co si o tom myslite, ze gymnazia musia mat povinnu b2 ? a ze to dali vediet 4 ci 5 mesiacov pred maturami ? osobne sa bojim, ci napisem na tych 33 percent ci kolko treba, lebo neznamych slovicok je tam spustu, a listening tazky jak hovado bude sranda .
@antifunebracka C1 mám ja ako bilingvalistka zo španiny a od 2016 ju chcú zaviesť povinne z Aj na gympľoch, čiže keď si porovnám ako sa učíme španinu a anglinu, tak výučba Aj na školách je bieda a tie chúdence nezmaturujú...
@antifunebracka noooooo od nás z gympla by si vyšiel na C2 jediná normálna anglinárka čo tu ostala je Kováčová,všetko ostatné sú profáci so skúškami na základné školy...by som bola zvedavá ako by ich decká zmaturovali na C2
o dva roky uvidím čo to je tá B2,aj ked mám trošku obavy kedže všetky knihy ktoré sme doteraz na gympli brali boli B1 :/ ...aspoň uvidím či som sa za tie 4 roky niečo naučila
sak volaku C2ku maju prekladatelia uz ty co trepes D ze z gymnazii sak by 90% ludi vyletelo na maturach to si nemozu dovolit
btw. oni vedia ze polka studentov na gymnaziach NEMA niekedy ani na 33% a taky pruser si Nucem nemoze dovolit z toho dovu ta matura sa nebude ani rovnat minulorocnej B2ke
vtipálek, že na C2... veď to maturujeme my bilingvalisti. Keď si porovnám moju anglinu s mojou španinou tak je to dosť taký rozdiel. A pokiaľ som ja oboznámená, tak zákon o maturite z úrovne B2 už je pár rokov platný a školy sa mali zariadiť
Som v tom s tebou A schvaľujem to samozrejme..pri prijmačkách na vysokú školu dávajú študentom najlepší koeficient ...tak konečne na to bude aj dôvod A neboj ...dáme aj B2
B2 má byť ťažké?! O dva mesiace si robím B2... netvrdím že spravím na 100% ale napríklad u nás sa požaduje mať minimum 60% aby si mal aspoň na 3 spravenú. Okrem toho nei je namiestomatury len ten CFC certifikát? O.o
ja som rada, ze to posunuli na B2, inac by som mala dilemu, ci si dat tu tazsiu alebo ostat na lahsej takze mi to rozhodli vlastne za mna a aspon budem mat lepsi percentil
@lenkaska1 zname to mozno bolo, to neviem ale verim, ze vacsine ziakov o tom nedali vediet, napriklad ani nam, az do minuleho roka...a preco by nejaky prvak chodil na sranku nucemu ci naahodou o tri roky nebude musiet maturovat z B2 sak to nikoho ani vo sne nenapadne
inac ale co ma na tom celkom aj stve, je ze osemrocne gymple su vdaka tomu najviac znevyhodnene, kedze maju len 3 hodiny angliny tyzdenne, stvorrocni maju aspon 4, a ta hodina tyzdenne naviac, pocas tych rokov dokaze celkom zavazit
ved minimum jak minimum, ale jak to mozu studenti zvladat, napr ked cele 3 roky je v tom ze ide maturovat na b1, uci sa aj podla tych poziadavok a par mesiacov pred maturami dostane oznamenie ze maturuje na b2, sak to sa neda absolutne stihnut dobrat ....
@matwoo akoze, o tej B2 sme my vedeli uz ked sme maturovali, takze netrep hluposti o tom, ze si sa to dozvedel par mesiacov dozadu
a za druhe, hento neni B2, ale je to nieco medzi B1 a B2. len to pomenovali B2. a neboj sa, ono je to stavane tak, aby to zvladli aj ludia, ktori moc angliny nemaju.
@antifunebracka ja "viem" na C1, ale tak som nekomunikatívna, tak neviem (otázka na @zuzinka1406 však nás Aľa pred vami ohovára, že nevieme po španielsky?)
ľúbim ťa? hm dobrá otázka, ale nie kaaajkooo tak píš po anglicky, ak vieš tak dobre, rozumieť ti ešte budem
@mkamka myslím že raz nám niečo také spomínala, ona ohovorí každú triedu ktorú učí, podáva 5 polovici triedy a potom povie že to je len metóda aby dosiahla že sa budeme učiť viac.
@antifunebracka Ruczová odišla pred 2 rokmi ešte keď som bola prváčka,kamošku mal Meško- ten tiež odišiel a teraz pani Perinovič( z pušky nám sem došla )
@lenuli ale napríklad odkiaľ si vedela že ti bude stačiť len B1? proste niečo vám povedať museli nie?? či ?? a aj trochu sa zaujímať, že aké vedomosti treba na maturitu
@antifunebracka keby si poznal toho nového informatikára by si si prehodnotil že kto je perverzný a to som si myslela že od Táboriho perverznejšieho profáka na škole niet
@lenkaska1 vedela som, ze je moznost vybrat si medzi B1 a B2 od starsich kamaratov, ktori maturovali skor, a ked som sa v skole o ziadnej zmene nedopocula, tak nebol dovod sa dalej zaujimat, ked to vyzeralo jasne
...kazdu chvilu sa nam striedali anglictinari, chyba mohla nastat hocikde, kazdopadne mi to B2 nevadi, len vravim, ze naozaj nie vsetci o tom mohli vediet styri roky dopredu, ako si tu ty spomenula
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
a ty chceš povedať, že ju vieš na úrovni C2?
btw. oni vedia ze polka studentov na gymnaziach NEMA niekedy ani na 33% a taky pruser si Nucem nemoze dovolit z toho dovu ta matura sa nebude ani rovnat minulorocnej B2ke
a za druhe, hento neni B2, ale je to nieco medzi B1 a B2. len to pomenovali B2. a neboj sa, ono je to stavane tak, aby to zvladli aj ludia, ktori moc angliny nemaju.
(ach)
@mkamka a ty vies po spanielsky na C2? tak co je to "te quiero, kajko?" a jasne, ze viem plynulo po anglicky... ich spreche very dobre anglissky
ľúbim ťa? hm dobrá otázka, ale nie kaaajkooo tak píš po anglicky, ak vieš tak dobre, rozumieť ti ešte budem
...kazdu chvilu sa nam striedali anglictinari, chyba mohla nastat hocikde, kazdopadne mi to B2 nevadi, len vravim, ze naozaj nie vsetci o tom mohli vediet styri roky dopredu, ako si tu ty spomenula