ale to zavisi aj od toho, ci nahodou nepojdeme na pizzu, to je uz +9 eur cca alebo si nekupime nejake dobroty, kino/divadlo/ine kulturne vyzitie a podobne.
kvoli rozvrhu by som ani velmi nemohol, a tiez ma to ani velmi netaha dakde otrocit za 2€/hod ... nebrigadujem, no na druhej strane ... snazim sa minat co najmenej a k zivotu mi vela netreba, na vysokej som kvoli niecomu inemu ako kvoli ozierackam, a uz ked chcem niekedy vypnut a byt trochen v nalade, tak radsej s partnerkou jak s de facto cudzimi ludmi .... s 10 eckami vyzijem aj 2 tyzdne
kazdy den jedlo: obed asi 5x4e, ranajky vecere asi 5e za cely vecer, plus cestovne 6,5e. to je hned 31,5e.
plus studijna literatura, slopanice a sem tam najaka drobnost do bruska
no ak iba na stravu a napr. na dopravu, tak nie až tak veľa, ale ak ma chytí depka( a tá ma chytá nejako často) tak si idem niečo pekné kúpiť alebo niekomu a vtedy je to už dosť
Podľa toho,či chodím na obedy v menze,alebo varím,alebo celý týždeň jem ryžové chleby, alebo chodíme sa najesť niekam inam(pizza,kebab). A ak do toho nerátam cestu domov(čož je raz za 2 týždne) tak cca 10-15€
teraz som dostala do daru 20e na účet (zo svk účtu mám penaize vyhradne na žrádlo) a cítila som sa ako milionár a bežný nákup ma stojí tak 30-45kč.... a to som za jeden vystaraná na minimálne 4 jedlá
-WTF Ja som vo všeobecnosti nákladný tvor, ale pod dajme tomu 65 e by som sa nevošla. Pritom vonku zatiaľ nechodievam, robím si vlastné cigarety za neporovnateľne lacnejší peniaz, varím si sama, nepijem a nekupujem si šatstvo.
Proste strava, veci do bytu ako toaletný papier a pod., nejaká tá kozmetika a osobné potreby mi požerú dosť veľké sumy.
neda sa z toho urobit nejaky priemer.. su tyzdne, ked neminiem ani 10 eur, ale potom je tyzden, ked si idem predplatit MHD, kupit zimne topanky, novy sampon, knihy.. a je to aj 50-60 eur.
@dumbar zataguj ma, keď mi niečo píšeš.
áno, teraz sedím za kompom a nič nerobím, lebo už mám všetko hotové, aj pizzu upečenú, chlieb je v trúbe a oddychujem, lebo je nedeľa večer, vieš?
hej, ty s tvojim experimentom vieš o tom asi viac ako niekto, kto varí každý deň, ako to vychádza lacnejšie
@grietusha samozrejme!
neskoro práve som došla domov a rozmýšľam či pojdem KONECNE na tu prednasku z ekonomie alebo si to zacnem studovat a nepojdem tam
logicky, na ÚHV som, takže tie som si ani nepozerala, tie poznám. do Olomouca loziť nebudem a pajdák je trapný a na JAMU som už mala predmety, tam to ľúbim.
@lycan ja mám výhodu, pretože nie som na intráku, ale doma, kde máme záhradu a všetko si pestujeme, takže aj preto menej miniem.
ja toho veľa nezjem, akonáhle začne škola, tak je zázrak ak do seba niečo dám. a moja celodenná strava sa skladá z veľkého množstva tekutín (rozumej čistú vodu), jabĺk, nejakej tej polievky a chleba s maslom, prípadne iného pečiva. mäso napr. už nejem skoro vôbec.
ja viac peňazí miniem, keď je po skúškovom, leto, prázdniny, keď mám čas variť a piecť a nie som v strese so žalúdočnými vredmi
Cez 50 urcite, ale ide to vsetko na sport a jedlo. Ked som v praci, tak si rad doprajem nieco z vegan bistra plus sportove doplnky stravy, kopec ovocia. Treningy tiez stoja nejake tie money.
Obcas mam taky tyzden, ze si nakupim lacne suroviny a z nich si varim niekolko dni a vyjde to ovela lacnejsie a este to je aj vyzivovo vhodnejsie pre mna, ale to sa musim hecnut. Neznasam totiz tie plastove obaly na jedlo, v ktorych si nosim obed do prace, je to hrozne neprakticke. Mimochodom, ak mate na toto nejaky tip alebo zlepsovak tak sem s nim.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
inak to je bežne tak 20-30e týždeň. aj viac.
Smile more
plus studijna literatura, slopanice a sem tam najaka drobnost do bruska
ale su tyzdne ked to uhram na tych 30 az 40e
Proste strava, veci do bytu ako toaletný papier a pod., nejaká tá kozmetika a osobné potreby mi požerú dosť veľké sumy.
no j ale kto ma na to cas
a zas zrat cely tyzden cestoviny..
to sú zbytočné kecy toho, komu sa proste nechce a je mu jednoduchšie dostať všetko pod nos.
jj nechce sa mi hodinu kempit v kuchyni, a zasa o tolko lacnejsie to varenie neni aby sme sa vratili k teme
a ver mi, vychádza to OMNOHO lacnejšie.
nevychadza, som to skusal, ale tak fajn mozno sa od mojho experimentu ceny zmenili.
áno, teraz sedím za kompom a nič nerobím, lebo už mám všetko hotové, aj pizzu upečenú, chlieb je v trúbe a oddychujem, lebo je nedeľa večer, vieš?
hej, ty s tvojim experimentom vieš o tom asi viac ako niekto, kto varí každý deň, ako to vychádza lacnejšie
ale ok uznavam ze mas asi pravdu ty
opustam diskusiu a idem chystat dalsi experiment
a raz týžýdenne zemiaky a cestovina
@dumbar ale zakedy ona sedí za kompom sa jej môže variť ryža ty nemusíš jak patrt stáť za tým hrncom a hypnotizovať ho
@grietusha zapisuj si čiarky za každý gazdniku ktorou ťa tu menujú
neskoro práve som došla domov a rozmýšľam či pojdem KONECNE na tu prednasku z ekonomie alebo si to zacnem studovat a nepojdem tam
mimochodom, odkial o tom vieš?
» khv.upol.cz/konsorcium/...
» khv.upol.cz/konsorcium/vyuk...
logicky, na ÚHV som, takže tie som si ani nepozerala, tie poznám. do Olomouca loziť nebudem a pajdák je trapný a na JAMU som už mala predmety, tam to ľúbim.
ja asi 50€ a to setrim !!!!
@sabnacke
a co jedavas ?
ja toho veľa nezjem, akonáhle začne škola, tak je zázrak ak do seba niečo dám. a moja celodenná strava sa skladá z veľkého množstva tekutín (rozumej čistú vodu), jabĺk, nejakej tej polievky a chleba s maslom, prípadne iného pečiva. mäso napr. už nejem skoro vôbec.
ja viac peňazí miniem, keď je po skúškovom, leto, prázdniny, keď mám čas variť a piecť a nie som v strese so žalúdočnými vredmi
Obcas mam taky tyzden, ze si nakupim lacne suroviny a z nich si varim niekolko dni a vyjde to ovela lacnejsie a este to je aj vyzivovo vhodnejsie pre mna, ale to sa musim hecnut. Neznasam totiz tie plastove obaly na jedlo, v ktorych si nosim obed do prace, je to hrozne neprakticke. Mimochodom, ak mate na toto nejaky tip alebo zlepsovak tak sem s nim.
kde v zahranici ?
kolko platis za studium ( skolne) ?
dik za info