Hľadala som na Googli (ale asi zlé heslá zadávam do vyhľadávača) a všade možne ale žiadne také hlavné podmienky (povinnnosti), ktoré treba splniť aby som ho získala som nenašla.
@1 aj ja som chcela dat priklad utulok pri KE... Poplatok je okolo tých 20 eur a zase až zake podmienky nemaju, može sa stat že ta po case može prist niekto skontrolovat
pred skoro desiatimi rokmi som si vzala psa z útulku v BA - Sloboda zvierat. podpísali sme nejaké papiere, zaplatili okolo 300sk vtedajších a vydali nám nášho vybratého psíka, celého špinavého od exkrementov v nejakej handričke, aby ma "nezašpinil".
ja som vzala psika z utulku pred 4 rokmi- platili sme 300 korun, dali nam ho hned ale treba si doniest voditko. ale je lepsie ist tam den predtym nejakeho si vyhliadnut.
Ja som si zobrala mojho psika cca pred 7 rokmi z jedneho utulku v BA (myslim ze to bola sloboda zvierat)...najprv mi dali vodítko že nech sa s nim poprechádzam, a tak...potom keď som povedala že ho chcem tak sme museli len niečo podpisať a zaplatiť cca 300 Sk čo jest 10 euri...ale môžem potvrdiť že nebudeš ľutovať keď si zoberieš dajaké zvieratko z útulku pretože ony sú také vďačné za trošku lásky že je to až neuveriteľné...
@iwuanka uvp- ak beries suku musi byt sterilizovana, co sa splha az na nejakych 40eciek, utulkari si overuju ci bude mat pes dokonale podmienky pre zivot, moze sa stat ze ti psa nedaju ak maju podozrenie ze niesi vyhovujuca osoba. co by sa ale nemalo stat, to nedavaju hlavne ciganom a ludom co povedia ze chcu psa na strazenie na zahradku a pod. ak vyhovies podmienkam psa ti daju hned, ale mozem povedat ze sa viacej tesia ked sa niekto chodi najprv so psom zoznamovat, brava ho na vychadzky okolo utulku a potom sa rozhodne ze je to pes naozaj prenho (lahsie sa tak vyhnu situacii ze si niekto vezme psa a zisti ze to nieje az tak vhodne zviera prenho). Niektore utulky maju menej prisne opatrenia, niektore zas este prisnejsie. V uvp sa nachadza okolo 130 psov, myslim ze je z coho vyberat. treba sledovat stranky na nete, tam okrem niektorych konkretnych psov najdes aj mnoho info, napr na stranke www.psysos.sk sa toho vela da najst. Ked chces nejake dalsie info napis TS, popr ti mozem poslat aj zmluvu, ktora sa podpisuje s uvp ked beries psa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Neviem, odkiaľ si, ale odporúčam » www.uvplp.sk/... (KE), poplatok kryje odčervenie/odblšenie + sterilizáciu.
Lebo napríklad niektoré útulky psov aj kastrujú, iné nie.
A mali by ti ho dať aj v ten deň, samozrejme pokiaľ je psík zdravotne v poriadku.