No acery sú rozšírené, a čoho je veľa, tam sa vždy nájde dosť negatívnych skúseností...pridaj k tomu národnú tradíciu kydania na všetko, čo je lacné a máš ľudový názor na acer
Podľa mňa ak ti vyhovujú parametre tak do toho kľudne choď
a podla mna je to blbost, kupit si acer. pricom si nemylsim, ze je to kydanie na to, zer je to lacne. nepoznam nikoho, kto by mal kupeny acer a nestazoval by sa nanho. napr. jednej kamoske vdaka jeho kvalitam odisla diplomovka.
s acerom je to ako s facebookom pomaly .. no ale aj ja mám acer, a keď vieš opravovať počítače, tak kľudne doňho investuj mne sa za pol roka pokazil dosť veľa krát
@v3nty ona si tu diplomovku nastastie zalohovala na mail, takze ju nestratila uplne. ale odisla jej z pocitaca. no ak by ten "***** rozum" mala, tak by o nu na 100% prisla, co by sa ti pri novom pocitaci nemalo stat nezavisle od kvality rozumu, aky vlastnis.
@ao praxujem na firme ktorá predáva aj servisuje booky
@viluette to už je na určitom človeku aky notebook si kúpi ale ani najlepšejšejšejšia značka neznamená že sa ti nový nemože dojebať práve ktomu tu je reklamácia
@v3nty Ja len, ze to nie je uplne najlepsie porovnanie. Jednak sa Acerov preda nepomerne viac ako takeho Sony a jednak maju uplne inu cielovku.
Nejaka stara pani co potrebuje notebook aby mohla skypovat s vnucatami si kupi skor Acer ako Dell. A prave od tej uvidis reklamaciu skor ako od informatika co si kupi Dell a vola priamo do servisu, ked uz ma NBD zaruku o ktorej narozdiel od tej starej pani vie
@viluette Mimo vyslovene lacnych / chybnych serii su rozdiely v kazivosti radovo v percentach.
A tie lacne serie u "lepsich" znaciek proste nemas. Sony za 400e proste neexistuje Napriek tomu majorita ludi nakupuje notebooky prave v tejto cenovej kategorii - do 400-500 eur
@v3nty Mam proste ine skusenosti Kapalo to prakticky priamo umerne predanemu poctu kusov (za predpokladu, ze porovnavam rovnaku uroven notebookov a nie 400 eurovu Extensu s 1200 eurovym Vaiom) Mozno tie Toshiby a Samsungy na tom boli trochu lepsie, ale tych Samsungov sa predavalo tak malo, ze to nebolo na nejaku statisticku vzorku.
Takto - pre mna su dolezite nasledujuce parametre:
- cena
- dlzka zaruky
- rychlost a dostupnost servisu
Pokial mam viacero PC, tak mi nevadi ani to ked bude notebook 1-2 tyzdne mimo. Ked mi to vadi, tak beriem zasadne Dell.
Potom porovnavam pomer cena:zaruka
Ked mam Acer za 400e ktory ma zaruku 2 roky a HP za 800 ktore ma zaruku 3 roky, tak radsej vezmem Acer a po dvoch rokoch som ochotny ho zahodit do smetia a kupit novy s novou zarukou. Spoliehat sa na to, ze sa to po zaruke snad nepokazi je velmi riskantne.
Nehovoriac o zazracnych pripadoch kedy sa pankovi pokazilo MSI po roku a 8 mesiacoch trikrat v rade a nasledne sa mu to dobropisovalo a menilo za fungl novy v tej cene
no ja v okolí nepoznám nikoho kto má acer a komu by sa niečo nepokazilo...
a to spektrum chýb bolo strašne rozmanité, od problémov s klávesnicou, pántami, po to, že od začiatku nefungovalo niečo až po to, že postupne odchádzalo všetko.
samozrejme, že môžeš mať šťastie a práve ten tvoj kus bude úplne vydarený, ale ja by som to neriskovala...
čo ja viem máme doma 2 jeden máme tak dva roky a zatiaľ sme iba baterku vymenili ale to nebola výrobná chyba plus v poslednej dobe mi tu veľa vecí nefunguje ale za to je zodpovedná kombinácia môj brat+jeho pokusy takže tak :d ja som spokojná a hádam to tak aj zostane
dakujem za kazdy nazor, ktori ste pridali ale teraz som na tom este asi horsie ...spociatku som si acer nechcela kupit koli tomu, ze ma caste poruchy, ale pozrite sa na tie parametre taku grafiku v toshibe alebo lenove za rovnaku cenu urcite nezozeniem..nehovoriac o dell..tak preto radsej asi zvolim acer..ale ak niekto viete o lepsom type s priblizne rovnakymi parametrami a cenou poradte pls ja uz som zufala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
No acery sú rozšírené, a čoho je veľa, tam sa vždy nájde dosť negatívnych skúseností...pridaj k tomu národnú tradíciu kydania na všetko, čo je lacné a máš ľudový názor na acer
Podľa mňa ak ti vyhovujú parametre tak do toho kľudne choď
Acery servisujem furt
@viluette to už je na určitom človeku aky notebook si kúpi ale ani najlepšejšejšejšia značka neznamená že sa ti nový nemože dojebať práve ktomu tu je reklamácia
@ao
samozrejme, ja nehovorim, ze nie. stat sa moze. ide tu len o tu pravdepodobnost a zbytocny risk
Nejaka stara pani co potrebuje notebook aby mohla skypovat s vnucatami si kupi skor Acer ako Dell. A prave od tej uvidis reklamaciu skor ako od informatika co si kupi Dell a vola priamo do servisu, ked uz ma NBD zaruku o ktorej narozdiel od tej starej pani vie
A tie lacne serie u "lepsich" znaciek proste nemas. Sony za 400e proste neexistuje Napriek tomu majorita ludi nakupuje notebooky prave v tejto cenovej kategorii - do 400-500 eur
Večšinou predavame booky aj veci do firiem velkých kde majú vlastných sietarov ale aj tak reklamacie idu cez nás kedže odosielame viac bookov naraz
A naozaj možem povedať že asus/acer odchádzajú viac ako tie toshiby
Napriklad pri TB sa mi nestalo žeby sa odpalila celá zakladná doska...
Asus acer uplne normalna vec ešte aj radi štrajkujú ventilátory a HDD
A dalej na prevedení plastov vidiš ten rozdiel
(staré dobre thinkpady ....)
- cena
- dlzka zaruky
- rychlost a dostupnost servisu
Pokial mam viacero PC, tak mi nevadi ani to ked bude notebook 1-2 tyzdne mimo. Ked mi to vadi, tak beriem zasadne Dell.
Potom porovnavam pomer cena:zaruka
Ked mam Acer za 400e ktory ma zaruku 2 roky a HP za 800 ktore ma zaruku 3 roky, tak radsej vezmem Acer a po dvoch rokoch som ochotny ho zahodit do smetia a kupit novy s novou zarukou. Spoliehat sa na to, ze sa to po zaruke snad nepokazi je velmi riskantne.
Nehovoriac o zazracnych pripadoch kedy sa pankovi pokazilo MSI po roku a 8 mesiacoch trikrat v rade a nasledne sa mu to dobropisovalo a menilo za fungl novy v tej cene
a to spektrum chýb bolo strašne rozmanité, od problémov s klávesnicou, pántami, po to, že od začiatku nefungovalo niečo až po to, že postupne odchádzalo všetko.
samozrejme, že môžeš mať šťastie a práve ten tvoj kus bude úplne vydarený, ale ja by som to neriskovala...
...a dobra vec na tom notebooku čo si vybrala je že tam je 64bit w7