietnes, co potom vlastne hladas na urade prace? pretoze ak si na urade prace, znamena to, ze pracovat chces. Precitaj si co si podpisoval, ked si sa zaevidoval na UP.
"Uchádzač o zamestnanie je povinný na účel sprostredkovania vhodného zamestnania alebo účasti v programoch odborného poradenstva a programoch aktívnych opatrení na trhu práce byť k dispozícii úradu do troch pracovných dní odo dňa vyzvania úradom.
" » www.upsvar.sk/sluzby-zamestna...
Ak odmietnes, zoberu to tak, ze chces byt dobrovolne nezamestnany. Prax trva min 3 mesiace a najdlhsie polroka. Samozrejme ak si najdes pracu na TPP, tak prax mozes ukoncit kedykolvek, len musis to dopredu ohlasit uradu. Takisto mozes popri praxi pracovat na dohodu do urcitej vysky prijmu.
Niekde sa cloveka iba spytaju ci ma zaujem a ked povie nie tym to konci. Mna sa tiez najprv "iba" pytali a ked som povedala nie, povedali ok. A o tyzden na to mi uz prisiel papier, ze sa mam hlasit u zamestnavatela na prax. Takze asi tak nejak to funguje. Este aspon keby to nebolo za smiesnych 128e, takisto casto meskaju s vyplatami, niekedy trva mesiac kym peniaze pridu. Ale to uz nikoho netrapi.
@zlapotvora Diki ale toto uz viem , ano 6mesiacov to je 330€ . Uz viem ze prax nemozem ani predcasne ukoncit-bez vaznych dovodov kedze je to aktivne opatrenie na trhu prace . Ja skor hladam cestu ako sa jej vyhnut, bez vyradenia. Ak by som mal povedzme pn-ku/ocr-ku na ten den, je mozne ze by spravili novu zmluvu a ponukli mi to hned par dni potom este raz ?? asi ano ci ?
Počkať, ja celkom nerozumiem, a čo chceš robiť namiesto toho? Sedieť doma na riti? Sú to štyri hodiny denne, ak sa ti pošťastí, získaš skúsenosti aj kontakty, budeš aspoň trochu v obraze. Ten finančný príspevok je síce almužna, ale pokiaľ si nezamestnaný, každý peniaz dobrý, či? A prax môžeš ukončiť hneď, ako si nájdeš prácu.
Ja som bola dnes na úrade práce, pretože tiež už mám dohovorenú absolventskú prax v jednej škôlke. Vypísala a odovzdala som im žiadosť a pracovníčka mi povedala, že teraz mám čakať, pretože tú žiadosť odovzdajú inej pracovníčke, ktorá má na starosti absolventskú prax a oni potom uzatvoria zmluvu so zamestnávateľom, kam chcem ísť a vyzvú ma. Lenže nikde som ani neuvádzala adresu zamestnávateľa, ako budú vedieť s kým zmluvu uzatvoriť? Ešte som sa aj pýtala, či mám uviesť presný názov a adresu firmy, kam chcem ísť na abs. prax a ona že netreba. tak som z toho jeleň teraz. Viete mi poradiť, prosím?
@96ivka Ja by som im zavolal a spýtal sa ich ze ako to budú vedieť ? Pravdepodobne nie vela podnikateľov súvisle zháňa absolventov prostredníctvom úradu práce, takze Ti asi výberu toho ktorí bude aktuálny. Potom sa to da ukončiť aj dohodou s podnikateľom ta absolventska prax. Ja som to tak ukončil lebo som mal zdravotne problémy a čas som investoval ako teraz vidím oveľa lepšie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
"Uchádzač o zamestnanie je povinný na účel sprostredkovania vhodného zamestnania alebo účasti v programoch odborného poradenstva a programoch aktívnych opatrení na trhu práce byť k dispozícii úradu do troch pracovných dní odo dňa vyzvania úradom.
"
» www.upsvar.sk/sluzby-zamestna...
Ak odmietnes, zoberu to tak, ze chces byt dobrovolne nezamestnany. Prax trva min 3 mesiace a najdlhsie polroka. Samozrejme ak si najdes pracu na TPP, tak prax mozes ukoncit kedykolvek, len musis to dopredu ohlasit uradu. Takisto mozes popri praxi pracovat na dohodu do urcitej vysky prijmu.
no velka skoda ze vas NIC nenapadlo, myslel som ze su tu kreativnejsi ludia.....